SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Spre trofeul cu numărul 23? Serena Williams a devenit favorită la Melbourne

6 titluri a cucerit Serena Williams la Melbourne: în 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015
6 titluri a cucerit Serena Williams la Melbourne: în 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2017 00:00

Serena Williams este favorită pentru a se impune la Australian Open, dar traseul său până în finală se anunță unul dificil.

Chiar dacă nu mai jucase în 2016 de la US Open, iar la primul turneu al lui 2017 a fost învinsă în turul al doilea, Serena Williams, deținătoare a 22 de trofee de Mare Șlem, era privită drept favorită principală înainte de debutul Australian Open.

Asta în condițiile în care nu mai este lider mondial și anul trecut a pierdut două ultime acte de Grand Slam, la Melbourne și la Paris și fusese cotată drept cap de serie doi.

În 2017, toată lumea aștepta să vadă dacă la 35 de ani, Serena, proaspăt logodită, mai are motivație și mai poate câștiga turnee de Mare Șlem.

La turneul de la Antipozi, victoriile s-au adunat, cu toate că în cale i-au ieșit jucătoare ca Belinda Bencic sau Lucie Safarova. Ieri, ea a învins-o în optimi de finală pe Barbora Strycova cu 7-5, 6-4 într-un meci complicat pentru americancă.

Nu a cedat niciun set până acum, iar faptul că tabloul feminin a pierdut câteva favorite o face pe americancă și mai favorită decât era la câștigarea Australian Open. Totuși nu are un traseu prea ușor până acolo.

În sferturi de finală o va întâlni pe a noua jucătoare a lumii, Johanna Konta, cea care este pregătită de Wim Fissette și care a impresionat până acum cu jocul său.

"Am urmărit-o, a jucat foarte bine în ultima perioadă și e neînvinsă în 2017. Nu am nimic de pierdut, tot ce mi se întâmplă e un bonus pentru mine. Evident sunt aici să câștig, sper să pot evolua din ce în ce mai bine", a spus fostul lider mondial, care poate urca din nou pe prima poziție dacă se impune la Melbourne.

În condițiile în care va trece de britanică, Williams ar putea-o întâlni pe Karolina Pliskova, cea care a învins-o anul trecut în semifinale la US Open. Cehoaica o va întâlni în "sferturi" pe Mirjana Lucici-Baroni.

Fără români

România a rămas fără reprezentanți în probele de seniori, după ce Irina Begu și Horia Tecău au cedat partida din turul al doilea pe tabloul de dublu mixt.

"Tricolorii" au fost învinși de perechea americano-columbiană Juan Sebastian Cabal/Abigail Spears cu 6-4, 6-3. Horia Tecău a reușit să câștige trofeul de la dublu mixt în 2012, alături de Bethanie Mattek-Sands.

După doi ani

Bulgarul Grigor Dimitrov a reușit să se califice din nou în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, după ce a trecut ieri de Denis Istomin cu 2-6, 7-6 (2), 6-2, 6-1. Ultima oară când ajunsese între primii opt la un turneu de Grand Slam se întâmpla în 2014, când a bifat această fază la Australian Open și Wimbledon. Mai departe el îl va întâlni pe David Goffin, din Belgia.

"M-am gândit de multe ori că mi-aș dori să o întâlnesc pe Serena înainte de a se retrage, dar nu cred că ea se gândește deocamdată la așa ceva. Va juca până când nu va mai putea fizic. Mă bucur că am șansa să joc împotriva ei"
Johanna Konta

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mihnea74
mihnea74  •  24 Ianuarie 2017, 13:31

ce culoar avea halep....juca semifinala cu coco vanderveghe

Vezi toate comentariile (1)
Comentează