SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

VIDEO „Acești oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri!” » Revenirea Simonei Halep, contestată: „Nu a fost iertată!”

Caroline Wozniacki contestă prezența Simonei Halep la Miami. Foto: Imago +21   FOTO
Caroline Wozniacki contestă prezența Simonei Halep la Miami. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 02:35 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 10:44

Simona Halep (32 de ani) s-a întors în circuitul WTA, fiind învinsă la Miami în primul meci după 17 luni de Paula Badosa (26 de ani, locul 73 WTA), scor 6-1, 4-6, 3-6. Revenirea româncei nu e privită cu ochi buni de toate colegele din tenisul feminin, fiind contestată deja de Caroline Wozniacki (33 de ani, locul 129 WTA).

Întrebată despre întoarcerea pe teren a Simonei Halep, după ce TAS i-a redus suspendarea dură de 4 ani la numai 9 luni, Wozniacki a contestat prezența sa la turneul din Miami: „Nu cred că acești oameni ar trebui să primească wild-card-uri!”.

Cu câți bani și câte puncte se alege Simona Halep după eliminarea în turul 1 la Miami: NU intră în Top 1.000!
MIAMI OPEN
Cu câți bani și câte puncte se alege Simona Halep după eliminarea în turul 1 la Miami: NU intră în Top 1.000!

Caroline Wozniacki contestă wild-card-ul primit de Simona Halep la Miami

„În primul rând, mereu mi-a plăcut de Simona. Am avut o relație bună. Și în trecut am vorbit deschis despre ce cred în legătură cu dopajul. Ideile mele nu s-au schimbat. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv...

Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nuar trebui să primească wild-card-uri! Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri”, a spus Caroline Wozniacki la conferința de presă după victoria în fața Clarei Burel, scor 6-1, 6-4, conform The Tennis Letter.

„Simona Halep nu a fost iertată!”

Chiar dacă a susținut că declarațiile ei nu o vizează direct pe Simona Halep, daneza a lăsat să se înțeleagă că nici românca nu ar fi trebuit primită la Miami, unde a beneficiat de o invitație din partea organizatorilor pentru a evolua pe tabloul principal:

Evident că situația Simonei s-a prelungit foarte mult timp. Ea a obținut o reducere a suspendării, dar nu a fost iertată, a fost o sentință mai blândă. A lipsit o perioadă bună de timp din tenis, iar acum se întoarce. Din nou, eu sper doar să avem un sport curat. E tot ce îmi doresc. Vreau să avem modele pozitive pentru tânăra generație. E un sport în care se investesc mulți bani, e foarte competitiv, mulți jucători. Vreau o luptă cinstită.

+23 FOTO

„Întotdeauna am fost o jucătoare foarte onestă și am fost atentă la ceea ce am luat. Chiar și când iau Tylenol (n.r. - Paracetamol în Europa, un analgezic) verific de două-trei ori. Copiii mei vreau să spună: «Știi ceva? Vreau să joc tenis și vreau să fie corect!». Asta e tot ce îmi doresc. Încă mai pot. Îmi doresc să joc corect cu toată lumea. Așa văd eu lucrurile, așa îmi cresc copiii. Să lupte cinstit. Indiferent de ce vor face să aibă gândirea corectă”, a adăugat Wozniacki.

De ce a primit Simona Halep wild-card?

Pe 5 martie, TAS a anunțat verdictul definitiv în cazul Simonei Halep: suspendare redusă de la 4 ani la numai 9 luni. Cum trecuseră deja aproape 17 luni de la ultimul meci, românca a putut reveni imediat pe teren. Pentru că nu a fost clasată în ierarhia WTA din cauza absenței îndelungată, Halep are nevoie de wild-card-uri pentru a participa la turneele din circuit.

A doua zi după anunțul TAS, James Blake, directorul turneului WTA 1000 de la Miami i-a trimis Simonei o invitație. Americanul a fost cel care a dorit-o la turneu: „Când vine vorba despre decizii legate strict de tenis, oamenii au încredere în mine. Am simțit că trebuie să fim pregătiți pentru eventualitatea în care va cere un wild card. Din fericire, aveam câteva locuri disponibile”, a transmis Blake, într-un dialog cu Andy Roddick.

Directorul Miami Open avea un semn de întrebare cu privire la nivelul la care se află Simona: „Nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat. Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren”.

James l-a sunat pe Darren Cahill, fostul antrenor al constănțencei, pentru a obține informații: „Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire”.

Wozniacki i-a luat un Grand Slam lui Halep

Simona Halep, câștigătoare la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), putea avea în palmares un al treilea Grand Slam, în 2018, la Australian Open. Românca a fost învinsă atunci în finală chiar de Caroline Wozniacki, după un meci incendiar.

Daneza a câștigat primul set la tie-break, Simona a împins partida în decisiv, însă n-a mai avut forța să întoarcă rezultatul, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Paula Badosa

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

„Ne-a lipsit zâmbetul ăsta!” » Presa internațională, impresionată de Simona Halep: „A avut nevoie doar de câteva puncte pentru a-și reintra în ritm”
WTA MIAMI
„Ne-a lipsit zâmbetul ăsta!” » Presa internațională, impresionată de Simona Halep: „A avut nevoie doar de câteva puncte pentru a-și reintra în ritm”
Ce star din ATP a venit la Halep - Badosa! A încurajat-o frenetic pe adversara Simonei
TENIS
Ce star din ATP a venit la Halep - Badosa! A încurajat-o frenetic pe adversara Simonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
Balcan20_brs.
Balcan20_brs.  •  21 Martie 2024, 21:29

Hagi stie de ce sa despartit de prima sotie. Cristi Brancu , poate ... si cred ca nu trebuia sa incerce o astfel de impacare , chiar la sfatul lui George Stanca. Mai intai trebuiau sa cugete problema despartiri. Dar nu are nici-un motiv de jena sau de suparate pentru asta. Imi pare rau pentru ea. Este o femee inteligenta si rafinata. Nu ar fi trebuit sa i se intample una ca asta. In rest. Sa auzim numai de bine.

abogdan
abogdan  •  20 Martie 2024, 18:46
Postat de sughibughi pe 20 Martie 2024, 06:39

Caroline Wozniacki care este o jucatoare de anvergura mult mai mare decat Halep are dreptate evident

si cum definesti tu anvergura asta de daneza e peste Halep? ca daca ne raportam la titluri, Halep are 2 GS, tractorista 1. La mastere, halep are 9 turnee castigate, tractorista 7. doar la cele mai slabe are mai multe spalacita aia. saptamani de nr 1 cam la fel, diferenta mica in favoarea tractoristei. GS castigat de ea a fost si ala pe bagabonteli trageri de timp si smecherii pana a reusit sa o scoata pe Simona din ritm, ca altfel nu il castiga si nici nr 1 nu ar mai fi ajuns fara titlul ala. deci, anvergura in favoarea aleia din parti.

MaxiP
MaxiP  •  20 Martie 2024, 14:46
Postat de pleng87845 pe 20 Martie 2024, 03:56

Vinovata sa nu cine stie? Pedeapsa redusa NU este pedeapsa anulata - a spus Wozniaki. Stigma doppingului o va urmari de acum peste tot. Dop pozitiv. Jucatorii de tenis, antrenorii de pe tur si sponsorii nu o vor mai accepta . La 32 de ani va fi extrem de greu sa revina in top 50-100 daca nu imposibil de fapt in acest meci comantatori au vazut semne de probleme la umar. Probabil accidentare din causa lipsei de antrenamente. Good Luck!

Facem pariu ca Wozniacki are multe teste pozitive la substante interzise jucatorilor de tenis? Nu de alta, dar cica e diagnosticata cu artrita reumatoida. Pentru care cu siguranta, mai ales ca sa continue cu sportul de performanta, ia tratament. Care e diferenta intre ea si altii care cad teste pozitive? Anunta. Ii este acceptat acel tratament. E absolut incredibil cata ipocrizie poate exista in lume, ea cere un sport curat in masura in care ea n-ar putea juca pe propriile ei cerinte, ba mai mult, ea a revenit in circuit direct prin wild carduri, nu a luat-o de la 0 cum cere de la altii, cel mai probabil consumand substante interzise in mod normal. E curata? Sigur ca e, dar nu-si da seama ca acuza degeaba in stanga si-n dreapta, comentariul ei da dovada de lipsa grava de realism. Sa-si faca publice toate testele si apoi sa o vedem daca mai poate da acea declaratie. Ce inseamna sport curat? Si foarte multa lume nu intelege, dopingul inseamna sa consumi ceva, repetat, uzual, in vederea cresterii performantelor sportive, ingerarea a ceva, intr-o doza sau nici atat, accidentala, in scop terapeutic si alte cateva situatii nu este doping. Doar ca trebuie anuntat si aprobat. In cazul ingerarii accidentale este putin mai greu, atata tot, ca nu stii nici tu ca ai ingerat ceva ce nu iti era permis. Iar legat de revenirea in top 100, dupa revenire cu set 6-1 contra lui Badosa, e din scenariul "nu va lua niciodata grand slam" sa crezi ca nu va reintra. La final de an e top 30

Vezi toate comentariile (29)
Comentează