SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 6-3. FOTO Simo e în optimile de finală la Australian Open 2021!

FOTO: Guliver/GettyImages +14   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 10:00 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 11:48

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3, și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021.

  • Câștigătoarea va juca în turul următor cu învingătoarea partidei Iga Swiatek – Fiora Ferro.

Kudermetova a fost fioroasă doar în game-ul de debut, în care a servit exact, a atacat la milimetru și părea să îi creeze ceva probleme Simonei. A fost doar o momeală din partea româncei, care își lua reperele și pregătea o serie senzațională, de 6 game-uri consecutive. Halep a fost în față la toate capitolele. Serviciul i-a funcționat la parametri de trofeu. A trimis 4 ași, a pus prima minge în teren în 85% din rânduri și a izbutit 14 lovituri câștigătoare.

Simona Halep, în optimi la Australian Open 

Kudermetova a opus o rezistență mai serioasă în setul secund. Jocul de regularitate al Simonei a fost presărat cu greșeli necaracteristice, iar rusoaica s-a văzut în avantaj, scor 3-2. A fost momentul în care Halep a călcat pe accelerație. A făcut câțiva pași în teren, nu i-a mai permis adversarei să dicteze ritmul. 

Punctul culminant al partidei a avut loc în game-ul cu numărul 8, unul de peste 8 minute. Simo a fructificat a 4-a minge de break, apoi a servit sigur, pentru a închide meciul.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 6-3

Game, Set și Meci Simona Halep!
Break Halep, 5-3: Simona comite două erori inexplicabile. La minge de break, trimite un voleu slab, cu banda fileului, apoi pe al doilea îl direcționează direct în Kudermetova. Passing-ul rusoaicei aduce punctul. Românca fructifică, în final, a 4-a minge de break. 
Game Halep, 4-3: Simona revine la siguranța din primul set, elimină erorile neforțate și trece în avantaj. 


Break Kudermetova, 2-3: Veronika face cel mai bun game de la Australian Open 2021! Închide ochii și lovește cât de tare poate cu forehand-ul. Toate loviturile prind terenul la limită, zădărnicind eforturile defensive ale Simonei. 
Game Kudermetova, 2-2: Rusoaica salvează două mingi de break. Simona a reușit o lovitură spectaculoasă, un passing scurt de backhand, dar nu a continuat în același mod. A lovit prea lung în două rânduri și i-a permis Veronikei să revină. 

Australian Open intră în carantină » Decizia de ultimă oră anunțată de autorități + reacția Serenei Williams

2-1, Game Halep: Simona are mâna sigură în acest interval al jocului. Kudermetova nu face față în schimburile lungi. 
1-1, Break Halep: Jocul fără cusur al Simonei duce la apariția erorilor neforțate în jocul adversarei. Halep punctează și la capitolul artistic, cu un voleu drive executat impecabil. 
0-1, Break Kudermetova: Rusoaica începe bine și setul secund, ajutată și de o dublă greșeală a Simonei. Halep are în continuare un procentaj ridicat al punctelor jucate cu prima servă, 83%.

A început setul secund!

14 lovituri câștigătoarea reușit Simona Halep în primul set

+10 FOTO

6-1, Break și Set Halep: Simona lovește la limită de fiecare dată, prinde linia în două rânduri și fructifică a treia minge de set. Primul act se încheie după doar 30 de minute!
5-1, Game Halep: Simona revine de la 0-30, servește al 4-lea as al înfruntării și se desprinde în actul inaugural. 

4-1, Break Halep: Simona returnează lung și își creează avantaj în fiecare raliu. Kudermetova nu găsește soluții în fața jocului precis al românceni. 
3-1, Game Halep: Game maraton. Simona salvează două mingi de break, ajutată de două servicii excelente. Kudermetova a fost mai agresivă, a executat bine loviturile de voleu, dar a ratat un forehand simplu, la 40-40. Defensiva variată a lui Halep o încurcă vizibil pe rusoaică. 
2-1, Break Halep: Simona preia controlul raliurilor. Returnează agresiv, profită de indecizia rusoaicei și trece în premieră în avantaj. 
1-1, Game Halep: Simona câștigă un game lung. Punctul izbăvitor vine cu un passing precis. 
0-1, Game Kudermetova: Rusoaica lovește foarte precis în deschiderea partidei. Halep încearcă să răspundă cu lovitura favorită, un backhand în lung de linie, dar lovește doar banda fileului. 

Începe partida de pe arena Rod Laver! Kudermetova servește prima. 

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep are tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open”

Citește mai multe știri despre Simona Halep la Australian Open:

Ghinion pentru Simona Halep lângă puștoaica de 16 ani: eliminare + probleme medicale

De ce jucătoare se teme Simona Halep » Darren Cahill a dat-o de gol: „Mereu mă întreabă de ea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
cneius
cneius  •  12 Februarie 2021, 17:36
Postat de maddad pe 12 Februarie 2021, 13:48

Inca un meci mediocru! Noroc ca rusoaica s-a invins singura. Am fost mare fan Simona Halep (nu mai sunt dupa RG 2020) dar ma intreb cum a reușit in cariera o jucatoare cu mai multe defecte decat calitati?

Eu ma intreb cum de nu ai o oglinda acasa...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Februarie 2021, 14:57
Postat de maddad pe 12 Februarie 2021, 13:48

Inca un meci mediocru! Noroc ca rusoaica s-a invins singura. Am fost mare fan Simona Halep (nu mai sunt dupa RG 2020) dar ma intreb cum a reușit in cariera o jucatoare cu mai multe defecte decat calitati?

Gata, ai tras concluziile! Ar trebui Simona sa nici nu mai iasa de la vestiare, ca oricum se bat adversarele singure! Sau poate trebuia sa stea la Constanta si sa ii trimita aia banii pt turul 4 . Ati incercat vreodata exercitiul de gandire, oare de ce adversarele Simonei fac destul de multe unforced errors? Le hipnotizeaza Simona, le descanta, le face farmece? De ce nu a facut rusoaica atatea greseli in celelalte meciuri disputate la acest turneu? Hai ca raspunsurile sunt usoare

maddad
maddad  •  12 Februarie 2021, 13:48

Inca un meci mediocru! Noroc ca rusoaica s-a invins singura. Am fost mare fan Simona Halep (nu mai sunt dupa RG 2020) dar ma intreb cum a reușit in cariera o jucatoare cu mai multe defecte decat calitati?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează