SPORTURI  »  TENIS  »  TESTARE

Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre programul anti-doping din tenis: „La ora 6 aud că bate cineva la ușă!”

Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit cât de strict este programul de testare anti-doping din tenis. +39   FOTO
Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit cât de strict este programul de testare anti-doping din tenis.

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 22:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 22:56

Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a dezvăluit cât de strict este programul de testare anti-doping din tenis. 

  • CONTEXTSimona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Protocolul anti-doping în vigoare în tenisul mondial prevede testări și în afara turneelor. După cum dezvăluie Sorana Cîrstea, oficialii WADA pot să apară în orice moment la locuințele jucătorilor.

Medicul ORL apropiat de Halep dezvăluie ce medicamente ia Simona în fiecare zi: „Am acordul ei să spun: ia 2 pastile”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Medicul ORL apropiat de Halep dezvăluie ce medicamente ia Simona în fiecare zi: „Am acordul ei să spun: ia 2 pastile”

Sorana Cîrstea: „Am fost testată și de trei ori într-o săptămână”

„Este această aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe. 

Și tu, în fiecare zi, ai aplicația și spui: «Eu în general am 6-7 dimineața acasă». Pentru că știu că între 6 și 7 sunt acasă dimineața. Trebuie să dai o oră în care ei pot veni să te testeze.

De foarte multe ori dimineața la ora 6 aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit și săptămâna trecută. Vin constant. Tu practic trebuie să fii disponibil o oră pe zi în care ei să poată veni să te testeze. 

Oriunde, nu contează că săptămâna viitoare plec în Franța. Eu trebuie să dau adresa de la hotel din Franța și ora la care mă vor găsi. Am avut și de trei ori într-o săptămână”, a spus Sorana Cîrstea în cadrul podcastului „La Fileu”.

Sorana Cîrstea, mesaj pentru Simona Halep: „O spun chiar dacă nu suntem cele mai bune prietene”

În ciuda faptului că cele două nu sunt legate de o relație de prietenie, Cîrstea a ținut să-și arate sprijinul față de Halep printr-o postare pe Instagram.

Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă. Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru spor
- Sorana Cîrstea

VIDEO. Reacțiile românilor după ce Simona Halep a fost testată pozitiv: „Nu merită așa ceva!”

Citește și alte știri din tenis: 

ANAD, lămuriri oficiale despre Halep: „Aceasta va fi pedeapsa, dacă va fi dovedită intenția”

CORESPONDENȚĂ DIN BIOT Francezii de la Academia Mouratoglou s-au ascuns în cazul de dopaj al lui Halep » De ce nu o apără nimeni pe Simona?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  25 Octombrie 2022, 08:21

Dar daca in loc de WADA, la ușa e lupul cel rau?!

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  25 Octombrie 2022, 06:51

Felicitări Sorana. Acest mod de a te comporta este mult peste nivelul din Românica asta de doi bani in care parul lucru este sa ne bucuram de râul altuia și să ne linsam conaționalii.

VanBasten
VanBasten  •  24 Octombrie 2022, 23:08

La ora 6 dimineata bate cineva la usa Soranei. Sa fie baietii cu testarea antidoping?! Nu, e Ion Ion care si-a uitat cheile de la masina si chilotii in baie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează