SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

Simona Halep va fi depășită și de Sorana Cîrstea în ierarhia mondială

Simona Halep nu a mai evoluat în circuitul feminin de la US Open 2022, atunci când a testat pozitiv la roxadustat FOTO Imago Images
Simona Halep nu a mai evoluat în circuitul feminin de la US Open 2022, atunci când a testat pozitiv la roxadustat FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 17:20 / Actualizat marti, 09 mai 2023 17:55

Simona Halep, aflată în stare de suspendare provizorie pentru un test pozitiv la roxadustat, va fi întrecută în clasamentul mondial și de Sorana Cîrstea după turneul de la Roma, competiție care a debutat, marți, în capitala Italiei și care se încheie pe 20 mai

Pentru fostul lider mondial, alunecarea în clasamentul WTA este în momentul de față una dintre cele mai mici probleme, dar pentru statistică va rămâne faptul că începând de pe 22 mai 2023, ea va fi depășită în ierarhia WTA de Sorana Cîrstea.

Jucătoarea din Târgoviște, care s-a impus săptămâna trecută la Reus, un turneu de categoria WTA 125, o va întrece pe Halep, indiferent de rezultatul pe care îl va obține la turneul de la Roma pentru că Simona va pierde cele 60 de puncte aferente rezultatului de anul trecut, când a ajuns în turul al doilea la această competiție.

„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”
INTERVIU
„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”

Sorana Cîrstea o întâlnește în primul tur la Roma pe Katie Volynets, 21 de ani, 102 WTA. În această săptămână, Cîrstea se află pe poziția 34 în clasamentul mondial, cu 1.293 de puncte, în timp ce Halep este pe 30, cu 1.350 de puncte.

Simona Halep, zece ani de dominație

Au trecut aproape zece ani de când Sorana nu a fost mai sus în ierarhia WTA decât Simona. Pe 15 iulie 2013, Halep o întrecea pentru prima oară pe Cîrstea, care se afla pe 33, urcând pe poziția 23. 

Sorana a depășit-o din nou pentru două săptămâni în luna august a aceluiași an, când a fost pe poziția 21, în timp ce Halep era pe 25 și pe 23. în săptămânile 12-18 august, respectiv 19-25 august. De atunci, fostul lider mondial a fost mereu clasat mai bine decât Sorana Cîrstea.

De asemenea, în această săptămână, câștigătoarea a două trofee de Mare Șlem, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a pierdut statutul de cel mai bine clasată jucătoare din România în favoarea Irinei Begu, care ocupă acum poziția 27, cu 1.443 de puncte. 

21 este cel mai bun lococupat de Sorana Cîrstea în ierarhia mondială, atins prima oară pe data de 12 august 2013

Citește și: 

România în top în turneele WTA 125 » 6 titluri, cel mai recent Sorana Cîrstea la Reus, și locul 3 pe națiuni

Veteranul lui Dinamo, introdus în Hall of Fame » „Un moment de care sunt foarte mândru!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rva4
rva4  •  09 Mai 2023, 19:30

Când trișezi si nu poti să te oprești, din lacomie pentru bani, in sport, asta se întâmplă: îți inchei activitatea în cea mai mare rușine, umilință. În rest, felicitări Soranei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează