SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!

Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko
Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 18:35 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 21:21

Sorana Cîrstea e în turul III la Wimbledon! Jucătoarea din România, locul 37 WTA, a revenit impresionant de la 0-1 la seturi cu Jelena Ostapenko (#17 WTA), la capătul uneia dintre cele mai solide prestații ale sale din ultima vreme. Cîrstea s-a impus cu 4-6, 7-6 (6), 6-4 și devine cea de-a doua româncă prezentă în turul III, după Ana Bogdan.

Duel dur pentru Sorana Cîrstea, 33 de ani, în turul secund de la Wimbledon, acolo unde a înfruntat-o pe puternica și imprevizibila Jelena Ostapeko, 26 de ani, favorita 17 a turneului.

După revanșa luată în turul 1 în fața Tatjanei Maria, cea care o învingea anul trecut pe iarba londoneză, românca a avut-o de partea cealaltă a fileului pe letona care a învins-o în toate cele trei înfruntări precedente.

Sorana Cîrstea și-a luat revanșa și în fața Jelenei Ostapenko

În stilul propriu, bazat pe lovituri devastatoare la aproape fiecare execuție, Ostapenko are un avantaj la capitolul forță împotriva româncei, care preferă de asemenea un tenis agresiv, cu reacții rapide. Mai ales pe iarbă, suprafață iute, inegală. Letona a reușit un break în primul set, pe care l-a conservat apoi pentru a se impune, 6-4. 

Al doilea act a arătat o Sorana mai hotărâtă și mai exactă. De la 4-2 însă, adversara a egalat, echilibrul dens, aprins, păstrându-se până la 6-6. Tie-break-ul, tensionat de asemenea, cu românca trimițând la un moment dat direct spre oponenta venită la fileu, i-a dat câștig de cauză lui Cîrstea. Ea a încheiat cu 8-6, izbutind un passing shot de senzație.

Ana Bogdan, reacție senzațională la Wimbledon » A revenit de la 1-6 în primul set și s-a calificat lejer în turul 3. Următoarea adversară
WIMBLEDON
Ana Bogdan, reacție senzațională la Wimbledon » A revenit de la 1-6 în primul set și s-a calificat lejer în turul 3. Următoarea adversară

Sorana Cîrstea revine admirabil cu Jelena Ostapenko, e în turul III la Wimbledon

Ce avea să rezerve decisivul? Mai ajunseseră o singură dată în setul al treilea, anul acesta, în turul 2 de la Roma, pe zgură. De data aceasta, scenariul s-a scris diferit. Românca și-a dezvelit în momentele grele spiritul de luptătoare, a făcut break, apoi a traversat cu bine game-uri mai dificile la serviciu, cu nervii întinși la maximum. 

S-a impus cu 6-4, ridicând brațele spre cerul astăzi însorit al Londrei! Un meci excelent făcut de Cîrstea, care rupe seria neagră în fața letonei. 

Următoarea adversară este Beatriz Haddad Maia, 27 de ani, numărul 13 mondial, recenta semifinalistă de la Roland Garros și cea care a eliminat-o pe Jaqueline Cristian în trei seturi. Sorana o conduce în meciurile directe cu 4-1, cel mai recent duel fiind cel de anul acesta, de la Dubai. 

Cîrstea a atins de patru ori turul al treilea la Wimbledon, în 2009, 2012, 2017 și 2021.

FINAL » Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko 4-6, 7-6 (6), 6-4

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

6-4, Game, Set, Meci Sorana! Cîrstea închide meciul fără probleme, e în turul III la Wimbledon.

5-4, Game Ostapenko: Sorana a returnat slab pe serviciul letonei, însă are șansa să închidă meciul pe propriul serviciu

5-3, Game Cîrstea: Cu greu, Sorana a reușit să își facă propriul serviciu, după ce ratase inițial o minge de game.

4-3, Break Cîrstea: Sorana face un game extremd de solid la retur, iar presiunea ei dă roade. Vine break-ul în game-ul șapte, cel care o transformă în favorită la câștigarea meciului.  

