SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ce a remarcat Wilander la Simona Halep după US Open și ce o sfătuiește să schimbe în joc: „Asta soluția”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 12:27 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 14:03

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA), a revenit în România după ce a participat la US Open, turneu în care a ajuns până în faza optimilor de finală, unde a fost eliminată de Elina Svitolina, scor 3-6, 3-6.

Pentru Simona, US Open a fost primul turneu major după accidentarea din primăvară, iar Mats Wilander consideră că românca are nevoie de meciuri pentru a reintra în formă.

„Lumea nu realizează să Simona trebuie să joace meciuri. Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri. Trebuie să joace de 2-3 ori pe săptămână în restul sezonului.

Are nevoie de 15-20 de meciuri. După aceea urmează presezonul și va fi pregătită pentru Australian Open. Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta din meciuri este cea care îi lipsește.

A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee”, a spus Wilander la Eurosport.

Mats Wilander, sfaturi pentru Simona Halep după US Open: „Să adauge mai multă creativitate”

Câștigător a 7 turnee de Grand Slam, Wilander a explicat și ce ar trebui să schimbe Simona în jocul ei.

„Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă. Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii, și a riscat puțin mai mult.

Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic. Trebuie să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc.

Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere”, a adăugat Wilander.

Simona Halep merge la Indian Wells

Fostul lider mondial a dezvăluit că va participa la Indian Wells 2021, turneu programat între 4 și 17 octombrie în California: „În mod normal merg la Indian Wells”.

„A fost un an bun, cu evenimente plăcute, faptul că mi-am revenit deși nu prea credeam că voi putea juca anul acesta e un semn bun. Faptul că încă pot juca la un nivel ridicat este alt lucru pozitiv. Mă bucur de tenis de acum înainte, tot ce o să mai vină e un bonus.

Îmi doresc să mai joc câțiva ani la cel mai înalt nivel. Anul acesta m-au oprit accidentările, este foarte greu să-ți revii după o ruptură sau o accidentare gravă”, a concluzionat Simona. 

VIDEO Simona Halep, impresionată de Emma Răducanu: „Nu o consider o surpriză!”

Citește și: 

Simona Halep anunță când se căsătorește cu Toni Iuruc: „M-a dat de gol domnul Năstase”

Horia Tecău, eliminat de la US Open » Cum arată primele semifinale de la turneul american

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  08 Septembrie 2021, 16:22

Din pacate Halep nu va fi niciodata cea ce a fost...este mult sub Barti,Sabalenka,Swiatek sau chiar sub Rybakina,Bencic sau Fernandez.A ramas inca ambitia ei si viteza de joc,dar fara clarviziune pe teren cu tactica aleasa mai mereu gresit si un joc defensiv monoton. Vin tinerele talente,care deja au depasit jucatoarele mai in varsta atat prin stilul lor de joc,cit si printr-o tactica moderna de alternanta a atacului si defensivei,cu lovituri puternice,timp de reactii redus si schimb de ritm neprevazut. !

sandrafan2012
sandrafan2012  •  08 Septembrie 2021, 15:25

Vai saraca de ea, ma mir ca se marita si ea, la cat e de uratica si stearsa :) Oare mai castiga si asta un turneu de grand salam?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează