SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Simona Halep, victima conspiraționiștilor, după ce s-a vindecat de coronavirus: „Și tu ai căzut în plasa lor? Ai luat câteva mii de euro”

săptămâni
săptămâni

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 17:33 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 18:10

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a anunțat pe conturile sale de socializare că e recuperată în totalitate, după ce în urmă cu două săptămâni fusese diagnosticată cu COVID-19. 

Într-un mesaj ulterior, Simona Halep le-a mulțumit cadrelor medicale pentru atenția acordată în ultimele două săptămâni. A doua jucătoare a lumii a postat o imagine cu următoarea descriere: „Mulțumesc echipei de la Matei Balș pentru întreg suportul depus în aceasta perioadă”.

Simona Halep, victima conspiraționiștilor, după ce s-a vindecat de coronavirus: „Și tu ai căzut în plasa lor? Ai luat câteva mii de euro”
FOTO: Facebook @simonahalep

Simona Halep, hărțuită de conspiraționiști

Secțiunea de comentarii a fost locul de întâlnire al conspiraționiștilor. Teoriile, total nefundamentate, au fost dintre cele mai diverse. De la acuzații că Simona ar fi primit bani pentru a se da infectată, la atacuri asupra medicilor, care i-ar fi oferit un tratament preferențial campioanei de la Wimbledon 2019. Cum niciuna dintre afirmații nu putea fi susținută, conspiraționiștii au trecut la injurii în momentul în care au fost confruntați cu argumente de alți internauți.

Ce false teorii ale conspirației s-au rostogolit la postarea Simonei Halep: 

  • „Păcat! Îmi erai simpatică, dar m-ai dezamăgit. Știu că ai făcut bani, e meritul tău, dar să iei partea la mascarada covid... Trist”
  • „Parcă nu aveai nimic. Erai bine mersi acasă, în izolare. Brusc ai ajuns la spital. Vai de noi”
  • „Nu e vorba de bani, nu fiți naivi. E vorba de numărul mare de urmăritori și de a convinge lumea de existența acestui virus. Astfel de postări vor apărea tot mai des”
  • „A luat câteva mii de euro. Nu-s de colea, măcar plătește menajera câteva luni, până începe să joace”
  • „O întrebare simplă: cât a fost tainul?”
  • „Da, domnule, bineînțeles că face reclamă. Cu cât mai mulți pacienți merg acolo, cu atât mai mulți bani primește. Este în interesul lor... De ce ar face cineva vreodată reclamă la un spital?”
  • „Doamne! Și tu ai picat în plasa lor? Te-am admirat, dar mi-a trecut”
  • „Stai că îți dau unfollow. Acum că te-ai vindecat de Covid, sper că te-ai vindecat și de bani”
  • „Cum de se îmbolnăvesc doar persoane cunoscute, apoi se vindecă miraculos? Oare nu mai există răceală?”
  • „Bravo, Simona! Tu mai lipseai, ca simbol național, să le faci reclamă. Ce sumă ți-au oferit să minți o lume întreagă? Păcat”
  • „Îmi pare rău să o spun și totuși am s-o fac. E păcat să cazi in aceeași plasă cum au căzut și alte vedete TV și funcționari, jurnaliști, totul se rezumă la bani. Multe cazuri de coronavirus sunt false. E trist ce se întâmplă”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Bilanț coronavirus, 9 noiembrie 2020:

  • Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
  • 206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.
  • În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 11.445 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.159 la cerere.
  • În intervalul 08.11.2020 (10:00) – 09.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese. 127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.
  • Până astăzi, 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 991 de persoane au fost reconfirmate pozitiv
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.488.090 de teste.
  • Pe teritoriul României, 41.024 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 24.762 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 72.980 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Victorie pentru Simona Halep! Anunțul numărului doi mondial: „Recuperată 100%”

Afacerea în care Simona Halep a băgat jumătate de milion de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
115486966066476
Edi Girnita  •  10 Noiembrie 2020, 09:20

Celor care nu cred in covid, nu le doresc sa se infecteze, ci doar sa viziteze un spital cu astfel de pacienți.Asa vorbești când ești neinfectat,deocamdată,fata de cei suferinzi,te crezi invincibil .Au fost mulți zmei care nu au crezut,și,din păcate pt.ei,unii nu mai sunt printre noi.Eu,unul am scăpat de acest nemernic de virus,am stat 10 zile in spital,nu as dori nimănui să treacă prin ce am trecut eu.

scandautor
scandautor  •  10 Noiembrie 2020, 00:42
Postat de cornelcc pe 09 Noiembrie 2020, 23:03

Nu se pune problema ca ar fi luat bani pentru reclama mascata. Categoric nu a luat! Ar putea sa ne spuna domnisoara Simona Halep, cand ne-a mintit: cand ne spunea ca este bine, acasa in izolare, fara simptome sau cand le multumeste public doctorilor pentru ajutor?! A ajuns la spital? Ca din poza asa reiese .... .

E posibil ca Simona Halep să nu „vă” fi mințit în niciunul dintre cazuri. Nu cunosc fix situația ei, dar se poate să ai virusul, pentru o perioadă (niște zile) să nu manifești niciun fel de simptom, dar la un moment dat să se declanșeze boala, sub o formă mai mult sau mai puțin virulentă. Există cazuri concrete (constatate de medici în aceste mai bine de opt luni de când planeta se confruntă cu pandemia) de oameni care au intrat în contact cu o persoană declarată pozitivă, au stat în izolare (din precauție) timp de 14 zile, fără a manifesta vreun simptom, deci au crezut că nu s-au infectat. Totuși, fix în a 14-a sau chiar în a 15-a zi au prezentat primele simptome. Ține de perioada de incubare a virusului, care diferă de la un om la altul. Ori odată ce ai început să ai simptome, n-ai niciun fel de indiciu că vei face o formă ușoară a bolii și că situația n-o să evolueze rapid spre un caz mediu sau chiar grav. Personal cunosc cazuri concrete de oameni infectați, care nu s-au simțit prea rău în primele zile, n-au mers la spital - părându-li-se că pot face față bolii din izolare sau că e suficient să ia paracetamol și cam atât. Doar că au avut ghinionul ca boala să avanseze rapid, iar când au ajuns la spital medicii le-au zis că dacă ar fi venit cu o zi-două mai devreme, cazurile ar fi fost mai ușor de vindecat. E posibil ca Simona Halep să se fi simțit bine inițial (cum a zis), iar când s-or mai fi acutizat simptomele, n-a riscat și a mers la spital pentru tratament. Simplu.

cornelcc
cornelcc  •  09 Noiembrie 2020, 23:03

Nu se pune problema ca ar fi luat bani pentru reclama mascata. Categoric nu a luat! Ar putea sa ne spuna domnisoara Simona Halep, cand ne-a mintit: cand ne spunea ca este bine, acasa in izolare, fara simptome sau cand le multumeste public doctorilor pentru ajutor?! A ajuns la spital? Ca din poza asa reiese .... .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează