SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon! Prezența la JO e sub semnul întrebării

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras oficial de la Wimbledon 2021!
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras oficial de la Wimbledon 2021!

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 iunie 2021 11:42 / Actualizat vineri, 25 iunie 2021 12:14

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras oficial de la Wimbledon 2021!

  • Ediția din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie - 11 iulie 2021. 
  • Simona Halep e campioana en-titre. A învins-o în finala din 2019 pe Serena Williams.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a refăcut complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să încerc din nou anul următor. 

Sunt foarte supărată să iau această decizie. Perioada aceasta a fost foarte dificil și fapul că ratez al doilea turneu de Mare Șlem o face să fie și mai greu de gestionat din punct de vedere psihic și fizic. Să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon!

Românca în vârstă de 29 de ani a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut evolua. Ea și-a dorit să se testeze săptămâna aceasta pe iarbă în Germania, dar ca măsură de precauție a renunțat să ia startul.

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon! Prezența la JO e sub semnul întrebării
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Foto: Imago

Simona Halep la Wimbledon:

2011turul 2
2012turul 1
2013turul 3
2014semifinale
2015turul 1
2016sferturi de finală
2017sferturi de finală
2018turul 3
2019câștigătoare

24-8este raportul dintre victorii și înfrângeri la Wimbledon pentru Simona Halep

Simona Halep, OUT de la Wimbledon. Jocurile Olimpice, în pericol

Acum, Simona Halep riscă să iasă din Top 10 și, mai mult, va merge la Tokyo fără niciun meci oficial disputat!

Luni, Simona trebuia să debuteze în capitala Marii Britanii la turneul de la All England Club, o întrecere cu multe mize pentru Simona Halep. În primul rând, e campioana-en titre, pentru că în 2020 această competiție a fost anulată, și avea onoarea să deschidă ziua de marți pe Terenul Central.

Apoi, Halep avea nevoie de meciuri oficiale pentru a vedea cât de pregătită este să joace la Tokyo pentru o medalie olimpică, obiectivul principal al acestui sezon marcat de accidentări. Turneul olimpic de tenis, care debutează pe 24 iulie și se încheie pe 31 iulie, se dispută pe hard.

Simona Halep poate ieși din Top 10

Simona Halep va pierde 2.000 de puncte și e în pericol să iasă din Top 10, după peste șapte ani de prezență, ea pătrunzând acolo pe final de ianuarie 2014.

Halep are în prezent 6.330 de puncte și ocupă poziția a treia în ierarhia mondială. La finalul turneului de la Londra, românca va aduna 369 de săptămâni consecutive între primele 10 jucătoare ale lumii, cea mai lungă serie dintre jucătoarele active.

După ea sunt Karolina Pliskova, 230, și Elina Svitolina, 194. În cazul cehoaicei, numărătoarea se va opri pentru că, de luni, ea va părăsi Top 10. A fost învinsă în această săptămână la Eastbourne încă din primul tur și avea de apărat punctele din 2019, când a câștigat trofeul.

64 de săptămânia fost Simona Halep lider mondial în ierarhia mondia

Discursul Simonei Halep după ce s-a impus la Wimbledon 2019

Citește mai multe știri din tenis:

Alexander Bublik, scene uluitoare în meciul cu Sonego de la Eastbourne: „Voi face asta până când voi reuși să câștig un punct!”

Simona Halep, interviu pentru englezi înainte de Wimbledon » Detaliul straniu care a calmat-o înainte de finala cu Serena + de ce s-a vaccinat

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
senateo
senateo  •  26 Iunie 2021, 07:58

Toata lumea comenteaza vrute si nevrute si ocoleste cartoful fierbinte : cauza avalansei de accidentari din acest an este setul de doze primite cu seringa. Restul e can-can, nimeni nu stie cand vor disparea aceste reactii si daca Simona va mai putea juca vreodata intr-un turneu mai mult de 2-3 meciuri. Multumim Simona pentru bucuriile ce ni le-ai oferit in cariera ta! Incheiata totusi prematur pe motiv de rna.

doar...titi
doar...titi  •  26 Iunie 2021, 02:36
Postat de fibra pe 25 Iunie 2021, 18:09

De neinteles toata telenovela creata.Sigur stia ca nu va juca inainte sa ajunga la Londra.De ce a mai spus ca s-a antrenat o saptamana la nivel maxim si piciorul a rezistat?Si acum gata e si Olimpiada sub semnul intrebarii.E jenant.

simplu.. pentru bani!! daca e acolo ia 150/200.000.. doar pentru prezenta si nu conteaza daca s-a accidentat sau iese din primul tur!!

valyomanyd
valyomanyd  •  25 Iunie 2021, 21:54
Postat de itu52 pe 25 Iunie 2021, 15:47

Partea proastă este că s-a retras, probabil, după ce a văzut tabloul principal. A realizat că nu face prea mulți purici și a dat-o pe gambă. Nu cred că WTA va trece așa ușor peste astfel de provocări.

Esti incredibil de prost..S-a retras inainte de tragerea la sorti..Nu zic nimic de aberatia cu tabloul principal..

Vezi toate comentariile (30)
Comentează