SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Sorana Cîrstea debordează de încredere după ce a învins a patra jucătoare a lumii: „Mai ușor decât mă așteptam”

Sorana Cîrstea, după victoria cu Caroline Garcia
Sorana Cîrstea, după victoria cu Caroline Garcia

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2023 10:01 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 10:10

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 74 WTA) a analizat victoria cu Caroline Garcia, locul 4 mondial, din turul 2 al turneului de nivel WTA1000 de la Miami. Pentru jucătoarea din România urmează un duel cu Karolina Muchova, #55 WTA.

Sorana Cîrstea a învins-o seara trecută pe Caroline Garcia la Miami, 6-2, 6-3, rezultat care a dat calculele bookmakerilor peste cap. Franțuzoaica era privită drept mare favorită, dar nu a putut face față jocului Soranei, dominantă în special la serviciu și cu sânge rece în momentele-cheie, transformând 4/8 mingi de break.

Sorana o învinsese pe Caroline Garcia și cu 9 zile în urmă, la Indian Wells, însă acel duel a fost mult mai echilibrat, 6-4, 4-6, 7-5. Maniera categorică în care Cîrstea a câștigat acum, la Miami, a surprins-o și pe ea.

Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”
TOP
Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”

Sorana Cîrstea, după 6-2, 6-3 cu Caroline Garcia la Miami: „Mai ușor decât mă așteptam”

„Voi fi foarte sinceră și voi spune că sunt mulțumită. A fost mai ușor decât mă așteptam, Caro juca uimitor, este deja o jucătoare obișnuită cu TOP 5, mă așteptam la o luptă grea. Am început meciul foarte bine, am servit bine, am jucat solid.

A fost cu siguranță mai ușor astăzi decât la duelul precedent, dar scorul nu reflectă neapărat realitatea din teren, cred că a fost mai complicat de atât.

Serviciul a fost cheia astăzi. Bate vântul puternic aici, asta provoacă mai multe greșeli decât de obicei. Suprafața este rapidă, mingile grele, nu este o combinație ideală. Condițiile nu sunt ușoare, dar sunt fericită cu modul în care am început jocul. 

Caro este o jucătoare agresivă, știi că vei primi câteva lovituri, dar trebuie să rămâi concentrată și să nu te abați de la plan”, a precizat Sorana într-un interviu acordat WTA.

Sorana Cîrstea: „Va fi foarte dificil cu Karolina Muchova”

Românca a prefațat și duelul din următoarea rundă, faza „16-imilor”, unde Karolina Muchova (26 de ani, locul 55 WTA) îi va ieși în față.

„Joacă grozav în ultima vreme, este într-o formă bună. Am jucat la Dubai acum câteva săptămâni, a fost un meci echilibrat din care am învățat multe. Eu o cunosc, ea mă cunoaște. Va fi un meci dificil, joacă foarte bine în ultima vreme.

A fost deja în TOP 20 din lume și ca joc consider că este din nou la acel nivel. Va fi un meci foarte, foarte dificil, dar și eu joc bine, cred că iau deciziile potrivite și sunt entuziasmată de această provocare”, a afirmat Sorana.

La Dubai, în meciul amintit de Sorana, Muchova s-a impus în minimum de seturi, 6-4, 7-6 (4).

Mai multe știri din tenis: 

Finalista de la Indian Wells a răbufnit: „Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură”

A refuzat-o pe Halep pentru a-l antrena pe „viitorul star al tenisului spaniol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  25 Martie 2023, 16:10

inca o data spun: sa nu ne grabim! Caro NU e in forma

Vezi toate comentariile (1)
Comentează