3-3, Game Cîrstea: Sorana iese „nevătămată” dintr-un game complicat, în care Ostapenko a pus o presiune serioasă la retur. Continuă să persiste echilibrul în manșa decisivă.

2-2, Game Cîrstea. Sorana egalează la doi, sunt indicii că ne așteaptă un nou set lung, disputat.

0-1, Game Ostapenko: Jelena începe cu dreptul setul decisiv, punctează prima pe tableă. 

Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!
Statisticile setului secund / Sursă: Wimbledon

Set Sorana Cîrstea! Jucătoarea din România reușește să trimită partida în decisiv la capătul unui set jucat la un nivel extrem de ridicat. Sorana a fost tot timpul în avantaj, a luat inițiativa pe toată durata setului și, după un tie-break interzis cardiacilor, s-a impus la șase. Avem set decisiv! 

5-5, Game Ostapenko: Sorana irosește o minge de set, iar Jelena trimite, în cele din urmă, manșa în prelungiri. 

5-4, Game Cîrstea: Ce luptă! Sorana luptă eroic într-un game pe muchie de cuțit și izbutește să treacă în față. Ostapenko va servi pentru a rămâne în setul secund. 

4-4, Game Ostapenko: Letona mai revine o dată dintr-o situație complicată, egalează la patru, iar presiunea e acum în racheta Soranei.

4-2, Break Cîrstea: Excelnt passin-shot-ul izbutit de Sorana, care mai face un break, după ce Ostapenko își recuperase în prealabil serviciul. Sorana conduce cu 4-2!

2-0, Break Cîrstea: Început ideal de set secund pentru Sorana: jucătoarea din România își face serviciul, apoi punctează inspirat și la retur. Reușește break-ul și își consolidează avantajul. 

A început setul secund, cu Sorana Cîrstea la serviciu!

4-6, Game, Set Ostapenko: Sorana luptă din răsputeri să trimită setul în prelungiri, dar Ostapenko gestionează mai bine momentul de la 30-30. Mai întâi, o prinde pe româncă pe contre-pied, apoi servește puternic și o obligă pe Cîrstea să trimită în fileu. 

4-5, Game Sorana: Jucătoarea din România rezistă într-un game extrem de complicat, salvează o minge de set a letonei și pune presiune pe adversara sa.

3-4, Game Cîrstea: Sorana rămâne aproape de letonă, ba chiar a fost la un pas să-și recupereze break-ul. Jucătoarea din România a irosit, însă, o oportunitate de break. 

Break Ostapenko, 2-3: După un game lung, Ostapenko preia conducerea. Letona a făcut break-ul, după un game în care a returnat lung și agresiv

Game Cîrstea, 2-1: Se merge cu serviciul în continuare. Sorana se menține în față

Game Cîrstea, 1-0: Sorana începe bine meciul. Câștigă primul game, de serviciu.

Sorana joacă din nou la Wimbledon, la doar o zi după meciul din turul 1, cu Tatjana Maria, programul ei fiind dat peste cap de ploaia de marți.

Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, iar letona s-a impus de fiecare dată. Precedentul meci a avut loc în acest an, la Roma, scor 6-3, 3-6, 6-2 pentru Ostapenko.

Citește și: 

„Domnișoara Make face un exercițiu de prostire în față” » CTP o taxează dur pe Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea și-a explicat postarea virală la Wimbledon: „I-aș mai pune o întrebare”

Ana Bogdan, reacție senzațională la Wimbledon » A revenit de la 1-6 în primul set și s-a calificat lejer în turul 3. Următoarea adversară

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  07 Iulie 2023, 20:20

zici ca a jucat cu ctp; sau cu vreo lgbtq. cam asa rezulta din commentarii :)

dinamo100
dinamo100  •  07 Iulie 2023, 09:37

Bravo Sorana! Excelent meci! Ai si mai multi fani dupa postarile acelea de pe net contestate de cativa LGTBQ-isti cu tot cu CTP!

Misu1950
Misu1950  •  07 Iulie 2023, 09:23

Cand am vazut cuvantul "magistrala" m-a dus gandul la autostrazile din Romania...Daca e pe-asa, apoi abia astept sa revina Simona ca sa ma duca gandul la autostrazile din SUA sau China...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează