SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Detaliu îngrijorător pentru Halep înaintea turneului de la Roma » Premieră negativă după 6 ani

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în această săptămână la Roma // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în această săptămână la Roma // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 14:18 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:48

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în această săptămână la Roma, însă din 2015 nu s-a mai prezentat la acest turneu cu un bilanț atât de rău al succeselor adunate pe zgură

  • Turneul Roma se va disputa în perioada 10-17 mai, în spectaculosul complex de la Foro Italico.
  • Simona Halep este campioana en-titre la feminin, în timp ce Novak Djokovic e deținătorul trofeului în ATP.
  • Competiția are premii totale în valoare de 2,5 milioane de euro la masculin și 1,8 milioane de euro la turneul feminin

Fostul lider mondial urmează să debuteze la Roma în zilele următoare direct în turul al doilea, grație clasamentului, împotriva învingătoarei din partida Alize Cornet-Angelique Kerber, care se va desfășura azi. "Totul e frumos la Roma: stadionul, orașul, turneul. Sunt foarte fericită să mă aflu din nou aici, mă simt bine şi sunt nerăbdătoare să încep turneul. Am un prim meci dificil, dacă e să joc împotriva lui Angie sunt sigură că va fi greu, pentru că așa e împotriva ei ", a spus românca la o conferință de presă.

Ea este campioana en titre, după ce anul trecut pandemia a împins competiția din capitala Italiei în luna septembrie. „E frumos să fii campioana în exerciţiu: acest lucru nu pune presiune şi nici nu am așteptări deosebite, dar voi da tot ce pot. E un pic ciudat, deoarece au trecut doar opt luni de la ultima ediţie...'' a mai spus Simona.

Situație delicată

Halep nu e tocmai în cea mai bună situație, dacă ne uităm la rezultatele sale anterioare de când e în Top 10 în sezonul de zgură de dinainte de Roma, suprafață pe care este considerată drept cea mai bună. În 2021 a adunat doar patru victorii pe praful roșu, mai puține fiind doar în 2015, când reușise doar două.

Ea a ajuns până în semifinale la Stuttgart, unde a fost învinsă de Arina Sabalenka, și până în „optimi" la Madrid, unde a pierdut la Elise Mertens.

„Cred că jocul meu a arătat OK în Spania, nu am prea multe regrete privind acea înfrângere. Mai am de lucrat la atitudinea mea, trebuie să fiu mai calmă, să nu mai grăbesc jocul și să nu mai ratez în momentele importante, însă aceste lucruri cred că vin o dată cu mai multe meciuri jucate și sper să adun destule înainte de Roland Garros. Acest turneu va fi extrem de important pentru a mai lua din presiunea pe care o simt. Sunt vremuri bune acum, putem juca, în curând vom reveni la normal. Am nevoie să mă bucur și să mă relaxez", a mai spus Simona explicând situația în care se află.

În mod excepțional în acest an, între Roma și Paris vor fi 2 săptămâni, Roland Garros urmând a debuta pe 30 mai. ''Nu s-a mai întâmplat acest lucru, dar cred că poate să fie ceva pozitiv, să mă pregătesc mai bine pentru turneul de Mare Șlem", a concluzionat Halep. 

 Amintirea cea mai frumoasă pe care o am de la Roma? Senzaţia de a mă simţi bine şi de a juca bine. Trăim vremuri dificile, pandemia a schimbat multe lucruri. Să câştigi sau să pierzi o partidă sau un turneu este mult mai puţin important
- Simona Halep

15 meciuria jucat Simona Halep în acest sezon, ea înregistrând unsprezece victorii și patru înfrângeri

Amenințată în clasament

Simona Halep se află în această săptămână pe poziția a treia în clasamentul mondial, cu 6250 de puncte, însă în spatele său la doar 325 de puncte este câștigătoarea de la Madrid, Arina Sabalenka. Pentru că ambele au jucat la Roma în 2020 în toamnă, nu vor pierde niciun punct acum, ci în septembrie, așa că amândouă vor acumula, bielorusa în vârstă de 23 de ani trebuie să ajungă destul de sus în competiție, iar Simona să piardă repede pentru a o depăși. Câștigătoarea turneului de categorie WTA 1000 va primi 900 de puncte

Sezon zgură pentru Simona Halep înainte de Roma de când e în Top 10

AnTurnee și rezultateVictorii-înfrângeri
2021semifinale Stuttgart, "optimi" Madrid04.feb
2020trofeu Praga5-0
2019Fed Cup, finală Madrid07.ian
2018Fed Cup, "sferturi" Stuttgart, sferturi Madrid06.feb
2017semifinale Stuttgart,  câștigătoare Madrid08.ian
2016Fed Cup, "optimi" Stuttgart, câștigătoare Madrid 7-2
2015semifinale Stuttgart, turul 1 Madrid02.feb
2014optimi Stuttgart, finală Madrid05.feb

VIDEO Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Citește mai multe știri din tenis: 

Serena Williams, replică tăioasă pentru Ion Țiriac: „Acel om bătrân, bătrân?”

Simona Halep, numai zâmbete! Cu ce jucătoare s-a antrenat la Roma: „E mereu distractiv”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
reteleanu
reteleanu  •  11 Mai 2021, 15:40

angelica sa treaca inainte de alize cornet (meci foarte complicat) si pe urma sa se gandeasca la simona.

valyomanyd
valyomanyd  •  11 Mai 2021, 15:11

D-na Fleseru. Simona joaca MAINE, cum sa spui in zilele urmatoare ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează