SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Șocul începutului de an în tenis! Maria Sharapova s-a retras: „Vă rog să mă iertați!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 15:26

Maria Sharapova (32 de ani, 373 WTA) și-a anunțat oficial retragerea din tenis!

Cum lași în urmă singura viața pe care ai cunoscut-o vreodată? Cum te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiță, de jocul pe care îl iubești, unul care îți aducea lacrimi nevăzute și bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Sunt nouă în asta, așa că vă rog să mă iertați. La revedere, tenis”, a declarat Sharapova pentru VanityFair.

5 trofee de Grand Slamare Sharapova în palmares, două la Roland Garros, unul la Australian Open, unul la Wimbledon și unul la US Open.

Astfel, tenisul se desparte de una dintre cele mai bune jucătoare din ultimele două decenii ale circuitului WTA. Rusoaica a avut o carieră de succes, câștigând Wimbledonul la doar 17 ani, acesta fiind primul dintre cele cinci titluri de Grand Slam din palmares.

De asemenea, Maria a fost numărul unu mondial pentru 21 de săptămâni și a câștigat 36 de titluri WTA de-a lungul carierei.

+27 FOTO

CONTROVERSA CARIEREI, ÎN 2016

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic. 

Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic.

Maria Sharapova a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

Sharapova vs. Halep, locul 2 în topul rivalităților

La sfârșitul lui 2019, WTA a publicat un top 10 al rivalităților din tenisul feminin în ultimul deceniu. Serena și Venus Williams au ocupat primul loc, în timp ce Simona Halep și Maria Sharapova au împărțit locul 2. Cele două jucătoare s-au întâlnit de nouă ori, rusoaica impunându-se în șapte dintre confruntări. A făcut-o inclusiv în 2014, în finala de la Roland Garros, când a învins-o pe româncă, 6-4, 6-7(5), 6-4, după una dintre cele mai spectaculoase finale de Mare Șlem din istoria tenisului.

CITEȘTE ȘI:

SPECIAL GSP „Explozii” la vedere » Toate momentele în care Sorana Cîrstea, Simona Halep și alte staruri din WTA au izbucnit la adresa antrenorilor: „Strigă, frate, la mine!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (37)
267890
267890  •  28 Februarie 2020, 21:24

E aiurea sa o compari pe Sharapova cu Halep. Sharapova a fost si va ramane o ldgenda a tenisului, un exemplu de tenis spectacol. Halep e o impostoare, o rusine a tenisului, practicanta unui joc grotesc.

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  26 Februarie 2020, 19:53
Postat de bazinga pe 26 Februarie 2020, 18:34

INCREDIBIL!PSD-ul e de vina!

Ai uitat sa spui ca Halep e de vina

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  26 Februarie 2020, 19:36
Postat de catalynn pe 26 Februarie 2020, 19:33

Pt mine un sportiv care ia diverse substanțe pt a își îmbunătăți performanta, indiferent dacă acea substanța este sau nu pe lista celor interzise, este un trișor. Dacă Masha lua medicamentul respectiv pt a trata o boala cronica era de înțeles, însă cum e clar ca nu murea fără el (după cum vedem e bine merci la atâția ani după ce a renunțat) rămâne o trișoare.

acum sincer cataline,e vreunul care nu ia ceva si nu de azi sau de ieri?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează