SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

Simona Halep trece de testul Shuai Zhang și e în turul III la Toronto! Cu cine joacă mai departe

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 22:28 / Actualizat joi, 11 august 2022 00:13

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o în minimum de seturi pe chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 45 WTA), scor 6-4, 6-2, într-un meci din turul II al turneului de la Toronto.

  • Simona Halep va juca runda următoare cu Jil Teichmann din Elveția (25 de ani, 21 WTA), cea care a învins-o în două seturi pe Anett Kontaveit (26 de ani, 2 WTA), scor 6-4, 6-4

Încă un succes al dublei campioane de Grand Slam pe tabloul canadian, obținut în fața unei adversare căreia i-a luat bine măsura în ultimele câteva întâlniri. La un moment dat, Zhang o conducea pe româncă în înfruntările directe, 2-1, după două victorii în 2016, însă de atunci lucrurile s-au schimbat. 

Și miercuri seara, în turul secund de la Toronto, tot Simona s-a impus la capătul unei partide scurte, de doar o oră și 11 minute. 

Încă de la început, Halep a izbutit break-ul, încă unul, distanțându-se la 3-0. Chinezoaica este însă o jucătoare periculoasă, căreia îi place să evolueze pe hard, unde își poate pune în valoare execuțiile iuți de la nivelul șoldului. Și pe fondul unor fluctuații la serviciu ale fostului lider mondial, Zhang a egalat la 4, însă până acolo a ajuns revenirea ei în set. Simona a mai câștigat o dată contra serviciului, apoi a închis, 6-4, la a treia minge de set. 

Simona Halep, superioară în setul secund

Partea a doua a fost și mai la îndemâna româncei, care a înălțat mingea pentru a o scoate din ritm pe adversară, a lovit lung și a descoperit în reverul în lung de linie o soluție viabilă. 

Serviciul a livrat în momentele-cheie, cu un total de 4 ași, și victoria a venit firesc, 6-4, 6-2. În „optimi”, Halep o va întâlni azi pe Jill Teichmann. 

Simona Halep - Shuai Zhang 6-4, 6-2

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • 6-2, Game, Set, Meci Halep. Simona închide partida la cea de-a doua minge de meci avută și se califică în turul III, acolo unde o așteaptă câștigătoarea din meciul Teichmann - Kontaveit.
  • 5-2, Game Zhang. Jucătoarea din China supraviețuiește deomcadată, își face serviciul grație unui joc agresiv și își mărește „zestrea” din setul secund. Simona se pregătește să servească pentru a închide partida. 
  • 5-1, Game Halep. Simona se impune fără emoții pe propriul serviciu și conduce acum cu 5-1. Imediat, Zhang va servi pentru a rămâne în meci. 
  • 4-1, Break Zhang. Chinezoaica nu mai ține pasul cu ritmul acutal al Simonei, care mai reușește un break și se distanțează decisiv. 
  • 3-1, Game Halep. Eleva lui Patrick Mouratoglou, absent motiva de la turneul canadian, reușește să-și facă serviciul fără probleme și e la trei game-uri de calificarea în turul următor. 
  • 2-1, Game Zhang. Chinezoaica iese dintr-un moment dificil, se „agață” de game-ul tocmai încheiat și se apropie de Simona. Câteva semne pozitive în jocul lui Zhang, după un pasaj de joc dominat autoritat de româncă. 
  • 2-0, Game Halep. Mult mai bine acum! Încrederea Simonei Halep a crescut după câștigarea primului set, iar cpnsecințele se văd pe tabelă. Simo își face fără probleme serviciul și își consolidează avantajul din setul secund. 
  • 1-0, Break Halep. Simona începe cum nu se poate mai bine setul secund, reușind să se impună pe serviciul adversarei chiar în game-ul inaugural al manșei secunde. 
  • A început setul secund, cu jucătoarea din China la serviciu

27 de erori neforțatea comsi Zhang pe durata primului set

  • 6-4, Game, Set Halep: Fostul lider mondial irosește primele trei mingi de set, deși s-a aflat în postura de a conduce cu 40-0. Totuși, Halep a gestionat excelent situația și a câștigat următoarele două puncte, închizând setul cu as
  • 5-4, Break Halep. Simona pune capăt seriei negative și reueșește un break vital în economia primului set. Spre deosebire de precedentele game-uri, Halep a stat mult mai bine în schimburi, imprimând loviturilor sale mai multă agresivitate. 
  • 4-4, Break Zhang. Jocul Simonei Halep este în picaj în aceste momente. Românca a pierdut patru din ultimele cinci game-uri și, mult mai îngrijorător, nivelul său a scăzut vertiginos. Chinezoaica e cea care domină punctele în aceste momente. 
  • 4-3, Game Zhang. Halep își pierde cumpătul din cauza unei erori simple, iar chinezoaica profită de nervozitatea din jocul româncei, apropiindu-se la un singur game de Simo. 
  • 4-2, Game Halep. Gură de oxigen pentru Simona, care reușește să-și adune forțele după câteva game-uri mai slabe. Jucătoarea noastră își face serviciul și reface diferența de două game-uri.
  • 3-2, Game Zhang. Chinezoaica își face serviciul pentru prima oară în acest meci, înregistrând progrese față de ultimele game-uri ezitante ale sale. Simona a avut șansele ei, pe care nu le-a fructificat.
  • 3-1, Break Zhang. Jucătoarea din România face câteva greșeli neforțate și îi permite adversarei să reușească primul său break din meci.
  • 3-0, Break Halep. Simona mai reușește un break, într-un început straniu de meci, în care Shuai Zhang are mari dificultăți în a servi. Chinezoaica nu pare că ar vrea vreo suferință vizibilăm, însă întâmpină probleme în momentul în care își aruncă mingea pentru lansare.
  • 2-0, Game Halep. Jucătoarea noastră își face serviciul fără mari probleme și se impune la 15. Shuai Zhang nu reușește nici în acest game să-și calibreze mai bine loviturile
  • 1-0, Break Halep. Start extrem de ezitant al chinezoaicei, care greșește pe bandă rulantă, atât cu serviciul, cât și în schimburi. Fără să depună prea mult efort, SImona se instalează la conducerea partidei.
  • Începe partida. Shuai Zhang se află la serviciu. 
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp.

VIDEO Ion Țiriac îi dă un sfat vital Simonei Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

Citește și:

Naomi Osaka, mesaj controversat adresat părinților: „Mă simt ca și cum aș fi nevoită să muncesc pentru supraviețuirea tuturor”

Un nume mare a fost oprit să participe la WTA Toronto: „Din păcate, a trebuit să mă retrag”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
maradona79
maradona79  •  11 August 2022, 12:10
Postat de Trandafir pe 11 August 2022, 10:05

Simona joaca de placere, sa se distrze. Nu mai are nevoie de nimic. Fiecare victorie a unui roman este o buna nota in lume pentru Romania. Succes Simo mai departe ! Multumim pentru ce ai facut pana acum.

Cred ca e placere cand se enerveaza si incepe sa se bata singura peste coapse. Pana la urma centrii durerii si placerii sunt foarte aproape unul de celalalt. Ar putea fi un amestec de perfectionism si masochism la mijloc. In plus, urletele pe care le emite la fiecare minge ma duc cu gandul la ceva mult mai intens decat un joc de tenis.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  11 August 2022, 10:08
Postat de 267890 pe 11 August 2022, 08:41

Un meci urât, ca toate meciurile în care joacă Halep. Dna Halep nu numai ca nu are nicio virtute in jocul ei dar reușeste sa distrugă si jocul adversarelor. La meciurile lui Halep nu ai de ce sa te uiti. Toate meciurile ei sunt identice: mingea trimisa inapoi pe centrul terenului insotita de urlete pe care la televizor poti sa le pui pe mute dar ca spectator cred ca e groaznic. Dar cu Teichmznn lucrurile s-ar putea sa decurga altfel. Jil are efectiv un joc sclipitor, inventiv, cu o tehnica desăvârsita. In mod normal Halep ar trebui sa-și facă bagajele. Dar Halep cu jocul ei murdar a mai distrus jucătoare de mare clasă. Hai Jil, arată-i ce inseamnă tenisul!

esti fan 'Jill' de mic, nu-i asa? ai vazut-o ieri jucand prima oara contra lui Kontaveit si acum Jill in sus si Jill in jos

Trandafir
Trandafir  •  11 August 2022, 10:05

Simona joaca de placere, sa se distrze. Nu mai are nevoie de nimic. Fiecare victorie a unui roman este o buna nota in lume pentru Romania. Succes Simo mai departe ! Multumim pentru ce ai facut pana acum.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează