SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Simona Halep a anunțat la Miami noul ei antrenor » Acord cu mentorul rusoaicelor: „Îl apreciez, sper să meargă bine”

Carlos Martinez Comet, alături de daneza Clara Tauson +16   FOTO
Carlos Martinez Comet, alături de daneza Clara Tauson

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 09:31 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 14:41

Simona Halep (32 de ani) a luat prima decizie importantă, după ce a fost eliminată de la turneul WTA1000 de la Miami de Paula Badosa. Sportiva din România are un nou antrenor: spaniolul Carlos Martinez Comet (49).

  • Revenită în circuitul WTA, după aproape 19 luni de inactivitate, Simona Halep a făcut un meci solid împotriva spaniolei Paula Badosa, în primul tur al turneului de la Miami. În ciuda evoluției bune, ea a pierdut în trei seturi, 6-1, 4-6, 3-6

Halep va colabora pentru prima dată cu Carlos Martinez Comet (49 de ani), un antrenor de tenis spaniol, născut la Barcelona. Acesta le-a mai pregătit în trecut pe rusoaicele Svetlana Kuznetsova și Daria Kasatkina.

CTP, despre prestația Simonei Halep și scandalul izbucnit aseară: „«Tractorista» Wozniacki”
WTA MIAMI
CTP, despre prestația Simonei Halep și scandalul izbucnit aseară: „«Tractorista» Wozniacki”

Simona Halep va fi antrenată de Carlos Martinez

+12 FOTO

„Am vorbit cu Carlos Martinez, o să am o perioadă de pregătire, de cunoaștere, să spun așa, după Miami, când mă voi întoarce în Europa. Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Svetlana Kuznetsova, și îi admir munca foarte-foarte mult.

Sper să ne înțelegem și sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el își dorește și să facem treabă bună împreună”, a declarat Simona Halep, pentru digisport.ro.

Cine e Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep: mentorul rusoaicelor

Carlos Martinez a antrenat 3 jucătoare din Rusia.

Se poate lăuda cu câteva performanțe: Kuznetsova, sub comanda lui, a câștigat două turnee în 2016, la Sydney și Moscova, iar jucătoarea din Rusia a obținut calificarea la Turneul Campioanelor.

Aceeași Kuznetsova a jucat finala la turneele de la Indian Wells, Miami și Madrid sub comanda noului antrenor al Simonei Halep.

De ce s-a despărțit Carlos Martinez de Daria Kasatkina

În februarie 2023, după o colaborare de 4 ani, Carlos Martinez s-a despărțit de rusoaica Daria Kasatkina. Iar antrenorul explica într-un interviu care au fost motivele.

„Era o decizie de așteptat. Nu a fost o mare surpriză. E o fată minunată, o jucătoare foarte bună. Pe teren, am avut o conexiune foarte bună. Totul a ținut de anumite chestii pe care le făcea în afara terenului. În opinia mea, nu sunt cele mai bune pentru cariera ei. De aceea a decis să ne oprim. Nu era de acord cu punctul meu de vedere, legat de ce făcea în afara terenului.

Nu spun că făcea ceva rău, pentru că e o profesionistă, dar am simțit că trebuie ca în anumite zile să aibă grijă, dacă vrea să fie în top. Trebuie să gestioneze mai bine timpul petrecut în afara terenului. Mie îmi place să mă concentrez pe tenis, să fiu zi de zi mai bun”, spunea Carlos Martinez.

El a pregătit-o și pe Margarita Gasparyan, o jucătoare tot din Rusia, care a obținut al doilea titlu WTA al carierei în 2018, la Tașkent, conform WTA.

Din mai 2023, Martinez Comet a lucrat cu daneza Clara Tauson (91 WTA, 21 de ani).

Ca jucător, Carlos Martinez a avut un parcurs mediocru. Cea mai bună clasare la simplu a fost locul 400, iar la dublu 180. Este pasionat de pescuit, muzică și sport.

Și-a deschis propria academie de tenis în 2013, CMC Competition. În prezent, 9 jucători profesioniști de tenis se antrenează acolo.

Mai multe știri despre Simona Halep:

Simona Halep, răspuns tranșant în conferința de presă despre Mouratoglou: „Ne-am văzut zilele trecute și...”
MIAMI OPEN
Simona Halep, răspuns tranșant în conferința de presă despre Mouratoglou: „Ne-am văzut zilele trecute și...”
Simona Halep, replică după atacul lui Wozniacki: „De ce a spus asta? Nu sunt o trișoare! Să citească decizia TAS”
MIAMI
Simona Halep, replică după atacul lui Wozniacki: „De ce a spus asta? Nu sunt o trișoare! Să citească decizia TAS”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
MaxiP
MaxiP  •  21 Martie 2024, 13:54
Postat de bulldo pe 20 Martie 2024, 10:21

Fără "suplimente" e mai greu de jucat tenis

Asa joaca dupa un an jumate de pauza, fara suplimente? Si spui ca e greu? Daca asa joaca acum, in decembrie e top 5 mondial. Doar 5 ca a pierdut niste luni anul asta si e pe 0 ca punctaj in clasament.

MaxiP
MaxiP  •  21 Martie 2024, 13:52
Postat de Raluca_a pe 20 Martie 2024, 12:26

Si-a gasit dopata antrenor. E cam nasoala alegerea asta pentru nevasta antrenorului. Omul are 49 de ani, este casatorit de doua decenii si are 3 copii. Este exact barbatul preferat de Halep, mult mai batran ca ea, casatorit si cu copii. Nu stiu cum se va descurca in tenis Halep, dar sigur isi va continua cariera de amanta si spargatoare de case. Dupa ce a fost amanta pentru Toni Iuruc si Patrick Mouratlogu, acum urmeaza Carlos Martinez. Vai de sotia lui!

E, hai ca a zis asta Raluca, ce sa spun! Probabil stie mai bine despre ce e vorba, pare ca vorbeste ca o profesionista desavarsita.

Raluca_a
Raluca_a  •  21 Martie 2024, 09:05
Postat de CiprianBirtea_84 pe 20 Martie 2024, 16:36

A fost nevastă pentru Toni Iuruc.

A devenit nevasta lui Toni Iuruc dupa ce i-a fost intai amanta.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează