SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep și Ion Țiriac, front comun înainte de Rogers Cup: „România are nevoie de mai multe terenuri de tenis!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 august 2019 12:03

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) va juca în perioada imediat următoare la Rogers Cup. Înainte să plece spre Toronto, românca a comentat unul dintre cele mai controversate aspecte din tenisul românesc, lipsa terenurilor de joc, subiect despre care a vorbit și Ion Țiriac, președintele FR Tenis.

„România ar avea nevoie de mai multe terenuri de tenis. Unul de iarbă nu cred că ne-ar ajuta foarte mult în acest moment. Ar trebui să avem și o sală”, a declarat Simona Halep la plecarea spre Rogers Cup, în Canada, turneu care se dispută între 5 și 11 august 2019.

ȚIRIAC ANUNȚĂ RIDICAREA UNEI BAZE SPORTIVE ÎN ROMÂNIA

Țiriac a anunțat în urmă cu câteva zile începutul lucrărilor la câteva terenuri în Parcul Operei din București, execuție făcută de Primăria Sectorului 1 pentru Federația Română de Tenis.

„Eu am acest proiect în mână de aproape 20 de ani. Intrăm într-o normalitate, nu este nimic special. Sperăm să fie un exemplu şi să continuăm cu alte 4-5 centre mari în ţară. Sunt 10-11 terenuri. S-ar putea să fie 12-13, pentru că există spaţiu.

Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”.

Ce turnee urmează pentru halep

  • Rogers Cup (5-11 august)

Halep revine pe teren la Rogers Cup, competiție organizată anul acesta la Toronto. Turneul Premier 5 cu premii totale de 2.830.000 de dolari va fi primul test al româncei. Halep a câștigat anul trecut competiția, după o finală cu Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, și are de apărat 900 de puncte.

  • Cincinnati (12-18 august)

Programul Simonei continuă cu un nou turneu Premier 5, la Cincinnati. Fostul lider mondial are de apărat 585 de puncte și aici, după ce a jucat finala anul trecut, pierdută cu Kiki Bertens, scor 6-2, 6-7(6), 2-6.

  • US Open (26 august - 7 septembrie)

Halep scapă de grija punctelor la US Open, ultimul Mare Șlem al anului. Simo a părăsit competiția din primul tur anul trecut, învinsă surprinzător de Kaia Kanepi, jucătoare aflată pe locul 44 în acel moment, scor 2-6, 4-6.

Câte puncte are de apărat Simona în perioada următoare:

  • 900 la Toronto
  • 585 la Cincinnati
  • 10 la US Open 

Citește și:

Simona Halep, reacție amuzantă despre relația pe care o are cu Toni Iuruc: „Să fiți sănătoși și casă de piatră”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  03 August 2019, 17:47

Trebuie sa fi foarte inteligent sa-ti dai seama ca Romania are nevoie de mai multe terenuri de tenis !

chris_bu67
chris_bu67  •  03 August 2019, 14:45

din puțul gândirii țiriachicești,a ajuns la înțelepciune!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close