SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV Ilie Năstase, după victoria Soranei Cîrstea: „Vreau s-o sun. Sper s-o bată și pe Serena”

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 19:13 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 01:03

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) a învins-o în două seturi pe Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2, asigurându-și calificarea în optimile de finală de la Roland Garros.

  • Sorana Cîrstea joacă în runda următoare cu slovena Tamara Zidansek (23 de ani, 85 WTA)

Ilie Năstase, cel mai mare jucător din istoria tenisului masculin românesc, o felicită pe Sori pentru prestația de la Paris.

Chiar acum voiam să o sun, să o felicit. Nu mă așteptam să fie atât de ușor. O știm pe Kasatkina, e o adversară dificilă. Acum o va întâlni pe Tamara Zidansek. Toate meciurile sunt grele la nivelul ăsta, va fi o tensiune specifică.

Nu pot să spun sigur că Sorana e în cea mai bună formă a carierei. A mai avut turnee bune. Sigur, ultima performanță contează. Sper s-o țină tot așa, să ajungă în fazele finale și să o învingă și pe Serena Williams”, a declarat Năstase pentru Gazeta Sporturilor.

Am speranțe și în privința Anei Bogdan. O felicit oricum că a ajuns până aici. E o performanță remarcabilă
Ilie Năstase

Sorana Cîrstea, în „optimi” la Roland Garros

12 ani de așteptare. Atât timp a trecut de la precedenta apariție a Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roland Garros. În 2009, în vremea în care era doar o puștoaică, Sori ajungea până în sferturi, blocată acolo de Samantha Stosur.

Cele mai mari emoții au venit în game-ul trei al meciului cu Daria Kasatkina, când Sorana s-a dezechilibrat și a căzut pe zgură, având nevoie de intervenția medicului. În rest, duelul a curs într-o singură direcție, cu Sorana dictând autoritar ritmul și venind foarte des la fileu, tactică ce a incomodat-o vizibil pe Kasatkina.

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Citește mai multe știri din tenis:

Roger Federer a remarcat o schimbare istorică la Roland Garros: „Asta simt”

Sorana Cîrstea, ce sperietură! Românca a căzut în meciul cu Daria Kasatkina

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
267890
267890  •  04 Iunie 2021, 22:13

Dl. Nastase a pus punctul pe i. Genial. Eu as avea o intrebare. Cand o scoateti pe Helep din titlu? ...Țopăiala ei n-are nicio legatura cu tenisul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează