SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI

Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep Foto Imago
Simona Halep Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 21:33 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 21:33

Simona Halep a apelat pentru apărare în cazul de dopaj la un avocat celebru, Howard L. Jacobs, care a asistat peste 300 de sportivi în diverse spețe, iar de curând românca a angajat și o firmă celebră de PR, Berk Communications

Cazul de dopaj al Simonei Halep a ajuns la un verdict dictat de tribunalul independent Sports Resolutions: suspendare pe o perioadă de 4 ani. Reacția fostului lider mondial la comunicarea oficială a hotărârii a fost rapidă, ea anunțând pe rețelele sociale că „lupta mea continuă”.

Va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și, de asemenea, intenționează să cheme în justiție firma producătoare a suplimentului alimentar care a fost contaminat, după cum s-au prezentat dovezi din partea jucătoarei și a experților angajați de ea.

Avocatul Simonei Halep, eficiență de 75%

„Vom continua să luptăm pentru un rezultat just pentru Simona Halep și ne pregătim să îi prezentăm cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a scris pe platforma X (fostul Twitter) Howard L. Jacobs, avocatul lui Halep.

Acesta are biroul în Westlake, statul California, alături de colaboratorii săi principali, Katy Freeman și Leah M. Bernhard. Jacobs a apărat peste 300 de sportivi de-a lungul carierei sale și este cunoscut drept un expert în cazurile de doping, dar nu numai. Firma sa a început să se implice în asemenea litigii din 2001, după cum se specifică pe site-ul oficial.

75%din cazurile de doping instrumentate de Jacobs s-au încheiat cu o reducere de pedeapsă, susține site-ul firmei sale de avocatură

Între numele mari se distinge cel al Mariei Sharapova, care a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia inițială de suspendare de 2 ani, primită după testele pozitive la Meldonium. Aceasta a fost redusă la 15 luni. 

„Am realizat că nu trebuie să doar să vorbim despre a doua sentință, ci să obținem percepția că aceasta a fost schimbată”, spunea Jacobs pentru ESPN după revenirea în concursuri a rusoaicei.

Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv
Howard L Jacobs (stânga) și Ron Berkowitz

De asemenea, din lumea tenisului, Marin Cilic, campionul de la US Open 2014, a obținut la TAS o reducere de pedeapsă de la 9 la 4 luni după o probă pozitivă la niketamidă.

Din alte discipline, Jacobs a gestionat cazurile atleților Veronica Campbell Brown, Lashawn Merritt, ambii campioni olimpici, a înotătoarei recordmane mondiale Jessica Hardy sau a starului baschetului american Diana Taurasi.

Schimbare de PR

Recent, Simona Halep a angajat și o firmă de relații publice, de asemenea din Statele Unite, Berk Communications, al cărei fondator și CEO este Ron Berkowitz, supranumit și „Regele crizelor de PR”. Pe contul X al firmei a apărut marți un mesaj scurt de susținere: ”Suntem alături de tine, Simona Halep”, urmat de hashtag-ul #client. 

Citește și: 

Omul prezent la marile performanțe reușite de Simona Halep protestează: „Pentru ce dai patru ani?”
HALEP SUSPENDATĂ
Omul prezent la marile performanțe reușite de Simona Halep protestează: „Pentru ce dai patru ani?”
Ce a decis TAS în cazul a patru jucători de tenis care au contestat suspendarea din prima instanță
HALEP SUSPENDATĂ
Ce a decis TAS în cazul a patru jucători de tenis care au contestat suspendarea din prima instanță

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Rotidana
Rotidana  •  14 Septembrie 2023, 10:01

Pentru ce i-a dat 4 ani? Nici sa fi fost capul retelei de traficanti de droguri nu primea atatia ani! Niste netrebnici si martafoi care acuza in loc sa demonstreze ca s-a dopat! In atatia ani n-au sesizat nimic si acum hopa ca pasaportul biometric, ca sangele, ca urina, ca Serena, ca dracu si lacu'! Ceva putred se afla la tribunalul nu prea independent clamat...

dragos_r
dragos_r  •  14 Septembrie 2023, 09:18

Cum?? Americani? Pai nu e bine, că și pe ăștia tot Serena Williams îi controlează, așa cum controlează laboratoarele, federația internațională, ONU și vreo 4-5 tribunale sportive. Nu scapă

VardyParty
VardyParty  •  13 Septembrie 2023, 21:40

Din ăștia doi, as bea o bere cu Ron Berkowitz. Merge si un covrig, Roane? Hai, bagă! Shaorma? Se face.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează