SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Simona Halep se pregătește pentru turneele nord-americane » Programul pentru următoarea perioadă

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2019 16:47

Vara de hard nord-americană se deschide cu un turneu Premier, la San José, și cu unul International, la Washington. 

La primul doar două jucătoare de Top 10 sunt prezente: Elina Svitolina, 7 WTA, și Arina Sabalenka, 10 WTA. Este turneul pe care anul trecut l-a câștigat Mihaela Buzărnescu. Românca urma să o întâlnească luni noaptea în primul tur al actualei ediții pe Daria Kasatkina. Iar la cel de-al doilea doar Sloane Stephens, 8 WTA e prezentă pe tablou.

Celelalte fete din Top 10 au decis să înceapă drumul care duce spre ultimul turneu de Mare Șlem al anului o săptămână mai târziu, la Toronto. Printre ele și Simona Halep, care, după o vacanță în Grecia, a anunțat ieri pe Instagram că s-a întors la antrenamente. Câștigătoare la Wimbledon, românca a reușit în 2018 să se impună la Rogers Cup, care s-a jucat Montreal sezonul trecut, și să atingă finala și la Cincinnati. 

Cele trei turnee care se vor succeda în următoarele trei săptămâni sunt incluse în US Open Series. În trecut rezultatele bune în aceste turnee combinate cu un parcurs lung la New York aduceau și un bonus financiar. Din 2017 însă această schemă nu a mai fost folosită, oficialii americani preferând să crească premiile la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, cel care oferă cea mai mare bursă dintre cele patru, 57 de milioane de dolari. US Open debutează pe 26 august. 

3.850.000 $este premiul pe care-l va încasa câștigătoarea ultimului turneu de Mare Șlem al anului

Turneele din US Open Series

Oraș  Turneu Categorie Perioadă
San José, California, SUA Mubadala Silicon Valley Classic Premier 29 iulie-4 august
Washington, D.C., SUA Washington Open International 29 iulie-4 august
Toronto, Canada Rogers Cup Premier 5 5 august-11 august
Cincinnati, Ohio, SUA Western Southern Open Premier 5 12-18 august
New York, SUA US Open Grand Slam 26 august-8 septembrie

 Câștigătoarele din 2018 în turneele din US Open Series

Turneu Câștigătoare
Mubadala Silicon Valley Classic  Mihaela Buzărnescu
Washington Open Svetlana Kuznețova
Rogers Cup Simona Halep
Western Southern Open Kiki Bertens
 US Open Naomi Osaka

   VEZI ȘI:

FOTO 14 mări și o ninsoare » Cum și-au petrecut jucătorii și jucătoarele de tenis vacanța după Wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Iulie 2019, 18:01

Daca tot vorbim de puncte trebuie spus ca Mihaela Buzarnescu, fara punctele castigate anul trecut la San Jose, a ajuns in clasamentul live pe locul 124! Si are o tragere la sorti foarte grea, dupa Kasatkina (DACA trece de ea) urmand Svitolina. Foarte, foarte greu, asa ca e posibil ca Mihaela sa iasa din top 100 si in clasamentul oficial ce va fi publicat de azi intr-o saptamana.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Iulie 2019, 17:43

Putina lume participa la aceste prime doua turnee dupa ce s-a scot bonusul financiar pentru rezultatele din circuitul american de hard. Ca exemplu, la San Jose, turneu Premier, nu s-au strans nici macar 16 dubluri, ci doar 14! Lumea inca e in vacanta saptamana asta. In cele doua turnee P5 din circuitul american Simona s-a prezentat intotdeauna bine. In ultimii 4 ani, in 8 turnee (4 in Openul Canadei si 4 la Cincinnati) a reusit intotdeauna cel putin semifinale. Dar in 6 din 8 ocazii a jucat finala. Iar 2 finale le-a castigat (ambele la Montreal si din pacate anul acesta se joaca la Toronto Openul Canadei la fete). Sunt sperante mari ca participarea din acest an sa fie pe aceleasi coordonate. Important e insa, desigur, US Open. Acolo vom vedea. Oricum dupa Cincinnati Simona nu mai are de aparat nimic. Cele 21 de puncte pe care le-a mai facut anul trecut sunt pentru simpla participare la US Open, Wuhan si Beijing. In plus la Shenzen va obtine 375 de puncte si daca pierde toate meciurile din grupa. Deci oricum Simona nu are o presiune deosebita cu punctele. Din top 10 doar Kvitova si Serena au de aparat mai putine puncte decat ea pana la sfarsitul anului. Ma rog, conteaza mai putin.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează