SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Simona Halep vs Serena Williams, provocarea SUPREMĂ! Analiza unei încleștări incredibile la Australian Open

Simona Halep și Serena Williams se întâlnesc mâine în „sferturile” de la Melbourne, foto: Imago
Simona Halep și Serena Williams se întâlnesc mâine în „sferturile” de la Melbourne, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2021 09:27 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 09:27

Simona Halep și Serena Williams se întâlnesc mâine în „sferturile” de la Melbourne, prima lor înfruntare de la Wimbledon 2019 încoace, când românca se încorona pe iarba londoneză. 

O înfruntare cu Serena Williams încă reprezintă un soi de provocare supremă pentru o jucătoare, chiar dacă în ultimii ani strălucirea americancei a căpătat și unele urme de uzură. Nu mai este aproape impecabilă în finalele majore, evoluează în puține turnee, dar când o face își dorește să fie la fel de competitivă ca întotdeauna. 

Simona Halep a adunat deja 11 înfruntări cu campioana americană, aflată în urmărirea unui record ce părea imposibil de atins până în urmă cu câțiva ani: egalarea performanței lui Margaret Court, de a cuceri 24 de titluri de Grand Slam.

11 înfruntări și a 12-a mâine. Una în care românca pășește cu o doză de încredere considerabilă, după ce Halep a învins-o pe Williams în finala de la Wimbledon 2019. Până atunci avea o victorie, peste care se așternuse însă un pic praful celor 4 ani și jumătate scurși. Amintirea de pe iarba londoneză e mai proaspătă și chiar ceva mai dulce. În plus, i-a servit Simonei de consolare în momentele dificile în care se lupta cu problemele la spate.

Simona Halep vs Serena Williams, faza Australian Open

De la an la an și de la duel la duel, deși miezul rămâne la fel de dur și de important, învelișul se schimbă. Simona Halep a crescut imens în experiență și a păstrat o consistență remarcabilă. Și-a împlinit jocul, îmbunătățind zone ale acestuia care o făceau vulnerabilă, serviciul în primul rând. Serena este și ea într-o anume măsură alta. Maternitatea a făcut-o mai protectoare și mai atentă față de adversare, însă nu i-a tăiat instinctul de învingătoare.

Simona știe că, istoric vorbind, e ceva diferit să înfrunți pe teren o jucătoare cu vitrina Serenei. „Este singura care are 23 de titluri de Mare Șlem, nu o poți compara cu noi, celelalte, care nu avem atâtea trofee. Dar când intru pe teren, este doar o adversară. Întotdeauna mă concentrez pe mine indiferent cine e de cealaltă parte a fileului. Și încerc să dau tot ce am pentru a încerca să câștig acel meci", explică dubla campioană de Grand Slam. Serena Williams, la rândul ei, e pregătită pentru ciocnire. 

„E un sfert de finală. Am fost în această situație de atâtea ori încât am pierdut șirul. Voi fi pregătită, cu atitudinea corectă", a spus americanca în conferința de presă.

5h 51 de minutea stat Serena Williams pe teren la Australian Open 2021. De cealaltă parte, 6h 41 de minute a stat Simona

Ce provocări prezintă Serena Williams astăzi pentru Simona Halep?  

„Sunt multiple. Joacă atât de bine cum am văzut-o de multă vreme. Se deplasează și se apără ca în ultimii patru sau cinci ani. Încrezătoare. Ea este Serena Williams", explică Darren Cahill, antrenorul româncei. „Simona a avut șansa de a o întâlni acum doi ani în finala de la Wimbledon. A fost ceva masiv pentru ea să depășească acel obstacol. Va intra în acest meci cu încredere, dar execuția e ceva ce depinde de ziua respectivă", adaugă el.

Întrevede și o soluție care sună logic, chiar simplu: „Să joace agresiv, să o împingă pe Serena de pe linia de fund pe cât de mult posibil, să fie suficient de norocoasă sau să aibă capacitatea de a citi cel mai mare serviciu din istoria tenisului feminin și să-l returneze cât de des este posibil". Executarea planului va fi cheia concretă a unei victorii dorite și așteptate.

6h 41 de minutea stat pe teren la Australian Open 2021

De ce Simona și Serena pot juca un meci cu totul nou

Artemon Apostu-Efremov, celălalt antrenor al numărului 2 mondial, spune că nu e o idee bună să încerci să reproduci un anumit moment în timp, chiar dacă acesta reprezintă meciul perfect jucat vreodată. „Iei experiența din acea partidă, lucrurile pozitive, dar e o diferență de aproape doi ani. Suprafață diferită, alte condiții. Cele două jucătoare au evoluat în această perioadă", spune el. „Fiecare are setul ei de calități, dar cred că va fi un meci cu totul nou acum". Nou, dar cu unele repere familiare, pentru că s-au întâlnit inclusiv pe hard-ul australian, acum doi ani. Un singur aspect va fi cu totul inedit: vor lipsi spectatorii. Și cine știe cui îi va fi mai bine și cui nu pe o arenă imensă, încercuită de tribune goale? Rămâne de văzut.

28 de meciuria câștigat la Melbourne în 11 participări

Istoricul întâlnirilor dintre cele două jucătoare:

  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon 2011 – 6-3, 2-6, 1-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Roma 2013 - 3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati 2013 - 0-6, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, în grupa Turneului Campioanelor 2014 - 6-0, 6-2)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, finala Turneului Campioanelor 2014 -3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Indian Wells, 2015 – abandon Williams)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Miami 2015 - 2-6, 6-4, 5-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati, 2015 – 3-6, 6-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Indian Wells, 2016 – 4-6, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (US Open, 2016, 2-6, 6-4, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Australian Open, 2015 – 1-6, 6-4, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon, 2019 – 6-2,6-2)

Citește și alte știri despre tenis: 

Darren Cahill, remarcă interesantă despre obstacolele din calea Simonei Halep: „Este incredibil unde a ajuns WTA!”

Înfrângere-bombă la Australian Open! Una dintre marile favorite, eliminată de numărul 61 WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tatiana19
tatiana19  •  15 Februarie 2021, 12:37

Serena nu trebuie subestimata. S-a miscat foarte bine la AO. alearga dupa fiecare minge. Se vede de departe ca isi doreste foarte mult finala. Daca prinde o zi buna, Simona o poate invinge. dar va fi un meci mai greu decat cu Swiatek. Succes Simona!!!!!!!!!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Februarie 2021, 12:33
Postat de dubluv pe 15 Februarie 2021, 09:45

nu vad cum Serena ar putea castiga un set in fata Simonei. Si nu sunt deloc subiectiv, sunt doar atent urmaritor al tenisului.

Am vazut doua treimi din meciul Serenei cu Potapova si trei sferturi din cel cu Sabalenka. N-as merge atat de departe ca tine, posibil sa ia un set, dar sincer mi-a fost mai frica de meciul cu Swiatek decat imi e de cel de maine. Serena e OK, are forta, e o fiara, dar e departe de cea din 2015. Foooarte departe! Chiar si Potapova putea sa o bata, nu mai vorbesc de Sabalenka. In sfarsit, vedem. Se poate intampla orice, sigur, dar ideea ca Serena ar fi favorita maine, cum spun bookmakerii, nu mi se pare corecta.

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  15 Februarie 2021, 10:31
Postat de dubluv pe 15 Februarie 2021, 09:45

nu vad cum Serena ar putea castiga un set in fata Simonei. Si nu sunt deloc subiectiv, sunt doar atent urmaritor al tenisului.

Sa te auda Cel de Sus !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează