SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi! E un simbol al oamenilor liberi”

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 13:19 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 13:44

Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), a avut o nouă reacție cu privire la situația fiului său, aflat în izolare în Australia.

  • CONTEXT:  Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca sârbul să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia. Nole a fost sfătuit să părăsească țara, dar avocații lui vor să conteste decizia.
  • Djokovic deținea o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atesta că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice. Totuși, autoritățile au considerat că excepția medicală obținută nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară.
  • El se află acum la un hotel în Melbourne, în izolare. Va rămâne până luni, când se va judeca cazul său.

Tatăl jucătorului a criticat modul în care autoritățile se comportă cu fiul său, pe care-l compară cu Spartacus, unul dintre cei care a condus a treia revoltă a sclavilor, în Imperiul Roman.

Arca lui Nole
EDITORIAL
Arca lui Nole

Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi!”

„Fiul meu este ținut captiv în Australia. Dar nu a fost niciodată mai liber. Novak a devenit un simbol şi un lider al lumii libere, al națiunilor şi al popoarelor sărace şi asuprite. A arătat că și o țară mică, dar eroică, precum Serbia, poate da cel mai bun jucător de tenis și cel mai bun sportiv din toate timpurile. Adevărul nu mai poate fi ascuns.

Îl pot închide seara asta, mâine îl pot pune în lanțuri, dar adevărul este precum apa și mereu își găsește un drum. Novak este un Spartacus al lumii noi! Nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El sprjină egalitatea între toți oamenii de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul în care cred și de banii pe care îi au.

A demonstrat că orice obiectiv poate fi atins dacă crezi în visul tău. Visul lui e împărtășit de milioane de copii care-l au ca model. Bogații nu-l lasă să mai joace tenis, dar făcând asta își arată adevărata față și au pornit ceva mult mai serios. Într-o parte sunt oligarhii lacomi, iar în cealaltă parte sunt cei care iubesc libertatea și care încă mai cred în justiție, adevăr, corectitudine și în visurile lor”, a spus Srdjan Djokovic, într-un interviu pentru presa din Serbia.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Nadal, poziție categorică în scandalul creat în jurul lui Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

Ce urmează pentru Novak Djokovic după Australian Open » La ce turnee poate juca şi unde ar mai putea fi interzis

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
maxp
maxp  •  07 Ianuarie 2022, 00:08

Asa cum e un simbol al oamenilor liberi, poate fi considerat și un simbol al morții pt unii pe care acest virus chiar i-a ucis. Chestia asta cu libertatea e foarte prost înțeleasă. Mulți dintre ăștia care vor libertate n-ar mai exista dacă ar fi pusa în aplicare. Ca de exemplu constrângerea de a comite crime, este o încălcare a libertății umane. O încălcare care probabil ca menține încă umanitatea în viata. Aceasta încălcare a libertății actuala are scopul de a salva vieți. Nu e pe deplin bine gândită și e frustranta uneori, dar dacă eram lăsați liberi garantez ca am fi regretat-o marea majoritate cu vârf și îndesat. Dacă și conștientizăm ca ar fi putut fi mai bine, bineînțeles.

iulian_ene
iulian_ene  •  06 Ianuarie 2022, 20:54

Delir megalomanic de balcano-complexat.

142511688175902
Mariya Ayi Matei  •  06 Ianuarie 2022, 19:06

Ce tare! Oare Simona Halep stie ca-i Soartacus, in varianta feminina? Ca si ea, locul 1 a fost, dintr-o tara mica este etc. Aaaa! Stai, ca ea s-a vaccinat! A ratat titulatura! ???? I-a fentat pe capitalisti si pe oligarhii lacomi! ????????????????

Vezi toate comentariile (26)
Comentează