SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

video De ce i-au refuzat de fapt viza lui Novak Djokovic: australienii explică adevăratul motiv

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 18:26 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 20:29

Situația lui Novak Djokovic, izolat pentru moment într-un hotel din Melbourne, e departe de a se clarifica. Sârbul a fost protagonistul unor scene neverosimile miercuri seara, după ce polițiștii de frontieră nu i-au permis să intre în Australia.

Pe de-o parte, Djokovic a prezentat un tip greșit de viză, însă autoritățile n-au fost mulțumite nici cu explicațiile oferite de sârb în ceea ce privește excepția medicală prezentată pentru a putea participa la Australian Open.

Ultimele informații din Melbourne » Djokovic a cerut să fie izolat într-un apartament închiriat, dar a fost refuzat! Sârbul are gândaci în cameră
IZOLARE
Ultimele informații din Melbourne » Djokovic a cerut să fie izolat într-un apartament închiriat, dar a fost refuzat! Sârbul are gândaci în cameră

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic? 

La aproape 24 de ore de la incident, presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul.

Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație.

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi. 

Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi! E un simbol al oamenilor liberi”
AUSTRALIAN OPEN
Tatăl lui Novak Djokovic, o nouă reacție după ce fiul său a fost izolat într-un hotel în Australia: „Este un Spartacus al lumii noi! E un simbol al oamenilor liberi”

Viza lui Djokovic, refuzată după interogatoriul de 9 ore de pe aeroport

Cazul, pe scurt: Novak Djokovic, de nouă ori campion la Melbourne, deținea o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atesta că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice. Dacă inițial primise acceptul organizatorilor pentru a lua startul la Melbourne, lucrurile au luat o întorsătură drastică în momentul în care Nole a aterizat în Australia.

Pentru început, polițiștii de frontieră nu au fost de acord cu viza adusă de Djokovic. Autoritățile federale luaseră legătura cu guvernul statal după ce au realizat că Djokovic și echipa sa aplicaseră pentru tipul greșit de viză. O viză care nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate, de genul celei pe care a primit-o Nole pentru a putea participa la turneu.

Ulterior, după ore în șir de așteptare, în care sârbul a fost despărțit de echipa sa, deposedat de telefon și interogat într-o cameră separată, autoritățile au considerat că nici excepția medicală obținută de Nole nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară.

În aceste momente, Djokovic se află în izolare într-un hotel din Melbourne. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când cazul său va fi judecat. În cursul zilei de azi au apărut imagini cu susținătorii sârbul la hotelul acestuia: 

Citește și alte știri din tenis:

Ultimele informații din Melbourne » Djokovic a cerut să fie izolat într-un apartament închiriat, dar a fost refuzat! Sârbul are gândaci în cameră

Cele mai haioase memeuri apărute după „lupta” lui Djokovic cu vameşii din Australia

Ce urmează pentru Novak Djokovic după Australian Open » La ce turnee poate juca şi unde ar mai putea fi interzis

Nadal, poziție categorică în scandalul creat în jurul lui Djokovic la Australian Open: „Dacă voia, putea să joace fără probleme”

UPDATE Lui Djokovic i s-a cerut să părăsească Australia! Viza i-a fost refuzată, după interogatoriul de 9 ore de pe aeroport. Vrea să facă apel

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (86)
109425714449738
Ioan Ionescu  •  07 Ianuarie 2022, 12:27

Ma repet inca odata ,nu stiu de s,a dus Nole acolo ,se stie prea bine ca Australia este prototipul in experimentul acesta al vaccinarii si nu avea nici o sansa ,eu cred ca adevarul e undeva pe la mijloc ,fara Nole ,Nadal ,Federer si cine m,ai e pe acolo pe sus nu m,ai e acelasi intetesul pt turneu si nici banii rulati doar de s,o duce CTP -ul il locul lor (asta ca o gluma),ceea ce este trist insa si era de asteptat sa se ajunga aici e ca se ajunge la o vrajba acerba intre vaccinati si nevaccinati si tocmai asta se urmareste ,arunca,le osul si lasa,i sa se incaiere si e trist ca cai din spate trag sforile doar nu crede nimeni ca autoritatile va vor binele.

romulus65
romulus65  •  07 Ianuarie 2022, 12:25
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 07 Ianuarie 2022, 09:48

Foarte multi dintre cei care iau apararea lui Djokovici nici nu a auzit de acest sportiv. Dar in schimb sunt antivaccinisti inraiti. Este valabila si viceversa. Un vaccinat de N ori este impotriva numitului Novak Djokovic. Aproape ca nu se mai discuta de minunatul sportiv ci de acest COVID si tot ce face parte din aceasta familie. Cert este ca luni judecatorii vor avea o grea decizie de luat.

Nu trebuie sa fi antivaccinist ca sa ii iei apararea lui Djokovic. Eu nu sunt nici antivaccinist si nici fan Djokovic dar, totusi, cred ca este vina australienilor. Eu cred ca organizatorii AO i-au promis ca nu va avea probleme la intrarea in Australia dupa ce au avut aprobarea politicienilor. Nu cred ca organizatorii si-au permis sa promita ceva de capul lor. Doar ca, in fata nemultumirii australienilor, politicienii, ca peste tot in lume, s-au sucit. Cat despre faptul ca nu e buna viza si alte chestii eu cred ca sunt doar pentru ca trebuie sa se justifice cumva. Nu cred ca Djokovic s-a dus singur sa ceara viza sau ca nu are in staff-ul lui un avocat care s-al consilieze. Asa cum nu cred ca a parcurs 15500 de km. si a zburat 19 ore fara promisiunea ca va fi primit in Australia. Oricum, fara Federer, Nadal, Djokovic, Thiem (poate ca mai sunt si altii) AO anul acesta va fi lipsit de stralucire.

3354066774818867
Tania Popescu  •  07 Ianuarie 2022, 10:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Te rog frumos să ne dai sursa. Mulțumesc pentru informații și imparțialitate.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează