SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

VIDEO Simona Halep, față în față cu fanii din întreaga lume » După ce meci a suferit timp de 3 luni și ce mesaje și-a scris pe pereți

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 12:36 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 12:59

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a participat o discuție video cu fanii din întreaga lume, înainte de startul turneului de la Stuttgart, publicată abia miercuri.

Organizatorii Roland Garros, turneul de Grand Slam câștigat de Halep în 2018, au pus-o pe Simona față în față cu admiratorii ei, care i-au pus întrebări legate de tenis, dar și de viața personală.

VIDEO Simona Halep, față în față cu fanii din întreaga lume

Fani din România, Marea Britanie, Franța, Australia și India au dialogat cu Simona Halep

- Care e partea preferată din Paris, în afară de Roland Garros?
- Cel mai mult îmi place să mă plimb pe străzi, să văd frumoasa arhitectură a orașului și minunatele clădiri. Și, revenind la tenis, îmi place zgura de acolo. „Philippe Chatrier” e arena mea preferată, iar faptul că am câștigat mă face să mă simt ca acasă. E turneul meu preferat. Paris e orașul meu preferat.

Îmi place noul Philippe Chatrier”. E uimitor 
– Simona Halep

- Cum te-ai simțit când ai câștigat primul turneu de Grand Slam?
- Am mai jucat finale acolo, iar după a doua am fost deprimată. Timp de 3 luni am suferit și am plâns pentru acel meci. Dar acel moment m-a făcut mai puternică. Anul următor am câștigat și nimic nu a mai contat. Să câștig un Grand Slam mi-a făcut cariera completă.

- Cum te motivezi în momentele dificile? Am văzut că în meciuri grele ai revenit și cred ești definiția luptei
- Mi-am construit puterea mentală pe ideea asta. Mi-am scris pe pereți «Nu renunța niciodată!». Ai dreptate. Mereu îmi place să lupt pentru șansele mele. Cred că fiecare șansă o șansă în orice meci. Nu am renunțat pentru că mi-am dorit să am rezultate importante în carieră. Viața mea a fost doar despre tenis, eram concentrată pe ce trebuie să fac. Am lucrat cu un psiholog și m-a ajutat să am mai mult încredere în mine, să am încredere că pot face lucruri mărețe. Acum lupt natural. Am progresat mult, iar asta m-a ajutat să câștig Grand Slam-uri. 

- Vreau să te întreb: cine te-a inspirat? Cine te-a determinat să devii jucătoare de tenis? 
- E greu de spus că am avut o inspirație. Aveam 4 ani și jumătate și nu avem nicio idee despre ce se întâmplă atunci. Dar fratele meu juca tenis și mergeam cu el și mama să-l luăm de la antrenamente. Așa am început să joc. Am luat racheta și am început să joc. Nu știam ce se întâmplă. Dar după un an și jumătate am cerut să merg la antrenamente și am vrut să devin jucătoare.

Idolul meu era Justine Henin. Am fost foarte fericită când am întâlnit-o
- SImona Halep

- Care este cea mai dificlă adversară din circuit?
- Sunt multe jucătoare dificile, dar cea mai dificilă e Serena, cu siguranță. Este un nume urișă în sport. E o mare campioană și e greu să joci cu ea, atât fizic, cât și psihic.

- Vreau să devin jucătoare de tenis. Care e sfatul tău?
- Principalul sfat e să ai încredere în tine. Dacă faci asta, poți să depășești limitele. Dar și munca e importantă. Trebuie să muncești în fiecare zi, să fii profesionistă, să nu te gândești la petreceri. Și să fii realistă. 

VIDEO Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, gata de turneul de la Madrid: „Mă simt ca acasă, iar jocul meu arată bine” » De ce crede că are un avantaj în capitala Spaniei

Decizie-bombă a lui Novak Djokovic: liderul mondial sare peste turneul de la Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
pariez_tot_ce_am
pariez_tot_ce_am  •  28 Aprilie 2021, 21:41

cata corectitudine politica in acel colaj :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează