SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, AUDIATĂ LA TAS

UPDATE Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou

Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Euronews +20   FOTO
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Euronews

Articol de , - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 22:47 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 23:33

Audierile Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) au început miercuri, la ora 10:30, ora României ♦ Sunt preconizate să se încheie pe 9 februarie, în jurul orei 16:30 ♦ Completul de judecată este compus din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania) ♦ Nu a fost oferită o dată exactă pentru pronunțarea verdictului ♦ GSP.ro te ține la curent cu ultimele informații de la Lausanne.

Start în „setul decisiv” al carierei pentru Simona Halep! Dubla campioană de Grand Slam a avut miercuri prima înfățișare în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, de la ora 10:30, ora României. Este ultima instanță la care putea apela fostul lider mondial în cazul ei de dopaj.

Simona Halep a ieșit seara de la audieri, apoi s-a dus la cină alături de Patrick Mouratoglou, potrivit Antena 3. Halep a stat 9 ore în sala de judecată miercuri, iar la ieșire a fost întrebată despre durata audierii: „E normal, nu e nimic ieșit din comun. Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”, a declarat Halep, potrivit sport.ro.

Deși declarase că nu a mai vorbit de luni bune cu antrenorul francez, sportiva din România a luat cina cu Mouratoglou și cu echipa lui, miercuri seară, în Elveția.

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou

Audierile continuă joi, când în fața completului de judecată vor apărea Mouratoglou și Candice Gohier, fizioterapeuta care i-a recomandat Simonei pudra de colagen care a fost contaminată cu roxadustat, substanța interzisă din cauza căreia Halep a primit 4 ani de suspendare.

VIDEO. Imagini din Elveția, cu momentul în care Simona Halep sosește la TAS

UPDATE ora 22:40 » Halep a ieșit de la audieri și a luat cina cu Mouratoglou

Simona Halep a ieșit seara de la audieri, apoi a luat cina cu Patrick Mouratoglou, care va fi audiat și el, joi. 

UPDATE ora 22:00 » Fizioterapeuta Candice Gohier și un membru al academiei lui Mouratoglou vor depune mâine mărturie

Audiere extrem de importantă pentru Simona Halep mâine dimineață. Fizioterapeuta Candice Gohier și un alt membru din academia lui Patrick Mouratoglou vor depune mărturie în legătură cu administrarea suplimentului contaminat pe care antrenorul i l-a oferit lui Halep, precizează Euronews România.

UPDATE ora 17:00 » Halep încă nu a ieșit de la audieri

Au trecut 6 ore și jumătate de când Halep a intrat în sala de judecată, însă nu a ieșit, procesul continuă.

UPDATE ora 15:00 » Simona Halep, cu roata norocului la TAS! Imprimeu mistic pe puloverul de lux de la Dior

Simona Halep a ales să vină la audieri cu un pulover alb, cu un imprimeu mare, brodat pe partea din față, marca Dior. Prețul este unul impresionat: 2.550 de euro. Puloverul este unul făcut în Italia, din cașmir, iar imprimeul central reprezintă roata de tarot a norocului. --» Detalii AICI

UPDATE ora 14:30 » Patrick Mouratoglou e așteptat joi la TAS

Francezul Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, ar urma să ajungă joi la Lausanne pentru a fi audiat la TAS, anunță reporterii Antena 3, prezenți la fața locului. El este un martor cheie în dosar, fiind cel care, împreună cu echipa lui, i-a recomandat jucătoarei suplimentul contaminat.

„Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. „Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare.”

- Patrick Mouratoglou pe 3 noiembrie

UPDATE ora 13:30 » Continuă audierile Simonei Halep la TAS

S-au făcut trei ore de când Simona Halep a intrat în sala de judecată. Audierile continuă și e de așteptat ca acestea să mai dureze, având în vedere numărul mare de probe pe care ambele părți le-au depus la dosar.

UPDATE ora 11:30 » Primele cuvinte spuse de Simona Halep la sediul TAS 

Audierile Simonei Halep se desfășoară de o oră. La intrarea în sediul TAS, la ora 10:10, ora României, Simona Halep a avut un scurt dialog, în engleză, cu unul dintre reporterii în fața sediului TAS.

 Întrebată cum se simte înainte de primele audieri, Simona Halep a răspuns scurt, declarând: „Îmi pare rău. Voi vorbi după aceea”, potrivit Euronews. 

Halep nu are voie să dea declarații presei pe durata audierilor, fiind una dintre cerințele TAS.

Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Euronews
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
+16 FOTO

UPDATE ora 10:10 » FOTO. Simona Halep a ajuns zâmbitoare la TAS

Simona Halep și-a făcut apariția la ora 10:10 (ora 09:10, ora Elveției) la sediul TAS. 

Ea a sosit alături de avocații ei, conform imaginilor prezentate de Antena 3. Îmbrăcată casual, într-o geacă bleumarin. În contrast cu ea, cei trei avocați și fratele ei, Nicolae, păreau agenți CIA, îmbrăcați sobru, la costum negru și ochelari. 

Dubla campioană de Grand Slam a venit zâmbitoare și încrezătoare la audieri, încercând să-și ascundă emoțiile de dinaintea procesului.

Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
Simona Halep a ajuns la TAS // FOTO: Captură Antena 3
+16 FOTO

Cronologia pe scurt a cazului de dopaj al Simonei Halep:

  • Pe 12 septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022.
  • Suspendarea primită din partea ITIA a fost drastică, 4 ani. 
  • Simona Halep a înaintat apel la TAS și este audiată în perioada 7-9 februarie.
  • 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia.

Simona Halep, la TAS: prima zi a audierilor în procesul de dopaj

Audierile la TAS debutează cu observațiile de deschidere ale părților, urmate de trecerea în revistă a faptelor și mărturiile experților. Pledoariile orale vor avea loc în ultima zi, urmând ca ședința de audiere să se încheie pe 9 februarie în jur de ora 16:30, ora României. 

Halep este de marți în Elveția. Audierile vor avea loc cu uşile închise, deoarece niciuna dintre dintre părţi nu a solicitat o audiere publică. 

Cine o apără pe Simona Halep la TAS

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou
Howard L Jacobs (stânga) și Ron Berkowitz

Simona Halep a apelat pentru apărare în cazul de dopaj la un avocat celebru, Howard L. Jacobs, care a asistat peste 300 de sportivi în diverse spețe, iar de curând românca a angajat și o firmă celebră de PR, Berk Communications. 

Jacobs are biroul în Westlake, statul California, alături de colaboratorii săi principali, Katy Freeman și Leah M. Bernhard. 

Este cunoscut drept un expert în cazurile de doping, dar nu numai. Firma lui a început să se implice în asemenea litigii din 2001, după cum se specifică pe site-ul oficial, și are o eficiență de 75% a cazurilor de dopaj în care a obținut reducerea pedepsei inițiale.

Cine o judecă pe Simona Halep la TAS

Completul de judecată de la TAS este format din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania). 

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou
Ulrich Haas

Simona Halep l-a ales pe Jeffrey G. Benz drept arbitru, în timp ce ITIA pe Ulrich Haas, un arbitru cu multă expertiză în doping, care a făcut parte dintr-o comisie ce a anchetat neregulile din ciclism, inclusiv pe Lance Armstrong.

Fără declarații pentru Simona Halep la TAS

La cererea părților, nu se vor furniza informații suplimentare cu privire la identitatea participanților (reprezentanți, experți și martori). Simona Halep nu va face nicio declarație presei înainte de sfârşitul şedinţei, a precizat TAS într-un comunicat remis pentru GSP.ro. 

Când dă TAS verdictul în cazul Simonei Halep?

În urma audierii, completul TAS va delibera și pregăti Hotărârea arbitrală care va conține o decizie și motivele ei. În acest moment, nu se poate da nicio indicație cu privire la momentul finalizării hotărârii arbitrale sau a momentului când vor fi notificate părțile.

Citește și: 

Ion Țiriac nu crede că Simona Halep va primi o sentință favorabilă la TAS: „Ea a făcut o singură greșeală”
TENIS
Ion Țiriac nu crede că Simona Halep va primi o sentință favorabilă la TAS: „Ea a făcut o singură greșeală”
O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
O legendă a sportului românesc despre Simona Halep și audierea la TAS: „Mi-aș dori să fie reabilitată, dar mi-este greu să dau un pronostic”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (65)
sion1001
sion1001  •  09 Februarie 2024, 19:05
Postat de marius1979 pe 08 Februarie 2024, 19:27

Mai catolic ca papa…..sigur tu ești susținător Halep și ai vrea să fie scoasă basma curata chiar dacă să dopat. Dar nu poți să treci peste o greșeală gramaticală banala pe un forum sportiv……Doamne miluiește.

chiar daca S-A dopat! vrei mila Domnului? nu de un Invatator (Bibliotecar!) ai tu nevoie, ci de un (simplu) invatator!

marius1979
marius1979  •  08 Februarie 2024, 19:27
Postat de sion1001 pe 08 Februarie 2024, 11:50

nici macar! scrisul tau e scrisul unui ***! atit!

Mai catolic ca papa…..sigur tu ești susținător Halep și ai vrea să fie scoasă basma curata chiar dacă să dopat. Dar nu poți să treci peste o greșeală gramaticală banala pe un forum sportiv……Doamne miluiește.

mishu_74
mishu_74  •  08 Februarie 2024, 17:07

"... Simona Halep a ales să vină la audieri cu un pulover alb, cu un imprimeu mare, brodat pe partea din față, marca Dior. Prețul este unul impresionat: 2.550 de euro...." :))))) pana si pretul a fost impresionat. bai, nu pot sa cred ca ati pus pretul unui obiect de imbracaminte intr-un asa-zis articol despre sport. sigur publicul a cerut sa stie pretul ca sa se zgaraie pe ochi apoi ca nu si-l permite. *** :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează