SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Specialiștii ESPN o văd pe Serena favorită în finală: „Fanului de rând nu-i pasă dacă Halep pierde”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iulie 2019 12:54

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) o va întâlni pe Serena Williams (37 de ani, 11 WTA) în finala Wimbledon 2019. Meciul va fi sâmbătă, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Eurosport.

Americanii de la ESPN au prefațat duelul dintre Simona Halep și Serena Williams. Brad Gilbert, fost jucător de tenis, și jurnaliștii Pete Bodo, Alyssa Roenigk, D'Arcy Maine, Tom Hamilton și Simon Cambers au analizat pentru americani meciul de duminică și au explicat care sunt atuurile celor două jucătoare.

Aceștia sunt de părere că presiunea va fi pe umerii lui Williams și că, pentru a o învinge pe Serena, Simona trebuie să lungească schimburile și să servească foarte bine pentru a anihila returul adversarei.

 Brad Gilbert: „Serena e încrezătoare pentru că are 9-1”

Serena are mai multă presiune. Numărul 4 e mai important decât numărul 24. Ar fi a patra jucătoare care câștigă un Grand Slam după ce a născut. Cred că să intre pe această listă e mai important decât să ajungă la 24 de Grand Slam-uri. Este foarte încrezătoare, pentru că are 9-1 cu Halep.

După semifinale, cred că Serena are un avantaj. Dacă joacă așa, nu poate fi oprită! Pentru Halep contează să servească foarte bine. Și trebuie să stea în spatele linie de fund. Pentru Serena contează cum va servi și cum va returna”.

Pete Bodo: „Presiune e pe serena. Simona are un mic avantaj”

„Presiunea e pe Serena, datorită momentului. Asta îi va da un mic avantaj Simonei Halep. Nu avea nici presiune pe umeri! Dar oare e suficient pentru a o învinge pe cea mai bună din istorie? Halep nu a jucat niciodată în finala de la Wimbledon. Important pentru Halep e că a avut o atitudine pozitivă, că a fost în formă, concentrată și relaxată. Cred că Halep a jucat mai bine în semifinală. A avut o adversară mai dificilă.

Ca să câștige, Simona trebuie să se roage ca Serena să nu servească la cel mai înalt nivel. Și trebuie să nu-și cedeze serviciul. Trebuie să lungească punctele și să nu o lase pe Serena să controleze schimburile. Serena nu trebuie să o lase pe Simona să facă ce face cel mai bine: să alerge, să returneze și să lungească punctele. Serena e în fața titlului 24 și nu cred că-l va rata”.

Alyssa Roenigk: „Simona să folosească backhand-ul”

„Williams are presiunea mai mare. Nu vrea să rămână în istorie ca jucătoarea care a născut, a revenit și a pierdut trei finale de Grand Slam la rând.

Simona trebuie să fie concentrată, să folosească backhand-ul și să greșească puțin. Williams trebuie să fie mai puternică decât Halep, să scurteze punctele și să fie la fel de calmă ca în semifinală. Serena se impune în trei seturi”.

D'Arcy Maine: „Fanului de rând nu îi va păsa dacă Halep va pierde”

„Serena e sub presiune. Fanului de rând nu îi va păsa dacă Halep va pierde. În tenis, nimeni nu e sub o presiune mai mare decât Serena, mai ales dacă ne gândim la finala cu Osaka, de la US Open.

Simona trebuie să controleze ritmul încă de la început și s-o facă pe Serena să alerge. Williams a pierdut ultimele două finale de Grand Slam. Acum trebuie să fie concentrată doar la meci. Dacă va domina și nu va fi afectată de nimic din exterior, va câștiga. Serena are 9-1 la meciurile directe. Va câștiga și acum în trei seturi”.

Tom Hamilton: „Halep câștigă în 3 seturi”

„Serena e sub presiune, Simona a spus la începutul turneului că e relaxată. Serena va fi în lumina reflectoarelor pentru că o poate egala pe Margaret Court.

Halep e nevoită să joace cel mai bun tenis, dar și să servească perfect. Trebuie să trimită mingea în colțurile terenului. Simona a făcut mai multe break-uri decât oricine. Trebuie să repete asta pentru a o doborî pe Williams.

Williams trebuie să înceapă bine meciul. Trebuie să-o facă pe Simona să nu se simtă bine pe teren. În plus, trebuie să anuleze acel backhand în lung de linie al Simonei. Halep va ieși învingătoare după trei seturi”.

Simon Cambers: „Simona e un atlet excepțional”

„Am văzut cu toții cât de stresant e pentru Serena că e aproape de trofeul cu numărul 24. Williams a crescut de la meci la meci. 

Simona trebuie să lungească punctele și să anuleze puterea Serenei. Va fi foarte greu, dar Simona este o atletă excepțională și poate alerga la infinit. Williams trebuie să servească bine și să nu se enerveze. Serena va câștiga în două seturi”.

Citește și:

Analiza lui John McEnroe: „Vechea Halep nu ar fi reacționat în acest mod!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
787289904705560
Constantin Andrei  •  12 Iulie 2019, 19:49

BRAVO BOLDRIN

787289904705560
Constantin Andrei  •  12 Iulie 2019, 19:49
Postat de bodrin pe 12 Iulie 2019, 18:36

Măi, Coastică, Simona și Serena vor juca o partidă de tenis. Nu va fi un război amaricano-român sau româno-american. Nu va fi nici un război între Simona și Serena, sau viceversa. Sistemul american este un sistem individualist, nu pompează statul american bani în tenis. Nici statul român nu face asta: Simona Halep a reușit, cât a reușit, să facă totul pe cont propriu. Adică sistemul pare același. Pe scurt: tenisul este un sport! Da, se practică cu rachete, dar rachetele nu sunt etajate și nu au vreo încărcătură în vârf! De fapt, nici nu ai vârf, au doar coadă...

BRAVO BOLDRIN

787289904705560
Constantin Andrei  •  12 Iulie 2019, 19:46

SPECIALISTII ROMINI O VAD CISTIGATOARE PE HALEP, SUCCES SINTEM SI NOI DE ACEASI PARERE. FAO PRAF SIMONA

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close