SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Oficialul care a dictat excluderea lui Djokovic de la US Open 2020, suspendat 12 luni: „Comportament incorect, lipsit de etică și abuz de putere”

Arbitrul Soeren Friemel (stânga), supervizorul care a decis descalificarea lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) de la US Open 2020, a fost suspendat 12 luni din circuit.
Arbitrul Soeren Friemel (stânga), supervizorul care a decis descalificarea lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) de la US Open 2020, a fost suspendat 12 luni din circuit.

Articol de GSP - Publicat joi, 03 februarie 2022 22:51 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 22:59

Arbitrul Soeren Friemel, supervizorul care a decis descalificarea lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) de la US Open 2020, a fost suspendat 12 luni din circuit. 

Soeren Friemel este unul dintre cei mai bine cotați arbitri din tenisul mondial. După Wimbledon 2021, neamțul a dispărut din circuit, invocând „motive personale”. Britanicii de la The Telegraph au descoperit că alta este cauza. 

AMR 7 zile » Anunțul lui Novak Djokovic, după întâlnirea cu președintele Serbiei
ATP
AMR 7 zile » Anunțul lui Novak Djokovic, după întâlnirea cu președintele Serbiei

Friemel a fost suspendat pe data de 19 iunie 2021, după ce un alt arbitru, mai tânăr, a lansat acuzații serioase cu privire la comportamentul lui Soeren. A urmat o investigație de 5 luni, iar deznodământul a fost interzicerea arbitrului. 

Soeren Friemel, suspendat din tenis

Friemel ar fi fost găsit vinovat de încălcarea mai multor paragrafe ale Codului de Conduită. Printre ele, articolul 13, care spune: „Oficialilor nu le este permis comportamentul neprofesionist, incorect sau lipsit de etică” și articolul 14, în care este precizat: „Oficialii nu trebuie să abuzeze de poziția lor și nu au voie să abuzeze pshihic sau fizic alți oficiali, jucători or persoane din staff-ul turneelor”. 

Oficialul care a dictat excluderea lui Djokovic de la US Open 2020, suspendat 12 luni: „Comportament incorect, lipsit de etică și abuz de putere”
Soeren Friemel

Friemel ocupa o funcție de top în cadrul ITF. Un purtător de cuvânt al Federației Internaționale a comentat acest caz: „Plângerea a fost făcută din cauza unor comentarii și invitații inadecvate făcute de Soeren. El rămâne suspendat în acest moment”. 

Suspendarea lui Friemel ar trebui să expire înaintea turneului din acest an de la Wimbledon. Neamțul ar urma să își reia rolul, cel de supervizor. 

Friemel, rol decisiv în descalificarea lui Djokovic la US Open 2020

În 2020, drumul lui Djokovic la US Open se oprea în optimile de finală. În timpul partidei cu Pablo Carreno Busta, sârbul a aruncat o minge spre tribune, dar a lovit un arbitru de linie. Soeren Friemel, supervizorul turneului în acel moment, a decis excluderea lui Nole din turneu.

VIDEO Momentul excluderii lui Novak Djokovic de la US Open 2020

Citește și alte știri din tenis: 

Rafael Nadal, despre viitorul său: „Trebuie să iau decizii în funcție de ceea ce îmi permite corpul meu”

Novak Djokovic, avertisment primit chiar de la antrenorul rivalului Nadal: „Cariera lui este în mare pericol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  04 Februarie 2022, 11:18

Mișto articolul. N-are nicio legătură cu decizia de a-l descalifica pe Djokovic. Ghici cine ar mai trebui suspendat în a mai posta articole de genul?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează