SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, după debutul cu victorie la Roland Garros: „Sunt o persoană diferită, mai bună”

Simona Halep a obținut a 25-a victorie pe zgura de la Paris în cele zece participări pe tabloul principal FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a obținut a 25-a victorie pe zgura de la Paris în cele zece participări pe tabloul principal FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2019 21:57

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a câștigat partida cu Ajla Tomljanovic (26 de ani, 47 WTA) din turul I de la Roland Garros, scor 6-2, 3-6, 6-1.

  • În turul următor Simona o va întâlni pe jucătoarea din Polonia Magda Linette (87 WTA), care a trecut de Chloe Paque, scor 3-6, 6-1, 6-2.

ce a spus despre meci: „După mine cred că a fost un meci foarte bun. Nivelul a fost ridicat, ea a jucat extraordinar în setul al doilea. A trebuit să mă concentrez pe jocul meu și să găsesc soluții. În partea a treia am început să o mișc mai mult și a funcționat. Nu mi-a fost ușor, mai ales din cauza emoțiilor, a presiunii, dar e mereu frumos să revii pe arena Philippe Chatrier. Au fost emoții pozitive și mă bucur că am reușit să câștig meciul și să trec în turul următor. Nu a fost un meci lung, dar a fost intens. Mă simt pregătită pentru următoarea rundă și mă bucur că voi avea o zi liberă între cele două partide”.

Diferențele care se observă

În anul în care a trecut de la victoria Simonei, francezii au reconstruit arena "Philippe Chatrier". Novak Djokovici a spus că se simte ca o arenă indoor acum. Iar Rafael Nadal că nu simte nicio diferență. Care au fost impresiile Simonei?

Sunetul e diferit, dar zgura e la fel, la fel și mărimea terenului. Am avut același sentiment ca anul trecut. M-am simțit bine pentru primul tur și sunt foarte încrezătoare”, a explicat românca la conferința de presă în limba engleză. 

„Sunt pozitivă"

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă în engleză care a fost experiența care i-a plăcut cel mai mult în aceste zile din postura de campioană en titre.

"Să mă întorc pe arena Philippe Chatrier și să văd publicul, au fost din nou foarte drăguți cu mine. Mă bucur că sunt sută la sută din punct de vedere fizic și că pot juca acest turneu, că pot lăsa totul pe teren. Sunt pozitivă, am energie. Tot ce trebuie să fac este să mă bucur și să nu pun presiune", a răspuns ea.

Întrebată care va fi cel mai mare adversara al său la această ediție, ea sau altcineva, românca a răspuns: "Trebuie să fiu calmă, concentrată pe jocul meu și să nu mă gândesc prea mult la adversară și la rezultat. Simt că am crescut mult față de anul trecut. Sunt o persoană diferită, una mai bună!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
518396918348499
Viorica Alexandru  •  29 Mai 2019, 08:45

mai comentatori, de ce nu jucati ? Pareti priceputi....

lapusneanul
lapusneanul  •  29 Mai 2019, 08:32
Postat de Dizidentul Inutil pe 29 Mai 2019, 06:41

eu sint de alta parere si asa si este bine ca fiecare sa aiba parerea lui apoi sa fie respectata. pentru mine ceea ce spune aceasta tenismena face parte din capitolul "hai sa le aratam ce voinici sintem" mai cu seama cind joaca cu incepatori. este asa de sigura pe ea cind incepe sa cistige incit ai zice ca este in meci cu williams. astazi si-a aratat din nou incostanta jucind prost cu un no name care era sa ii altoiasca o mare surpriza. spune ca este o alta persoana cam de mult dar ce a fost nu mai este. nu cred ca va ajunge in semifinale pentru ca are probleme exact cum au spus francezii si nu numai acolo la "cutiuta ucrainiana." este chiar ridicola uneori si cind ii vin dracii da de pamint cu toti fara motiv. va intreb eu daca este normal sa il tratezi asa pe antrenorul pe care il are anume DObre? tot vorbeste pe la colturi unde apuca de daryll sau cum l-a chemat si nici o vorba despre actualul antrenor care a pregatit-o de cind era mica. absolut nimic. ba chiar i-a decimat stafful nemailucrind cu ceva oameni din anturajul antrenorului. este umilitor si arata din nou lipsa de staif de educatie. cindva si pe acel australian l-a injurat de mama facolui sau l-a ridiculizat si totul pornind din arogantele de constanta a unei fete cu ceva indeletniciri si de succes dar in niiun caz avind creierul ca arma . muschii si rutina. imi pare rau dar nu se face asa ceva precum la miami le-a spus celor de pe banca ei tehnica sa strige mai cu viata. c

ba inutilule, ai pus prea multe virgule, nu am inteles nimic...hahaha.... sigur ai votat cu psd si la referendum ai pus stampila pe NU...hahaha

1213785285311900
Adrian Ionica  •  29 Mai 2019, 08:31

Voleu nu, scurte nu, loburi nu..dar compenseaza prin efort si ambitie ! Bravo Simo !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează