SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ISTANBUL

video+foto Sorana Cîrstea - Marta Kostyuk 2-0 » Românca s-a calificat în finala turneului de la Istanbul: „A fost un meci complicat”

Sorana Cîrstea FOTO: twitter.com/TennisChampIst +6   FOTO
Sorana Cîrstea FOTO: twitter.com/TennisChampIst

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 18:58 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 19:46

Sorana Cîrstea (31 ani, 67 WTA) s-a impus în semifinala turneului de la Istanbul cu ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 85 WTA), scor 6-4, 6-4. 

  • E prima finală pe zgură din 2007, când Sorana avea 17 ani, la Budapesta!
  • Sorana e la a patra finală WTA per total. A câștigat un titlu WTA, la Tashkent, în 2008, și a pierdut 3 finale: 2019 - Tashkent; 2013 - Toronto; 2007 - Budapesta.
  • La acest turneu de la Istanbul nu a pierdut niciun set toată săptămâna!

Sorana Cîrstea a continuat forma bună și s-a calificat în finala turneului de la Istanbul, unde o va întâlni pe Elise Mertens. Sportiva noastră s-a impus fără emoții în partida cu Marta Kostyuk și nu a pierdut niciun set la WTA Istanbul, la primul ei turneu pe zgură din 2021. 

Sunt foarte fericită, e prima finală din sezon. E pe zgură, la primul meu turneu din sezonul din acest an. Au fost condiții dificile, vânt, ploaie, dar au fost pentru toată lumea. A fost un meci complicat. Marta a jucat bine, dar sunt mulțumită că voi juca finala de mâine.
Sorana Cîrstea

FOTO: twitter.com/TennisChampIst
Sorana Cîrstea FOTO: twitter.com/TennisChampIst
FOTO: twitter.com/TennisChampIst
FOTO: twitter.com/TennisChampIst
FOTO: twitter.com/TennisChampIst
+2 FOTO

FOTO: twitter.com/TennisChampIst

Sorana Cîrstea – Marta Kostyuk 6-4, 6-4

SETUL 2: Marta Kostyuk a început mai agresiv al doilea set și a condus cu 3-0, dar Sorana Cîrstea a revenit în meci și a obținut biletul pentru finala de la Istanbul, după un duel care a durat o oră și 25 de minute. 

SETUL 1: Sorana Cîrstea a avut un început superb în semifinala de la Istanbul și a condus cu 4-0. Însă, Marta Kostyuk și-a revenit după startul mai slab și s-a apropiat la un singur game de Sorana. Totuși, sportiva noastră s-a impus cu 6-4 în primul act, după ce a obținut punctul pe propriul serviciu. Sorana se află la un singur set de o finală cu Elise Mertens. 

VIDEO. Punctul impresionant prin care Sorana Cîrstea s-a apropiat de câștigarea primului set

În cealaltă semifinală, Elise Mertens a câștigat cu Veronika Kudermetova, scor 6-1, 6-4.

VIDEO Victor Hănescu a construit jucătorul perfect de tenis 

Citește mai multe știri din tenis:

Mihaela Buzărnescu a semnat cu Dinamo! S-a înțeles cu marea rivală după conflictul cu CSA Steaua

EXCLUSIV Ion Țiriac dă în vileag marea problemă a Simonei Halep înainte de Roland Garros: „Nu știu cum poate compensa acest lucru”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
viomarmi22
viomarmi22  •  25 Aprilie 2021, 07:54

Sorana trebuie să joace mult mai atent cu Mertens, decât a făcut-o cu puștoaica Marta Kostiuk ! Belgianca nu este atât de naivă și va trimite multe mingi înapoi, ceea ce Soranei nu-i face plăcere să-și prelungească schimburile ! Dacă va avea răbdare să aștepte momentul atacului și să lovească mingile mai liftat, va avea șanse, dacă nu atunci va pierde încă o oportunitate să câștige al 2-lea turneu WTA al carierei !

bazinga
bazinga  •  24 Aprilie 2021, 21:17

Daca si-a gestionat nervii, a reusit ceva bun !

347655969058390
Ion Popescu  •  24 Aprilie 2021, 20:02

O victorie frumoasa recompensata cu 180 pct. WTA SI 16.398 $. Felicitari Sorana si succes in finala !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează