SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE

Ce urmează pentru Novak Djokovic după Australian Open » La ce turnee poate juca şi unde ar mai putea fi interzis

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 11:47 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 12:30

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) se află în centrul unui scandal în Australia, după ce i-a fost refuzată posibilitatea de primi viză pentru a participa la Australian Open.

  • CONTEXT:  Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca sârbul să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia. Nole a fost sfătuit să părăsească țara, dar avocații lui vor să conteste decizia.
  • Djokovic deținea o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atesta că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice. Totuși, autoritățile au considerat că excepția medicală obținută nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară.
  • El se află acum la un hotel în Melbourne, în izolare. Va rămâne până luni, când se va judeca cazul său.

Campionul sârb încă nu și-a anunțat programul după Australian Open, însă acesta ar putea participa în februarie la turneul din Dubai (21-26 februarie), pe care l-a câștigat în 2009, 2010, 2011, 2013 și 2020, iar în martie ar trebui să joace în Statele Unite, la Indian Wells (10-20 martie) și la Miami (23 martie – 4 aprilie).

Arca lui Nole
EDITORIAL
Arca lui Nole

Ce urmează pentru Djokovic după Australian Open

Dacă se va înscrie la turneul din Dubai, Nole ar putea participa. Potrivit legilor din Emiratele Unite, intrarea în Dubai se poate face pe baza unui test RT-PCR, efectuat cu nu mai mult de 72 de ore înainte de intrarea în Emirate.

Probleme în SUA pentru Djokovic?

Participarea la turneele din SUA i-ar putea genera probleme sârbului. Americanii cer ca persoanele care intră în țară să fie vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, dar există anumite categorii de persoane care sunt exceptate de la această regulă.

În aceste categorii se numără și persoanele cărora medicii le-au recomandat să nu se vaccineze, iar Nole ar putea intra pe baza scutirii emise de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice, pe care ar fi folosit-o și pentru a se înscrie la Australian Open, dar care nu a fost acceptată de autorități.

În aprilie, Nole va participa cu siguranță la turneul de la Monte Carlo (4-17 aprilie), acolo unde are și reședința, intarea în principat putându-se face pe baza unui test RT-PCR.

Pentru următoarele turnee importante, Madrid (1-8 mai), Roma (8-15 mai) și Roland Garros (22 mai – 5 iunie), Nole va putea intra pe baza unui test negativ de COVID-19.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește și:

Djokovic rămâne în Australia » Când se va lua decizia privind cazul său + protest în fața hotelului și ce spune prim-ministrul Australiei

Nadal, poziție categorică în scandalul creat în jurul lui Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
886735658133434
Anton Marian Sorin  •  06 Ianuarie 2022, 14:19

Bravo Novak ????????????,intoarcete acasă decât sa stai printre canguri .

1233733216667528
Vasile Molnar  •  06 Ianuarie 2022, 14:15
Postat de Montolivo Grig pe 06 Ianuarie 2022, 14:04

***

Firește. Si "Harvard" se scrie cu V, nu cu W - dar unei somități necunoscute ca dumneata i se iartă. Ești amuzant, dragul de tine. Și pe lângă subiect:) Totuși, trebuie să fim toleranți cu cei mai puțin dotați intelectual. Mai ales când își expun public frustrările referitor la meserii din domeniul construcțiilor:)

925045514183782
Montolivo Grig  •  06 Ianuarie 2022, 14:04
Postat de Vasile Molnar pe 06 Ianuarie 2022, 13:58

Atât poți, să-ți dai cu presupusul online referitor la o persoană pe care nu o cunoști sau pe care nu ai văzut-o în viața ta. Atacul la persoană se fundamentează pe informații despre acea persoană. Cum nu le ai, și nu știi care e profesia mea, ești doar un "papagal". Unul cam jumulit:)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează