SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 5-7, 7-6 (1), 6-2 » VIDEO Simona e în „optimi” la Miami, după o luptă eroică de aproape 3 ore! Urmează Venus Williams

Foto: Reuters +11   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 martie 2019 20:04

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Miami, după ce a învins-o pe slovena Polona Hercog (93 WTA), scor 5-7, 7-6(1), 6-2, într-un meci care a durat două ore și 45 de minute.

  • Simona Halep va juca în „optimi” la Miami cu Venus Williams (43 WTA), care a trecut de Daria Kasatkina (22 WTA), scor 6-3, 6-1.
  • 3-3 e scorul meciurilor directe între Simona Halep și Venus Williams. Ultimul joc s-a disputat anul acesta la Australian Open, când românca s-a impus cu 6-2, 6-3.

 

Mai înaltă decât Halep cu 14 centimetri, Polona Hercog a început din start să-și arate forța la serviciu. Cele două jucătoare au mers umăr la umăr până când slovena a făcut break-ul și a dus scorul la 6-5, iar apoi și-a câștigat serviciul.

simona halep polona hercog 6 +12 FOTO

Tot în primul set și-a făcut apariția pe teren și antrenorul Daniel Dobre, care i-a dat mai multe sfaturi Simonei la scorul de 3-4.

Halep a acuzat probleme la genunchi în timpul setului și a fost bandajată de doctor

În setul secund echilibrul s-a păstrat și s-a intrat în tie-break, unde Simona Halep a făcut legea. A controlat tie-break-ul de la un capăt la altul și s-a impus cu 7-1.

Și în setul secund Simona a cerut ajutorul lui Daniel Dobre tot după 7 game-uri.

În decisiv, slovena a părut extrem de obosită, iar Halep a preluat în întregime controlul și a reușit să-i aplice lovitura de grație, 6-2!

Simona Halep - Polona Hercog 5-7 / 7-6(1) / 6-2

6-2, GAME, SET ȘI MECI! Simona nu-i mai dă nicio șansă adversarei și se impune!
5-2, BREAK Halep!
Simona nu mai poate pierde acest meci! Românca o domină clar pe slovenă.
4-2, Game Halep!
Simona încearcă să încheie punctele cât mai repede și îi iese acest lucru.
3-2, Game Hercog!
Polona câștigă la zero pe propriul serviciu.
3-1, Game Halep!
Jucătoarea din Slovenia nu mai lovește lucid, pare foarte obosită, lucru care-i dă speranțe mari Simonei.
2-1, BREAK Halep!
Simona începe excelent setul decisiv și e prima care face break-ul. 
1-1, Game Halep!
Simona închide bine game-ul, după mai multe puncte extenuante.
0-1, Game Hercog! Polona nu obosește și continuă să servească foarte bine. În setul anterior, Simona a bifat 79% puncte câștigate pe prima minge. În primul act a avut doar 50%.
A început setul decisiv. Hercov servește!

SETUL 2

7-6, GAME, SET! Simona servește impecabil în tie-break și trimite meciul în set decisiv! Halep s-a impus cu 7-1 în tie-break. Hercog cere și ea intervenția medicului.

6-6, Game Hercog! Simona revine de la 0-40, dar Polona tot reușește să se impună și trimite setul în tie-break.
6-5, Game Halep!
Simona servește bine și rămâne în joc. Halep a chemat din nou doctorul.

5-5, Game Hercog! Polona face un game alb și încheie cu un as de toată frumusețea!
5-4, BREAK Hercog!
Polona face rebreak-ul rapid și servește pentru a rămâne în set.
5-3, BREAK Halep!
Simona ratează trei mingi de break, dar face punctul decisiv cu a patra minge.

4-3, Game Halep! Simona bifează un game alb, ultimul punct e câștigat cu ajutorul fileului. Halep îl cheamă din nou pe antrenorul Daniel Dobre, care-i transmite: „Ai variat foarte bine. Ai ales foarte bine la retur. Când îți dă pe dreapta împinge un pic pe picior. Meciul e foarte bun. Rămâi lângă ea, că-ți vine șansa”.

3-3, Game Hercog! Polona nu renunță la joc și merge umăr la umăr cu Simona. Halep bifează o nouă greșeală neforțată.
3-2, Game Halep!
Simona revine la conducere.
2-2, Game Hercog!
Polona stă lipită de linia de fund și controlează de acolo ultimul punct. Halep va servi cu mingi noi.
2-1, Game Halep!
Simona câștigă un game după o luptă crâncenă contra Polonei.

1-1, Game Hercog! Simona revine de la 0-40 și duce game-ul la avantaje, dar Polona, ca aproape de fiecare dată, își folosește din plin serviciul atunci când are probleme și câștigă.

1-0, Game Halep! Simona câștigă cu greu primul game pe propriul serviciu. În primul set a avut doar 3 lovituri câștigătoare.
A început setul 2! Simona e la serviciu!

SETUL 1

5-7, GAME, SET HERCOG! Simona a ratat o șansă de break și i-a dat posibilitatea slovenei să revină, câștigând primul set.
5-6, BREAK Hercog!
Polona reușește un break alb, după o serie de greșeli ale Simonei.

5-5, Game Hercog! Simona încearcă să încheie ultimul punct cu o scurtă, însă trimite în fileu și Polona egalează pe tabela de marcaj.
5-4, Game Halep!
Simona câștigă ultimele 3 game-uri și pare să fie în vârf de formă. Slovena a câștigat un singur punct în ultimul game.
4-4, BREAK Halep!
Simona pune în aplicare sfaturile lui Daniel Dobre, care par să dea roade. Românca reușește primul său break în acest meci.
3-4, Game Halep!
Simona se impune pe propriul serviciu și-l cheamă pe antrenorul Daniel Dobre: „Ai momente când te miști foarte bine. Fii mai stabilă. Închide un pic finalul. Când îți dă slide-ul scurt dă-i contra slide. Servești bine. Termină mișcările, asta e cel mai important. Ești ok în teren. Ai încredere că joci bine. Luptă-te pentru că joci ok”.

2-4, Game Hercog! Simona revine pe teren după accidentarea la picior, însă deplasarea pare să-i fie afectată.
simona halep accidentare
Captură TV Digi Sport
2-3, Game Halep!
Simona servește și ea foarte bine și o pune în dificultate pe Hercog. Și în acest game, Simona a bifat câteva erori neprovocate. A ajuns la 10 greșeli neforțate în acest set. Halep a cerut intervenția medicului pentru că simte dureri la genunchiul stâng. Simona a luat un time-out medical de 3 minute.
1-3, Game Hercog!
Polona continuă să servească foarte bine. În acest game a ajuns să servească și cu 190 km/h. Simona a ratat o nouă minge de break și și-a schimbat și racheta, după ce a lovit cu ea de mai multe ori de suprafața de joc.
1-2, BREAK Hercog!
Polona profită de câteva erori neforțate ale Simonei și își trece în cont primul break al meciului.
1-1, Game Hercog!
Polona servește foarte puternic, dar Simona se plasează bine în teren și reușește de fiecare dată să returneze. Halep a avut șansa să facă primul break al meciului, dar slovena a revenit în joc și și-a adjudecat game-ul.

1-0, Game Halep! Simona începe perfect meciul și încheie game-ul cu un punct norocos, după ce Polona trimite mingea în banda fileului, iar apoi cade în aut.
A început meciul!
Simona servește prima!

Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe teren și își fac încălzirea.

14 centimetri e diferența de înălțime între cele două jucătoare în favoarea slovenei

simona halep
Captură TV Digi Sport

 

Citește și:

Halep, drum liber spre primul loc WTA! Naomi Osaka e OUT de la Miami, iar Simona depinde doar de ea » Cum arată calculele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (145)
pittt
pittt  •  25 Martie 2019, 18:09
Postat de adriann_ pe 25 Martie 2019, 14:26

Acum pe bune, nu bate campii, slovena arata ca un barbat care si-a pus doua silicoane si a venit sa ia banii in circuitul WTA. (cum zicea Navratilova de au sarit feministele s-o linseze taman pe ea) Te-ai uitat din profil ce maxilar proeminent are slovena? Dar musculatura bratelor si trapezul nu ti-au dat de gandit? In cel mai fericit caz s-a dopat cu testosteron ani de zile...

Scuze, eu credeam ca vorbeste de Babos si o face frumoasa. Dar ce mi-e una ce mi-e cealalta, barbati in toata regula. Eu il banuiesc pe Tihi ca-i pe invers, la ce simpatii are.

pittt
pittt  •  25 Martie 2019, 18:05
Postat de mosvasile pe 25 Martie 2019, 16:37

Interesant!Foarte interesant!Eu nu am facut decat sa reproduc cu ghilimele cuvintele lui "klauz"- despre nasul lui Simona-dar voi de la GSP mi...le-ati cenzurat!Intrebare:Dar pe el,de ce nu-l cenzurati?Intrebare retorica, pentru ca eu stiu deja-ca atunci cand intra Craitzoiu in tura-imi cenzurati rapid orice cuvant,nu conteaza care,numai ca sa ma suspendati!

Nu de asta, eu am luat cu copy paste cuvintele lui klauz si mi-au fost cenzurate. Culmea, erau un raspuns la comentariul lui, deci deasupra comentariului meu se vedeau clar aceleasi cuvinte in comentariul lui necenzurate. Are tratament special, ca are si mai multe conturi fara probleme. Jigneste pe cine vrea si nu-i nici un bai.

pittt
pittt  •  25 Martie 2019, 18:01
Postat de adriann_ pe 25 Martie 2019, 14:26

Acum pe bune, nu bate campii, slovena arata ca un barbat care si-a pus doua silicoane si a venit sa ia banii in circuitul WTA. (cum zicea Navratilova de au sarit feministele s-o linseze taman pe ea) Te-ai uitat din profil ce maxilar proeminent are slovena? Dar musculatura bratelor si trapezul nu ti-au dat de gandit? In cel mai fericit caz s-a dopat cu testosteron ani de zile...

De unde slovena ? E din Ungaria toata ziua, nu a fost in Slovenia nici la turnee. Klauz e si el maghiar si ii e rusine cu ea.

Vezi toate comentariile (145)
Comentează