TENIS  ·  WTA DUBAI

Simona Halep și o performanță rar întâlnită » Cum se diferențiază de celelalte rivale din circuit

Articol de — Marti, 25 Februarie, 18:50

Din 2013 încoace, Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a strâns în brațe măcar un trofeu în fiecare sezon. O constanță rar întâlnită între colegele de circuit. 

An după an, Halep își confirmă consistența la nivelul cel mai înalt pe planuri diverse. Numărul săptămânilor petrecute în mod neîntrerupt în Top Ten a ajuns la 318, spre exemplu, ceva unic pentru aceste vremuri de continuă frământare în circuitul feminin. 

Din 27 ianuarie 2014, Halep nu a mai coborât dintre primele zece jucătoare ale lumii și rareori a ajuns pe poziții între 7 și 9. Nu este însă o linie susținută doar cu rezultate constan bune. E nevoie de excelență, iar aceasta o aduc titlurile, finalele jucate, în special cele de un anumit calibru. 

Iar la acest capitol Simona e de asemenea între cele mai prezente. În 2013, sezonul exploziei, ea a cucerit 6 trofee, în turnee WTA Premier și WTA International. Un total cu care nu s-a mai întâlnit apoi, însă mărimea concursurilor jucate a crescut conform cu standardul cel nou. 

De când a urcat în Top 10, Simona a avut o medie de două turnee câștigate anual. Nu a fost vreun sezon în care să nu ridice un trofeu deasupra capului, chiar dacă primul triumf a venit câteodată ceva mai târziu. De asemenea, a mers mai mereu până la capăt încă de la întâia finală disputată în fiecare an, indiferent că a fost în ianuarie, februarie sau mai. 

În afara tiparului 

Excepția a fost 2019, care a ieșit din tiparul sezoanelor precedente. Actualul număr 2 mondial a atins două finale, în concursuri pe care le-a câștigat în trecut, Doha și Madrid, dar le-a cedat pe ambele, la Elise Mertens, respectiv Kiki Bertens, în februarie, apoi mai. 

Lunile treceau și victoria rotundă se lăsa așteptată, până când a sosit și a devenit una dintre cele mai strălucitoare ale carierei. La Wimbledon, al doilea titlu de Mare Șlem din palmaresul ei, după o finală de neuitat cu Serena Williams. Acela a rămas și unicul triumf din an, care însă a compensat din plin pentru perioadele mai palide. 

În 2020, Simona a revenit repede, încă din februarie, la modul "campioană". A avut un start lansat, cu semifinală la Australian Open, după care nu a mai jucat până la Dubai, respectându-și calendarul deja bătătorit al ultimilor an. 

Iar în capitala Emiratelor Arabe Unite a repetat succesul din 2015 și s-a asigurat că și acest an, 2020, îi aduce măcar o cupă de pus într-o vitrină deja înțesată.

Rezumatul meciului Halep - Rybakina: 

Vezi și: ”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (8)

bazinga  •  26 Februarie 2020, 13:04
Postat de ge3orge3 pe 25 Februarie 2020, 20:01

PE TINE TE INTERESEAZA DOAR CE FACE GIGI, MM SI VULPITA.

Pe tine,nu pe mine,sunt sigur de asta....

bazinga  •  25 Februarie 2020, 20:05
Postat de ge3orge3 pe 25 Februarie 2020, 20:01

PE TINE TE INTERESEAZA DOAR CE FACE GIGI, MM SI VULPITA.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazinga  •  25 Februarie 2020, 20:04
Postat de respect2014 pe 25 Februarie 2020, 20:01

Nu "ne"? In numele cui vorbesti??

In numele celor care mai au creier si nu au cazut in admiratie tampa si neconditionata ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1