SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

„Un zâmbet cum nu mai văzuse vreodată” » Detalii din interior despre ziua cea mare a Simonei Halep: „Știa că avea să vină marți verdictul”

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 09:54 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 10:29

Simona Halep (32 de ani) este, din nou, liberă să participe în turneele de tenis! Suspendarea de 4 ani i-a fost redusă de TAS la 9 luni, perioadă pe care dubla câștigătoare de Grand Slam a petrecut-o deja pe tușă ♦ The Athletic, publicație americană apropiată de principalul avocat al Simonei în acest caz, a dezvăluit cum a decurs prima interacțiune dintre Halep și echipa ei după pronunțarea verdictului.

În sfârșit, coșmarul Simonei Halep s-a încheiat. După aproape 2 ani de inactivitate, fostul număr 1 mondial poate reveni pe teren, acum că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a „topit” la 9 luni suspendarea dictată în prima instanță de tribunalul Sport Resolutions.

Patrick Mouratoglou, distrus de americani: „Simona Halep a câștigat! El și-a pierdut toată credibilitatea”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Patrick Mouratoglou, distrus de americani: „Simona Halep a câștigat! El și-a pierdut toată credibilitatea”

Verdictul tribunalului de la Lausanne a venit marți, 5 martie, la 25 de zile după finalul audierilor, întinse pe 3 zile, între 7 și 9 februarie. Așteptarea a meritat, pentru că verdictul arbitrilor de la TAS a fost peste așteptările și celor mai optimiști susținători ai Simonei.

Publicația americană The Athletic, apropiată de principalul avocat al Simonei la TAS, Howard Jacobs, a prezentat cum a decurs prima interacțiune dintre sportivă și echipa ei legală. Halep știa că verdictul avea să vină marți, iar vestea primită de la Lausanne i-a provocat o bucurie nemărginită.

Așa a aflat Simona Halep verdictul TAS: „Un zâmbet pe care Howard Jacobs nu-l mai văzuse vreodată”

„Simona Halep știa că va afla marți soarta carierei ei în tenis. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), arbitrul final în litigiile sportive, îi transmisese că va pronunța decizia în apelul ei la suspendarea de 4 ani pentru doping.

Cu viitorul ei în tenis sub semnul întrebării, Halep, campioană la Wimbledon și fost număr 1 mondial, programase un apel video cu echipa ei de avocați pentru a revizui decizia de îndată ce aceasta acea să vină.

Când Simona a intrat în apel, avocatul ei, Howard Jacobs, a văzut genul de zâmbet pe care nu-l mai văzuse pe fața ei niciodată. A fost un zâmbet plin de bucuria sinceră care putea veni doar dacă ar fi fost complet exonerată de acuzațiile că a luat intenționat substanța dopantă, roxadustat, finalul unei bătălii juridice de un an și jumătate, al unei lupte pentru a-și salva reputația.

Într-o clipită, TAS i-a redus suspendarea la 9 luni, oferindu-i unda verde să concureze de îndată”, au scris cei de la The Athletic.

+33 FOTO

Rămâne de văzut când va alege Halep să-și facă revenirea în circuit. Cum ea nu mai are clasament, trebuie să beneficieze de wild carduri pentru a intra la turneele de anvergură.

VIDEO. Mihai Covaliu, despre decizia luată de TAS în privința Simonei Halep: „Sunt foarte bucuros pentru Simona”

Tot despre Simona Halep:

Un fost jucător de tenis, nimicitor la adresa lui Patrick Mouratoglou: „Simona, nu-l mai lăsa să se apropie de băuturile tale!”
SIMONA HALEP
Un fost jucător de tenis, nimicitor la adresa lui Patrick Mouratoglou: „Simona, nu-l mai lăsa să se apropie de băuturile tale!”
Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep: „O luptătoare până în măduva oaselor!”
Simona Halep
Darren Cahill, mesaj de suflet pentru Simona Halep: „O luptătoare până în măduva oaselor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ceamir
ceamir  •  06 Martie 2024, 11:19

Bravo Simo! Ma bucur ca le-ai dat cu tifla tuturor detractorilor. Noi, majoritatea, am crezut in tine si nu ne-ai inselat asteptarile. Eram convins. Vad ca unii hateri nici acum nu inceteaza sa improaste cu venin. Dar nu ai ce sa le faci, cu asta se hranesc. Singura ta greseala e ca ai avut incredere in cine nu trebuie. Si pt asta TAS te-a "amendat" corect, cu 9 luni. Verdictul e clar. Ramasita asta, cu bucata asta de suspendare pastrata, nu este pt dopaj sau intentie, ci pt neglijenta, adica pentru ingerarea de substante care contin urme de substanta dopanta ingerata accidental. Acum, fii alaturi de cei care te-au sustinut si te sustin neconditionat. Succes maxim in continuare!

atacama
atacama  •  06 Martie 2024, 11:05

Mai lasati-ne cu halepa ! Nu a fost declarata NEVINOVATA, doar s-a REDUS SUSPENDAREA.Prea multa vrajeala.

Trandafir
Trandafir  •  06 Martie 2024, 11:03

Bravo Simona ! S-a facut dreptate. Sa te ajute Dumnezeu sa revii cu succes in tenis si sa fi fericita !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează