SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Ce urmează pentru Simona Halep la Indian Wells: duel cu noul număr 2 WTA » „Mă aștept la o luptă grea”

Iga Swiatek // FOTO: Imago
Iga Swiatek // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 07:25 / Actualizat joi, 17 martie 2022 10:35

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) e în semifinalele turneului de la Indian Wells după ce a trecut de croata Petra Martic (31 de ani, 79 WTA), scor 6-1, 6-1.

Pentru Simona va urma un duela cu Iga Swiatek (21 de ani, 4 WTA). Jucătoarea din Polonia, una dintre cele mai apreciate din circuit, a învins-o în sferturi pe Madison Keys, scor 6-1, 6-0, după doar 57 de minute.

Simona Halep e în semifinale la Indian Wells, după cel mai bun meci al anului!
INDIAN WELLS
Simona Halep e în semifinale la Indian Wells, după cel mai bun meci al anului!

Simona Halep – Iga Swiatek, în semifinalele Indian Wells

Poloneza, campioană la Roland Garros 2020, a început turneul american pe locul 4  WTA, dar de luni va fi pe locul 2. Ea le va depăși pe Barbora Krejickova și Aryna Sabalenka.

Simona Halep și Swiatek s-au mai duelat de trei ori până acum, de fiecare dată la turneele de Grand Slam, iar jucătoarea noastră a câștigat două partide. Simona s-a impus la Roland Garros 2019, scor 6-1, 6-0, și la Australian Open 2021, scor 3-6, 6-1, 6-4. Poloneza a triumfat la Roland Garros 2020, scor 6-1, 6-2.

Meciul din semifinalele Indian Wells va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe ora de start.

Va fi mai dificil. E o jucătoare puternică și constantă. Va fi o luptă grea. Mă aștept la un meci dificil 
– Simona Halep

2.23e cota Simonei Halep la victorie. Swiatek e văzută drept favorită, cu o cotă de 1,66

Cum a prefațat Iga Swiatek meciul cu Halep

După victoria categorică împotriva lui Madison Keys, Swiatek a prefațat meciul cu Simona Halep.

„Știu că e o luptătoare, la fel ca mine. De aceea meciurile noastre sunt strânse. Nu știu la ce să mă aștept. Vreau să mă concentrez pe mine și pe jocul meu. Vreau să fac ce am făcut pe durata întregului turneu. Cred că va fi minunat, dar în tenis nu știi la ce să te aștepți.

Când am jucat primul meci împotriva ei eram foarte stresată că joc pe o asemenea arenă. De atunci totul s-a schimbat. Era prima dată când joc împotriva unei jucătoare ca Simona Halep, dar lucrurile s-au schimbat. Sunt bucuroasă că acum sunt la un nivel care îmi permite să joc bine împotriva unor jucătoarea puternice”, a spus Swiatek la conferința de presă.

Simona Halep, salt în clasamentul WTA 

Halep va face un salt impresionant și în clasamentul WTA. Într-o ierarhie live, virtuală, a urcat 6 poziții, până pe 20. Dacă va cuceri trofeul, Simona ar reveni între primele 15 jucătoare ale lumii. Dubla campioană de Grand Slam ajunge pe locul 8 și în ierarhia virtuală pentru Turneul Campioanelor. Practic, în acest moment ar fi calificată la competiția care încheie anul în circuitul feminin.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Petra Martic

Citește și: 

Simona Halep, detalii despre victoria fulminantă de la Indian Wells: „Asta am făcut de dimineață și totul a mers perfect” + cine e talismanul norocos

Simona Halep, la o victorie distanță de un podium istoric al tenisului! Doar surorile Williams și Sharapova o depășesc + salt important în clasament

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
minos3
minos3  •  17 Martie 2022, 10:24
Postat de dora pe 17 Martie 2022, 10:03

Ghinion pentru Halep. Cum s-ar zice.

Sper ca la finalul meciului sa spui ca a fost ghinion pentru poloneza ! Sper ca stii ca Halep a batut-o de doua ori, luandu-i si un set la zero.

dora
dora  •  17 Martie 2022, 10:03

Ghinion pentru Halep. Cum s-ar zice.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează