SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

VIDEO Tatăl lui Novak Djokovic a ieșit în stradă » Protest de amploare: „Mândria noastră e în captivitate! Au călcat în picioare poporul sârb”

Srdjan Djokovic / Captură Twitter
Srdjan Djokovic / Captură Twitter

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 08:57 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 11:48

Familia și susținătorii lui Novak Djokovic au organizat un protest de amploare joi, în fața parlamentului din Belgrad

Sute de sârbi, alături de părinții liderului mondial, s-au revoltat față de modul în care Novak Djokovic este tratat în Australia. Liderul mondial e în continuare izolat într-un hotel de refugiați din Melbourne, acolo unde va sta până luni, când procesul său va fi soluționat.

Spartacus
EDITORIAL
Spartacus

Srdjan Djokovic: „Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate”

„Vor să-l țină nu numai în custodie, ci și în închisoare până luni. Închipuiți-vă, până luni îl vor ține în închisoare pe el, cel mai bun sportiv din lume.

Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia și Serbia este Novak. Ei îl calcă în picioare pe Novak și cu asta calcă în picioare Serbia. Calcă astfel în picioare poporul sârb. Liderul acelei țări îndepărtate, Australia, Scott Morrison, a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l alunge. 

Au vrut să-l umilească, să-l facă să se arunce în genunchi și nu doar pe el, ci și pe țara noastră, frumoasa noastră Serbia”, a declarat Srdjan Djokovic, conform Reuters

Familia acestuia a avut o reacție critică la adresa autorităților. Mama lui Djokovic a afirmat că fiul său este „tratat ca un prizonier” într-un „hotel murdar, cu insecte”, simțind cum numărul 1 ATP este umilit.

Îl țin prizonier. Pur și simplu nu e corect, este inuman. Așa că doar sper că va fi puternic, pentru că încercăm să fim și foarte puternici pentru a-i oferi puțină energie pentru a merge mai departe. Sper că va câștiga.

- Dijana Djokovic, mama lui Novak Djokovic

Tatăl lui Novak Djokovic a ieșit în stradă » Protest de amploare: „Mândria noastră e în captivitate! Au călcat în picioare poporul sârb”
Srdjan, alături de soția Dijana / foto: Guliver/Getty Images

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic?

La aproape 24 de ore de la incident, presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul.

Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație. 

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi.

Citește și alte știri din tenis: 

Cele mai haioase memeuri apărute după „lupta” lui Djokovic cu vameşii din Australia

Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi! E un simbol al oamenilor liberi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
4733075260110198
Ciunga Lunga  •  07 Ianuarie 2022, 16:50

"Liderul acelei țări îndepărtate, Australia, Scott Morrison, a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l alunge." Chestia cu "țări îndepărtate" suna cam ca bancul urmator Peste sapte mari, peste sapte tari, peste padurea fermecata, dupa muntii zmeilor, peste taramurile imparatului verde si al imparatului albastru si chiar peste taramul imparatului rosu, dupa casa lui Fat-Frumos si dupa casa Mumei Padurii, peste campii intinse si asezari ale scorpiilor, dupa desertul lui Aladin, statea un iepuras. Se trezeste dimineata, iese in fata casei, isi bea linistit cafeaua, se uita in zare si exclama: Mama, ce departe stau!

raduzuc
raduzuc  •  07 Ianuarie 2022, 13:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  07 Ianuarie 2022, 13:29

De luni va incepe un adevarat razboi intre vaccinatii si sosocii din intreaga lume indiferent ce decizie va fi data. Sunt sanse mici (se pare) ca Nole sa mai castige un turneu in Australia.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează