SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - SOFIA KENIN // Dezvăluire surprinzătoare a lui Mats Willander, după ultimul thriller al liderului WTA: „Și-a spus asta în decisiv și de aceea a revenit”

Simona Halep FOTO // Reuters
Simona Halep FOTO // Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 17 ianuarie 2019 11:27

Simona Halep, 27 de ani, locul 1 WTA, a ajuns în turul III la Australian Open după ce a trecut de americanca Sofia Kenin, 20 de ani, locul 37 WTA, scor 6-3, 6-7, 6-4. (Detalii AICI)

  • În turul III, Simona Halep se va duela Venus Williams, locul 36 WTA, care a trecut de Alizet Cornet, scor 6-3, 4-6, 6-0. Partida se va juca sâmbătă dimineață, organizatorii urmând să anunțe ora de start

După meci, Mats Wilander, specialistul Eurosport și câștigător a 7 turnee de Grand Slam, crede că Simona și-a luat presiunea de pe umeri și astfel a reușit să se regăsească în fața lui Kenin: 

„Cred că Simona va fi mai relaxată și bucuroasă acum. Cred că în setul decisiv a gândit «Bine, acum pot să pierd». A găsit câteva lovituri bune, iar Kenin a început să devină nervoasă.

Cred că la Simona Halep este o lipsă evidentă de încredere. A jucat puține meciuri în ultimul timp. Nu a mai avut un meci complet de la US Open. E normal. Este o victorie importantă pentru Simona.

Să nu uităm că Sofia a câștigat la Hobart și avea o serie bună. Sunt convins că a lucrat la serviciu și asta se vede. Atunci când jocul tău e lipsit de încredere, serviciul te ajută.

Mereu spun că primele două tururi la un turneu de Grand Slam sunt cele mai importante. După ce treci de aceste meciuri, capeți încredere în tine. Te gândești «OK, pot să pierd, dar mă simt bine»”.

Rezumatul video al meciului

 

Citește și:

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea dramatică în turul III la Australian Open: „Nu am nici cea mai vagă idee”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
klauz
klauz  •  17 Ianuarie 2019, 15:17

Ei, inca o scremere, inca o taraiala, inca o chinuiala pentru "numaru unu", o biata chinuita fara pic de talent... Daca asa joaca un numar unu, putem inchide WTA-ul. A fost mai slaba ca adversara in ambele meciuri, cu jucatoare fie prea batrane, fie prea tinere, unde oboseala respectiv lipsa de experienta le-au facut sa se bata singure. Halepa e pe faras oricum, aplaudacii ei sunt niste prosti sau interesati.

dinamo100
dinamo100  •  17 Ianuarie 2019, 12:21

Cred ca acest meci a facut-o pe Simona sa capete ceva mai multa incredere (sa nu uitam ca ea nu a mai castigat un meci in circuit de foarte mult timp). Ea trebuie sa-si ridice nivelul agresivitatii; in momentele cand joaca mai moale, fara sa atace, adversarele ei o coplesesc. Oricum, cred ca e pe cale buna, pare sa intre in spiritul de competitie, sa creasca nivelul de adrenalina.

cipinho79
cipinho79  •  17 Ianuarie 2019, 12:09

just, la acest nivel calitatile fizice si tehnice sunt apropiate, psihicul face diferenta, e important sa nu oferi adversarului ocazia sa te vada cu psihicul la pamant, altfel esti carne de tun. Fata de Venus, Simona are avantajul tineretii si al ultimelor meciuri directe si ar trebui sa fie mai usor decat cu Kenin , dar Simona trebuie sa ramane puternica psihic ;)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează