TENIS  ·  CARICATURĂ RASISTĂ

SIMONA HALEP. UPDATE Plângere penală după caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo: "E inacceptabilă!" + Cerința specială către francezi

Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Duminica, 17 Iunie 2018, 13:10

Federația Asociațiilor de Români din Europa va depune o plângere penală împotriva publicației Charlie Hebdo, ca urmare a caricaturii înfățișând-o pe Simona Halep cu trofeul de la Roland Garros (vezi detalii AICI!).

UPDATE 15:00

Președintele FADERE, Daniel Țecu, a oferit mai multe detalii legate de acțiunea Federației, pentru GSP.ro: "În astfel de procese se câștigă bani importanți, însă noi nu le cerem bani celor de la Charlie Hebdo. Cu banii ar trebui să-și întărească siguranța redacției. Singurul lucru pe care-l dorim noi de la ei este să prezinte scuze românilor.

FADERE a luat legătura cu o importantă casă de avocatură din Spania care are birou și în Paris și am pornit acest proces. Am văzut că peste 90% dintre oameni sunt dezgustați de acea caricatură, iar un procent redus consideră că nu înțelegem noi acea satiră. Eu vreau să vă spun doar că umorul fin a fost înlocuit cu o grosolănie dezgustătoare".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Reprezentanții FEDERE consideră caricatura apărută în Charlie Hebdo un afront la adresa românilor și vor intenta un proces împotriva redacției.

Considerăm de prost gust şi inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi «ţigancă», se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români.

Comunitatea de români din Franţa este formată din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant”, au precizat într-un comunicat de presă cei de la FADERE.


"O româncă a câștigat Roland Garros: «Fier vechi, fier vechi»"

Vezi și: EXCLUSIV Ilie Năstase, scandalizat de caricatura Charlie Hebdo la adresa Simonei Halep: "Înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor?"

Michele Ramis, ambasadorul Franței în România, a reacționat după caricatura Simonei Halep din Charlie HebdoCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (68)

Daniil Sihastru  •  23 Iunie 2018, 21:03

Nu stiu in ce masura ajuta opinia mea, dar da ! sunt de acord cu actiunea inteprinsa.

Daniil Sihastru  •  23 Iunie 2018, 21:03

Nu stiu in ce masura ajuta opinia mea, dar da ! sunt de acord cu actiunea inteprinsa.

comabi  •  18 Iunie 2018, 08:59

Hai ce devenim usor penibili. Inseamna ca redactorii Times New Roman ar fi trebuit sa lucreze de la Parcjet la cate plangeri penale ar fi putut avea de la moldoveni, salajeni, politicienii pesedisti (a, pardon, astia au facu asa ceva :))), inclusiv cetatenii francezi (au cateva mistouri facute la adresa lor delicioase). Sa inteleg ca si Kamikaze va fi chemata la declaratii pentru faza cu cocosul galic si acvila autohtona? Adica baietii aia nu si-au cerut iertare de la musulmani, si o vor face in fata romanilor?!? Nu era mai simplu daca le dadeam cu ignore. In locul Simonei, le trimiteam un buchet de flori si 2 kile de fier vechi :)).

Vezi toate comentariile (68 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Bayern Munchen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Erzgebirge Aue - Darmstadt

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Wehen Wiesbaden - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Leverkusen - Wolfsburg

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Monchengladbach

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Freiburg

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1