SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LYON

VIDEO Sorana Cîrstea pierde dramatic semifinala cu Dayana Yastremska și ratează șansa de a o depăși pe Halep în clasament!

Sorana Cîrstea / FOTO: Imago-Images
Sorana Cîrstea / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 20:55 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 21:12

Sorana Cîrstea (31 de ani, 30 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani, 140 WTA), scor 6-7(5), 6-4, 4-6, în semifinalele turneului de la Lyon. 

  • În cealaltă semifinală, Shuai Zhang (64 WTA) a trecut de Caroline Garcia (74 WTA), scor 6-2, 7-5.

Semifinala dintre Sorana și Dayana a fost una lipsită de ritm, lucru obișnuit în meciurile sportivei din Ucraina. Yastremska este o jucătoare extrem de agresivă, care caută frecvent loviturile decisive. Așa apar și multe erori neforțate.

Serena Williams, acuzații dure după ieșirea violentă a lui Alexander Zverev de la Acapulco: „Dublu standard. Eu aș fi la închisoare acum”
WTA
Serena Williams, acuzații dure după ieșirea violentă a lui Alexander Zverev de la Acapulco: „Dublu standard. Eu aș fi la închisoare acum”

Sorana Cîrstea, eșec în semifinale la WTA Lyon

Sorana a început mai bine, s-a desprins la 4-1, apoi a fost trădată de serviciu. A avut un procentaj de doar 46% al punctelor jucate cu prima minge, a fost egalată și dominată în tie-break.

Yastremska a continuat să lovească puternic și precis în startul setului secund. A condus cu 3-0, moment în care Cîrstea a schimbat strategia, a încetinit ritmul și a revenit. Serviciul a fost o armă importantă în această serie.

Sorana Cîrstea și Simona Halep, vecine în clasamentul WTA

Ultimul set a fost la fel de imprevizibil. Secvențe de dominare în ambele părți ale fileului și multe greșeli neforțate. Ucraineanca a stat mai bine din punct de vedere fizic, a fructificat a 4-a minge de meci, și s-a calificat în prima finală după cea de la Adelaide, din 2020.

Sorana ratează șansa de deveni cel mai bine clasată reprezentantă a României în clasamentul WTA. Începând de luni, va ocupa locul 27, fix sub Simona Halep, locul 26. 

Sorana Cîrstea - Dayana Yastremska 6-7(5), 6-4, 4-6

Sorana a salvat 3 mingi de meci la scorul de 3-5, apoi și-a pierdut serviciul. 
2-4, Game Cîrstea: Sorana pune, în sfârșit, prima minge în teren și își creează un avantaj important în raliuri. 
1-2, Break Cîrstea: Meciul nu are ritm, multe raliuri scurte și greșeli de ambele părți.
A început setul decisiv!

Game și set Sorana!
5-4, Break Cîrstea: Yastremska greșește tot mai mult, Sorana lovește lung și o forțează să trimită din poziții incomode. 
4-4, Game Cîrstea: Game „alb” și pentru Sorana!
3-4, Game Yastremka: Cel mai scurt game al partidei, câștigat la 0 de ucraineancă. 
3-3, Game Cîrstea: Continuă revenirea Soranei, pe fondul unui joc sigur din spatele terenului.
2-3, Break Cîrstea: Sorana echilibrează disputa. Se apără mult mai precis, returnează o minge în plus și provoacă erorile adversarei. 
0-3, Game Yastremska: Sorana nu izbutește să preia controlul raliurilor, fiind plimbată constant dintr-o parte în cealaltă a terenului. 
0-2, Break Yastremska: Sportiva din Ucraina domină schimburile, caută lovituri decisive și din cele mai incomode poziții. Sorana pare să resimtă o stare de oboseală.
0-1, Game Yastremska: Dayana servește excelent și în debutul actului secund.
A început setul secund! 

7-6, Tie-break câștigat de Dayana Yastremska!
6-6, Game Yastremska: Sorana ratează două mingi de set! Soarta primului act se va decide în tie-break. 
5-5, Game Yastremska: Sportiva din Ucraina câștigă un punct norocos, cu banda fileului, și capătă încredere. 
5-4, Game Cîrstea: Sorana îndepărtează erorile din joc și trece în avantaj. Sportiva din România a cerut intervenția medicilor turneului, pentru a-i verifica tensiunea arterială. 

Sorana Cîrstea pierde dramatic semifinala cu Dayana Yastremska și ratează șansa de a o depăși pe Halep în clasament!

4-4, Game Yastremska: Dayana este extrem de agresivă în aceste momente ale meciului. Riscă fiecare lovitură, lovește la limită și are câștig de cauză. 
4-3, Break Yastremska: Sorana greșește mult, scapă două lovituri mult în afară cu backhand-ul și își readuce adversara în meci.
4-2, Game Yastremska: Ucraineanca trimite 2 ași și își ușurează misiunea. 
4-1, Game Cîrstea: Sorana domină raliurile lungi, profitând de erorile neforțate ale adversarei. Serviciul este o armă de temut astăzi, iar forehand-ul româncei s-a dovedit impecabil până în acest punct. 
3-1, Break Cîrstea: Sorana este agresivă la retur. O obligă pe Yastremska să lovească din poziții incomode și inventează o „scurtă” impecabilă prin care obține prima oportunitate de break. 
2-1, Game Cîrstea: Sorana salvează prima minge de break din meci. 
1-1, Game Yastremska: Dayana are un răspuns pe măsură, game la 0. 
1-0, Game Cîrstea: Sorana începe cu un as și continuă cu servicii puternice, bine plasate. 
Cele două jucătoare au ieșit la încălzire! Sorana a ales să servească prima.

Rușii se dezic de liderul mondial » Gestul prin care Daniil Medvedev a provocat furie în țara natală: „Să i se retragă cetățenia”
Război în Ucraina
Rușii se dezic de liderul mondial » Gestul prin care Daniil Medvedev a provocat furie în țara natală: „Să i se retragă cetățenia”

10.100 $a obținut Sorana Cîrstea pentru calificarea în semifinalele turneului de la Lyon

Dayana Yastremska, adversară incomodă pentru Sorana Cîrstea

Dayana Yastremska este o jucătoare extrem de interesantă, agresivă, cu lovituri foarte puternice. Are în palmares 3 titluri WTA, iar cea mai bună clasare din carieră a fost locul 21, ocupat în ianuarie 2020.

Un an mai târziu, în ianuarie 2021, ITF o suspenda provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, utilizat pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron. Medicamentul, unul controversat, mai este folosit și pentru a trata infertilitatea masculină.

Yastremska a ajuns la Lyon evadând din Ucraina pe un bac, spre România. Dayana a fost impresionat de modul în care a fost tratată de români: „O primire foarte călduroasă. Toți cetățenii ucraineni care vor pacea sunt primiți cu dragoste aici. Mulțumesc, România!”.

VIDEO Cum s-a calificat Sorana Cîrstea în semifinala de la Lyon

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Premieră la 30 de ani » Cum pregătește Simona Halep turneele de la Indian Wells și Miami: „Am fost norocoasă”

Spania - Romania 2-0, la Cupa Davis » Copil, fără șanse în fața senzației Alcaraz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
267890
267890  •  06 Martie 2022, 18:07

Vecine in clsament dar totusi la mare distanță. Sorana rămăne cea mai bună jucătoare a noastră dar din pacate e bântuită de ghinion.

162604815642692
Nelu Ghencea  •  06 Martie 2022, 11:01

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

398029928310573
Cristian Mascan  •  06 Martie 2022, 09:23

Pe cine intereseaza, daca Cirstea, va fi cea ma bine clasata jucatoare? Cand vom trage linia si Begu va avea o cariera mai buna decat ea.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează