SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

VIDEO Simona Halep, replică după atacul lui Wozniacki: „De ce a spus asta? Nu sunt o trișoare! Să citească decizia TAS”

Simona Halep (32 de ani) i-a răspuns rivalei Caroline Wozniacki (33 de ani, locul 129 WTA), care contestase prezența ei la turneul din Miami, unde a primit un wild-card pentru a putea participa. +21   FOTO
Simona Halep (32 de ani) i-a răspuns rivalei Caroline Wozniacki (33 de ani, locul 129 WTA), care contestase prezența ei la turneul din Miami, unde a primit un wild-card pentru a putea participa.

Articol de , - Publicat miercuri, 20 martie 2024 06:18 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 15:56

Simona Halep (32 de ani) i-a răspuns rivalei Caroline Wozniacki (33 de ani, locul 129 WTA), care contestase prezența ei la turneul din Miami, unde a primit un wild-card pentru a putea participa.

Întrebată de revenirea Simonei Halep în circuitul WTA, Wozniacki a susținut că „acești oameni nu ar trebui să primească wild-card-uri!”. Deși inițial a spus că nu se referă la româncă, ulterior a subliniat că „ea a obținut o reducere a suspendării, dar nu a fost iertată, a fost o sentință mai blândă”.

„Acești oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri!” » Revenirea Simonei Halep, contestată: „Nu a fost iertată!”
MIAMI
„Acești oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri!” » Revenirea Simonei Halep, contestată: „Nu a fost iertată!”

Simona Halep, replică după atacul lui Wozniacki

Halep a înfruntat-o pe Paula Badosa (26 de ani, locul 73 WTA) în primul tur la Miami, fiind învinsă, scor 6-1, 4-6, 3-6. După meci, Simona a aflat în cadrul conferinței de presă de reacția danezei:

„Caroline Wozniacki a fost aici mai devreme și a spus că nu consideră că oamenii scoși din joc din motivele pentru care ai fost tu ar mai trebui să primească wild-card-uri pentru turnee. Mă întreb care este reacția ta cu privire la asta?”.

Răspunsul româncei a venit pe un ton hotărât: „De ce a spus asta? Nu am făcut nimic rău. Nu am trișat. Nu m-am dopat. Deci ar fi mai bine dacă am citi decizia venită de la TAS, și anume că era un supliment contaminat, nu era dopaj. Nu am avut niciodată ceva de-a face cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, așa că nu sunt un trișor.

Mulțumesc turneului că mi-a oferit acest wild card și că am avut posibilitatea de a juca într-un turneu atât de mare. A fost grozav să mă întorc. O singură persoană negativă la adresa mea nu-i ceva care să fie important, fiindcă am alte sute de oameni care îmi oferă dragoste, așa că voi accepta asta”, a punctat Simona, conform portalului de specialitate The Tennis Letter.

Ce a spus Caroline Wozniacki

Wozniacki s-a arătat nemulțumită la Miami de faptul că jucătoarele care au fost suspendate pentru dopaj nu ar trebui să primească invitații la turnee după ce și-au ispășit pedeapsa.

„În primul rând, mereu mi-a plăcut de Simona. Am avut o relație bună. Și în trecut am vorbit deschis despre ce cred în legătură cu dopajul. Ideile mele nu s-au schimbat. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv...

Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nu ar trebui să primească wild-card-uri! Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri”, a spus Caroline Wozniacki la conferința de presă după victoria în fața Clarei Burel, scor 6-1, 6-4, conform The Tennis Letter.

Chiar dacă a susținut că declarațiile ei nu o vizează direct pe Simona Halep, daneza a lăsat să se înțeleagă că nici românca nu ar fi trebuit primită la Miami, unde a beneficiat de o invitație din partea organizatorilor pentru a evolua pe tabloul principal:

Evident că situația Simonei s-a prelungit foarte mult timp. Ea a obținut o reducere a suspendării, dar nu a fost iertată, a fost o sentință mai blândă. A lipsit o perioadă bună de timp din tenis, iar acum se întoarce. Din nou, eu sper doar să avem un sport curat. E tot ce îmi doresc. Vreau să avem modele pozitive pentru tânăra generație. E un sport în care se investesc mulți bani, e foarte competitiv, mulți jucători. Vreau o luptă cinstită.

De ce a primit Simona Halep wild-card?

Pe 5 martie, TAS a anunțat verdictul definitiv în cazul Simonei Halep: suspendare redusă de la 4 ani la numai 9 luni. Cum trecuseră deja aproape 17 luni de la ultimul meci, românca a putut reveni imediat pe teren. Pentru că nu a fost clasată în ierarhia WTA din cauza absenței îndelungate, Halep are nevoie de wild-card-uri pentru a participa la turneele din circuit.

A doua zi după anunțul TAS, James Blake, directorul turneului WTA 1000 de la Miami, i-a trimis Simonei o invitație. Americanul a fost cel care a dorit-o la turneu: „Când vine vorba despre decizii legate strict de tenis, oamenii au încredere în mine. Am simțit că trebuie să fim pregătiți pentru eventualitatea în care va cere un wild card. Din fericire, aveam câteva locuri disponibile”, a transmis Blake, într-un dialog cu Andy Roddick.

Directorul Miami Open avea un semn de întrebare cu privire la nivelul la care se află Simona: „Nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat. Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren”.

James l-a sunat pe Darren Cahill, fostul antrenor al constănțencei, pentru a obține informații: „Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire”.

Wozniacki i-a luat un Grand Slam lui Halep

Simona Halep, câștigătoare la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), putea avea în palmares un al treilea Grand Slam, în 2018, la Australian Open. Românca a fost învinsă atunci în finală chiar de Caroline Wozniacki, după un meci incendiar.

Daneza a câștigat primul set la tie-break, Simona a împins partida în decisiv, însă n-a mai avut forța să întoarcă rezultatul, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Paula Badosa

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Cu câți bani și câte puncte se alege Simona Halep după eliminarea în turul 1 la Miami: NU intră în Top 1.000!
MIAMI OPEN
Cu câți bani și câte puncte se alege Simona Halep după eliminarea în turul 1 la Miami: NU intră în Top 1.000!
„Ne-a lipsit zâmbetul ăsta!” » Presa internațională, impresionată de Simona Halep: „A avut nevoie doar de câteva puncte pentru a-și reintra în ritm”
WTA MIAMI
„Ne-a lipsit zâmbetul ăsta!” » Presa internațională, impresionată de Simona Halep: „A avut nevoie doar de câteva puncte pentru a-și reintra în ritm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
monika.
monika.  •  23 Martie 2024, 07:28
Postat de Raluca_a pe 20 Martie 2024, 13:08

Decizia TAS - adica verdictul dat fara sa fie combatute dovezile de dopaj intentionat din dosar. TAS a dat un verdict incorect, nici pana astazi nu a emis o motivare pentru acel verdict. Tribunalul International de Tenis "Sport Resolution", cel care i-a dat suspendare 4 ani, este cel care a dat verdictul corect si a oferit o motivare de zeci de pagini de dovezi care au sustinut acel verdict. TAS, ce a emis impreuna cu verdictul? Nimic! Halep si trolii ei atat stiu sa spuna: "TAS a decis ca nu a fost intentionat". Serios? Atunci TAS sa emita si motivarea pentru verdict prin care sa demonstreze ca nu a fost dopaj intentionat si prin care sa combata toate dovezile de dopaj intentionat care sunt la dosar. De ce tace TAS?

Nu avea cum sa combata cineva concluzia unanima a trei experti, specialisti in domeniu. Asa ca au “ luat in considerare” o hemograma prezentata de aparare, facuta la laboratorul X…, au “ crezut” ca nu ar fi fost motive de dopaj, fiindca a declarat public o pauza competitionala…, ca operatia a modificat hemograma ( desi a fost minora, fara sangerare). Asta s-a mentionat in concluzie. Concluzie luata pe “ on the balance of probabilities”, adica ei cred 50,1% ce le-a servit apararea, si doar 49,9% expertii. Si nu au fost “ comfortable satisfied” ca dopajul a fost sistematic. Din nou, termen care nu spune nimic, decat ca au luat aceasta decizie pentru ca puteau sa o faca. Noi o luam ca atare. Adevarul este cunoscut. Rusinea, pierderea credibilitatii sunt reale, nu le-am inventat noi. Si am vazut ca , dupa asa ceva, nu mai poti face sport, oxigenarea este mai proasta, esti la final.

monika.
monika.  •  22 Martie 2024, 20:10
Postat de Raluca_a pe 21 Martie 2024, 09:06

1.“De ce i-a trebuit atâta de mult să ia o decizie?” Echipa lui Halep a exagerat cu această întârziere și aceasta a fost doar începutul unei mari intoxicari a presei pentru a distruge credibilitatea ITIA. Firește că nu le convenea ca ITIA să strângă dovezi la dosar și să demonstreze că dopajul a fost intenționat și de durată. Iată motivul real pentru care s-a produs întârzierea în acest dosar, îl găsim în declarația care i-a scăpat chiar expertului lui Halep, Jean Alvarez: Jean Claude Alvarez: "În încercarea de a clarifica situația, o cutie sigilată a fost trimisă la un laborator american, care a respins rezultatele și a acuzat falsificarea acestora. Alvarez povestește că au fost dificultăți în detectarea Roxadustatului. Colaborarea propusă cu laboratorul american ar fi putut accelera rezolvarea situației. Expertul francez consideră că refuzul lor de a colabora a prelungit regretabilul chin al Simonei Halep timp de 16 luni, ceea ce Alvarez consideră că e scandalos.", declarație preluată din ziarul Capital. Declaratia poate fi găsită dacă copiați textul dintre ghilimele și căutați pe Google. Asta explică și întârzierile în acest proces care au tot fost puse în carca ITIA. Halep nu a declarat că ia acest supliment, deci nici nu l-a luat. Apoi, nimeni în afară de expertul ei nu a găsit suplimentul contaminat. Să nu uităm nici că suplimentul a apărut în declarațiile lui Halep la mult timp după ce a fost prinsă dopată. În acest dosar, 3 experți provenind de la 3 lab

Multe minciuni. Vedem si aici, comentarii gen “ nevinovat, nu e dopaj, e contaminare,…”. Parca au fost dictate de avocatul roman, care ne mintea la TV. Sun persoane care copiaza unii de la altii asemenea aberatii, si incearca sa intimideze pe cei care indraznesc sa vorbeasca de dopaj sau pomenesc de expertii in interpretarea hemogramelor. Adevarul il stie toata lumea, trebuie sa- l luam ca atare, nu sa sustinem dopajul numai pentru ca cineva de la noi a facut asta. Mai mult, aproape toti se declara nevinovati, dand vina pe suplimente, tortul bunicului, partenera, etc. Niciun medic specialist in Boli de nutritie nu recomanda suplimentele, pt ca nu sunt verificate. Fair play!

Raluca_a
Raluca_a  •  21 Martie 2024, 09:06
Postat de mijoka pe 20 Martie 2024, 15:17

Aici vor fi tot timpul păreri diferite dar sincer nu ți se pare un pic dubios cum au tratat cazul cei de la sport resolution? 1. Dacă ai mii de pagini cu dovezi, de ce ti-a trebuit atâta de mult sa iei o decizie? 2. Cum de au refuzat categoric vreo colaborare pentru găsirea adevărului? 3. Cum de au dat 4 ani și după ce halep a contestat la tas au mai cerut încă 2 ani în plus dar după decizia TAS-ului au accept atâta de ușor decizia pe genu: ,,ahhh ok,, fără sa își apere imaginea care clar a fost pătată grav Și nu uitat ca sunt destule cazuri deja unde sport resolution au greșit grav...nu uita ca aceste instituții care primesc fonduri nelimitate trebuie sa justifice cumva existenta și mie personal mi se pare ca au vrut neapărat sa justifice acești banii prin suspendarea unui sportiv cu renume mondial fără vreo intenție de a lua în calcul toate posibilitățile

1.“De ce i-a trebuit atâta de mult să ia o decizie?” Echipa lui Halep a exagerat cu această întârziere și aceasta a fost doar începutul unei mari intoxicari a presei pentru a distruge credibilitatea ITIA. Firește că nu le convenea ca ITIA să strângă dovezi la dosar și să demonstreze că dopajul a fost intenționat și de durată. Iată motivul real pentru care s-a produs întârzierea în acest dosar, îl găsim în declarația care i-a scăpat chiar expertului lui Halep, Jean Alvarez: Jean Claude Alvarez: "În încercarea de a clarifica situația, o cutie sigilată a fost trimisă la un laborator american, care a respins rezultatele și a acuzat falsificarea acestora. Alvarez povestește că au fost dificultăți în detectarea Roxadustatului. Colaborarea propusă cu laboratorul american ar fi putut accelera rezolvarea situației. Expertul francez consideră că refuzul lor de a colabora a prelungit regretabilul chin al Simonei Halep timp de 16 luni, ceea ce Alvarez consideră că e scandalos.", declarație preluată din ziarul Capital. Declaratia poate fi găsită dacă copiați textul dintre ghilimele și căutați pe Google. Asta explică și întârzierile în acest proces care au tot fost puse în carca ITIA. Halep nu a declarat că ia acest supliment, deci nici nu l-a luat. Apoi, nimeni în afară de expertul ei nu a găsit suplimentul contaminat. Să nu uităm nici că suplimentul a apărut în declarațiile lui Halep la mult timp după ce a fost prinsă dopată. În acest dosar, 3 experți provenind de la 3 lab

Vezi toate comentariile (27)
Comentează