SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CUP

VIDEO+FOTO Spania, prima finalistă de la ATP Cup » Canada - Rusia se întâlnesc în cea de-a doua semifinală

Roberto Bautista Agut / Sursă foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Roberto Bautista Agut / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 13:45 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 14:34

Spania s-a calificat vineri în finala ATP Cup, competiția pe echipe ce tinde să devină una prestigioasă în tenisul masculin. Ibericii au trecut în penultimul act de Polonia și așteaptă acum deznodământul confruntării Canada - Rusia.

Din nou competitivi după deziluzia trăită în Cupa Davis, unde au fost eliminați încă din faza grupelor, spaniolii au demonstrat încă o dată de ce formează una dintre cele mai solide echipe ale lumii. Selecționata iberică a câștigat fără probleme grupa formată din Serbia, Chille și Norvegia, iar în semifinale a oprit parcursul remarcabil al Poloniei.

Polonezii au primit o lovitură încă dinaintea startului meciului. Kamil Majchrzak, racheta numărul doi a polonezilor, a aflat că are COVID-19, astfel că a fost înlocuit de Jan Zielinski (860 ATP). Pentru Pablo Carreno Busta (20 ATP), medalizat cu bronz la Jocurile Olimpice de anul trecut, n-a fost decât o formalitate, acesta învingându-l pe neexperimentatul său adversar, scor 6-2, 6-1. 

Spania e prima finalistă de la ATP Cup / FOTO: Guliver/Getty Images
Spania e prima finalistă de la ATP Cup / FOTO: Guliver/Getty Images
Spania e prima finalistă de la ATP Cup / FOTO: Guliver/Getty Images
Spania e prima finalistă de la ATP Cup / FOTO: Guliver/Getty Images
Spania e prima finalistă de la ATP Cup / FOTO: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Roberto Bautista Agut a adus punctul decisiv Spaniei

Dacă emoțiile au lipsit din primul meci, cel de-al doilea a oferit cea mai spectaculoasă partidă a începutului de an. După o confruntare de aproape trei ore, Roberto Bautista Agut (19 ATP) l-a învins într-un duel palpitant de trei seturi pe Hubert Hurkacz (9 ATP), scor 7-6 (6), 2-6, 7-6 (5).

E cea de-a doua finală disputată de Spania în trei ani, de când ATP Cup a fost înființată. În 2020, ibericii, cu Nadal pe teren, pierdeau finala în fața Serbiei, condusă atunci de un Djokovic aflat în formă magistrală. 

Canada - Rusia, cea de-a doua semifinală

În cea de-a doua semifinală, care urmează să aibă loc sâmbătă dimineața, Canada va da piept cu Rusia lui Daniil Medvedev

Numărul doi mondial îl va întâlni pe Felix Auger-Aliassime (11 ATP), în timp ce Roman Safiullin (167 ATP) se va duela cu Denis Shapovalov (14 ATP).

Rusia este campioana en-titre din ATP Cup. Anul trecut, rușii învingeau Italia în finală, 3-0 la general.

Citește și alte știri din tenis:

Nick Kyrgios are o reacție surprinzătoare în scandalul australienilor cu Novak Djokovic: „Este greșit!”

VIDEO Tatăl lui Novak Djokovic a ieșit în stradă » Protest de amploare: „Mândria noastră e în captivitate! Au călcat în picioare poporul sârb”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează