SPORTURI  »  TENIS  »  ARANTXA SÁNCHEZ VICARIO

SPECIAL GSP Arantxa Sánchez Vicario, divorț și ruină » Povestea de Hollywood a unei cvadruple campioane de Mare Șlem: banca cere să fie trimisă la pușcărie!

FOTO: Guliver/GettyImages +3   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 22:03

Arantxa Sánchez Vicario, cvadruplă campioană de Mare Șlem, trăiește un adevărat coșmar în viața personală.

„Culebrón". Este cuvântul care în Spania descrie ceea ce mulți numesc telenovelă. O poveste încurcată, cu multă încărcătură emoțională și dramatice răsturnări de situație, sentimentale și nu numai.

Este ceea ce trăiește de câteva luni încoace Arantxa Sánchez Vicario, 46 de ani, fost lider WTA și de 4 ori învingătoare în turnee de Mare Șlem. Situația personală complicată prin care trece spaniola e motiv de copertă a revistelor de "corazón" și subiect principal în emisiunile tv de același gen.

Cum au ajuns  Arantxa Sanchez Vicario și soțul ei la 7,5 milioane de dolari datorie

Pe 21 februarie, ziarul La Vanguardia a anunțat în premieră că Banca Luxemburg solicită trimiterea la închisoare a Arantxei și a (încă) soțului acesteia, Josep Santacana.

Cei doi datorau instituției financiare, în acel moment exact, 7.563.969,44 euro, sumă care crește în urma aplicării continue a dobânzilor.

Imediat după această veste, a venit încă una, cu caracter și mai personal: Santacana intentase acțiune de divorț împotriva fostei jucătoare, iar detaliile intime abundă și contrastează.

Cuplul locuiește, de câțiva ani buni, la Miami, împreună cu cei doi copii, Arantxa, care a împlinit marți 9 ani, și Leo, de 6 ani și jumătate. Nu mai împart însă aceeași casă de aproape 2 ani, iar Josep a început o altă relație.

„Situația era deja viciată de ceva vreme. Nu am mai avut relații intime de cinci ani. Iubirea s-a istovit puțin câte puțin", a mărturisit Santacana într-un interviu în ¡Hola!, din cauza problemelor pe care această căsnicie le-a înfruntat de la început.

"Presiunea, anii de tensiune cu familia ei, procesul judiciar trist pe care l-am avut cu ei", a explicat omul de afaceri catalan, cu care Arantxa s-a căsătorit în 2008 împotriva voinței părinților ei, Marisa și Emilio, ultimul decedat în 2015. "Ies cu Raquel de un an și două luni, ea e din Madrid și nu e vorba de ceva pasager, cum s-a spus", a adăugat Santacana.

Arantxa Sanchez Vicario: „El mă incita, iar eu, ca să fie totul bine, m-am îndepărtat treptat de prieteni, de familie, de amicii din tenis"

De cealaltă parte, tripla campioană la Roland Garros a apărut zilele trecute în fața camerelor tv cu o expresie greu de descris, un amestec de suferință și consternare. „E o situația extrem de neplăcută pentru mine, dar am încredere totală în sfătuitorii mei și în tribunale", a declarat Arantxa pentru ¡Hola!.

„Mă simt rănită, dar sunt puternică și voi lupta din toate puterile pentru copiii mei și pentru mine".

De asemenea, Arantxa a dezvăluit că regretă faptul că i-a acordat lui Josep controlul absolut asupra întregului ei patrimoniu. „Trebuia să fi separat dragostea de restul vieții mele", a spus ea, resemnată. „El mă incita, iar eu, ca să fie totul bine, m-am îndepărtat treptat de prieteni, de familie, de amicii din tenis".

gettyimages 1790129
Arantxa Sanchez împreună cu părinții după titlul de la Roland Garros

A ajuns chiar să pună la îndoială adevăratele sentimentele ale soțului față de ea.

„Aș vrea să cred că a fost iubire, dar faptele demonstrează că nu. Ceea ce m-a surprins, nu mă așteptam la așa ceva, a fost trădarea, lipsa de respect față de mine și de copii noștri. Această viață dublă pe care o duce. Nu doresc răul nimănui. Dacă e fericit... cu atât mai bine pentru el"

Ea a precizat în același interviu că, mai presus de divorț, pentru ea sunt copiii. "Îi duc zilnic la școală, se văd cu prietenii lor, își fac activitățile extra, în unele zile stau cu verii lor", a spus iberica, "ei duc o viață cât se poate de normală".

El a renunțat, a intentat ea divorț

Cei doi soți nu și-au dorit o înfruntare în fața unei curți, ci au sperat într-o înțelegere amiabilă, mediată de asesorii lor legali. Mai ales în ceea ce-i privește pe copii, pentru care doresc custodie comună.

Marți, Santacana a retras cererea de divorț, abandonând cazul. Ieri însă, lovitură de teatru, încă una!: Arantxa a intentat ea divorț, acuzându-l pe cel care încă îi este soț că i-a gestionat defectuos patrimoniul, ducând-o la ruină!

Cu adevărat un „culebrón", din care urmează cu siguranță încă multe episoade. 
josep santacana
Arantxa și Josep Santacana

A angajat doi avocați

Arantxa Sánchez Vicario e reprezentată în cazul legat de Banca Luxemburg de Emilio Zegri, dar pentru chestiunile legate de viața personală l-a angajat pe Mauricio Jay Kutner.

Acesta este unul dintre avocații cei mai prestigioși din Miami, dar și dintre cei mai scumpi, onorariul său fiind de 750 de dolari pe oră.

Am cunoscut-o pe Arantxa în urmă cu 20 de ani. Ea a semnat un contract cu biroul nostru și suntem siguri că ne spune adevărul. Mi se pare o persoană naturală, normală, care trece printr-un moment greu", a declarat Kutner în emisiunea Sábado Deluxe. 

Nimic pe numele ei

Avocatul Kutner a dezvăluit, de asemenea, că Arantxa Sánchez Vicario nu are niciun activ pe numele ei. "Din câte am văzut până acum, nu există vreun document care să arate că ea are ceva în proprietate. Sigur, nu am încheiat de investigat cazul, nu dispunem de toate actele, dar când le vom avea vom face tot ce e posibil ca să soluționăm situația", a spus el. 

Împăcare cu familia

Fosta jucătoare se îndepărtase de ani buni de părinți și de frații ei mai mari, Emilio și Javier.

În februarie 2015, când tatăl lor, Emilio Sr, a încetat din viață la 83 de ani, suferind de Alzheimer, Arantxa și Josep Santacana au fost dați afară de la priveghi de frații ei. Acum însă, lucrurile s-au îndreptat.

Nu a fost nevoie de prea multe cuvinte. Am simțit mereu că mă pot baza pe familia mea, așa că am cerut iertare cui trebuia să cer", a spus Arantxa. 

30 de milioane de eurominimum, 45 maximum sunt estimările legate de patrimoniul cvadruplei campioane de Mare Șlem

16,9 milioane de dolarisunt câștigurile din tenis ale spaniolei

CV Arantxa Sánchez Vicario

  • Născută pe 18 decembrie 1971 la Barcelona
  • Profesionistă între 1985 și 2002
  • 4 titluri de Mare Șlem în palmares: Roland Garros 1989, 1994, 1998 și US Open 1994
  • 4 finale de Grand Slam pierdute: Australian Open 1994, 1995, Wimbledon 1995, 1996
  • 5 titluri de Mare Șlem la dublu: Australian Open 1992, 1995, 1996, Wimbledon 1995, US Open 1993, 1994
  • Numărul 1 mondial (6 februarie 1995)
  • 29 de titluri la simplu, 69 la dublu
  • Căsătorită cu Joan Vehils (2000-2001), apoi cu Josep Santacana (2008-în curs de divorț)

Arantxa Sanchez Vicario, nemulțumită de felul în care apare în King Richard: „În plus, eu i-am spus că Serena e mai bună decât Venus!”

Sfatul fără rezerve al lui Chris Evert pentru „sensibila” Naomi Osaka: „Trebuie să facă asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  02 Martie 2018, 12:45

Alooo,gsp,hârtia de împachetat pește? :) :) :) Doamna Luminița Paul, ați greșit la socotirea titlurilor de GS.la dublu ale Arantxei Sanchez-Vicario. Iată ce ați scris dvs. în articol:,,5 titluri de Mare Șlem la dublu: Australian Open 1992, 1995, 1996, Wimbledon 1995, US Open 1993, 1994''.Eu din ceea ce văd acolo sunt 6, 3+1+2=6,nu 5!Corectați-vă articolul,doamna Luminița Paul!

1715521685155128
Kogaion Kogg  •  01 Martie 2018, 23:41

....hmmm.....daca dai cu goagle la hvidieti de-astea si scrii "cutarica" "net worth"......o sa-ti dea ca la frizer!....ba in sus....ba in jos......la asta de ex. da ori 12 mil. (min.!) ori jde sute! ...deci....care ie adevarul ???.....acuma.....e o regula cum ca meleardarii astia de carton ie laudarosi si se supraestimeaza.....da' mai ie o regula....ca daca te prinde fiscu....meleardar de carton.....te dai la fhund si zici ca esti sireac sireac!....cel mai sireac!.......

mandpv964
mandpv964  •  01 Martie 2018, 23:22

Santacana om de afaceri???? O *** care n - a produs nimic toata viata luí, nici macar matreata?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează