SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Stăpâna vântului » Simona Halep și-a regăsit pofta de joc în America: victorie lejeră cu Makarova

Simona Halep a reuşit 16 lovituri câştigătoare, faţă de cele 13 ale Ekaterinei Makarova // FOTO AFP
Simona Halep a reuşit 16 lovituri câştigătoare, faţă de cele 13 ale Ekaterinei Makarova // FOTO AFP

Articol de , - Publicat marti, 15 martie 2016 00:00

Simona Halep a avansat în „optimi” după un 6-2, 6-4 dominant cu Ekaterina Makarova.

Adânc în noapte, cu umbrele palide alungindu-se pe Terenul Central de la Indian Wells, Simona zâmbeşte. Tocmai a încheiat meciul contra Ekaterinei Makarova, din turul al 3-lea, cu un cârlionţ: un rever în cros, lovit rapid, muşcând din linie.

A ridicat apoi pumnul, concentrând în el toate emoţiile victoriei. 6-2, 6-4 în o oră şi 4 minute, o înfruntare în care s-a jucat iute, chiar şi schimburile lungi având o cadenţă susţinută, ca de maşină de cusut în plină vervă.

Pentru româncă, teritoriul cunoscut devine tot mai cunoscut, mai familiar, mai prielnic. E teritoriul pe care îl cucerea în întregime în 2015, pentru titlul cel mai strălucitor al carierei. Tocmai de aceea, condiţiile nu mai surprind.

Vântul capricios, care a bătut tare, a fost supus de Halep şi transformat în aliat. "A fost un meci dur", avea să spună la final, în interviul de pe teren. "Rafalele au fost deranjante, dar am jucat inteligent. Ştiam că trebuie să mă adaptez.

Într-o parte a terenului a trebuit să lovesc mai tare, dar în cealaltă cu mai mult topspin. Dar am ajustat bine, sunt mulţumită", a elaborat ea.

Credit lui Darren

Fiecare frază e întâmpinată cu aplauze, iar publicul garnisit cu steaguri tricolore primeşte recunoştinţa Simonei. "Vă mulţumesc tuturor că aţi rămas până la sfârşit. Nu e uşor, de aceea vă sunt recunoscătoare!"

Lumea a văzut cu încântare şi uşoară uimire o Halep suprapusă aproape până la identificare cu acea variantă a ei de nivel înalt. Dictând punctele, deschizând unghiuri, dispusă la efort şi la alergare, românca a fost mai mereu peste minge. Pare că switch-ul înspre bine s-a produs, după acel început de sezon şovăitor, marcat de probleme de sănătate şi înfrângeri dureroase.

Iar Simona îl indică din nou pe antrenorul Darren Cahill drept responsabil pentru revenire. "Au fost situaţii dure anul acesta, în care nu am putut să închid meciurile. Acum, îl chem pe Darren şi el mă ajută să fiu puternică la final, să fac break şi să cred că pot învinge", a punctat Halep.

Ciocnire cehă

Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Barbora Strycova, numărul 37 mondial, care are o primă parte a sezonului consistentă, cu finală la Dubai şi "optimi" la Australian Open. Ele s-au întâlnit de două ori până acum, în calificări la Paris 2010, când s-a impus cehoaica, 6-1, 6-4, iar cel mai recent în 2014, la Beijing, în primul tur, atunci câştigând Halep cu exact acelaşi scor, 6-1, 6-4.

"Nu mă gândesc la apărarea titlului, dar sunt fericită să revin pe Terenul Central. Am amintiri grozave de anul trecut şi cred că-mi pot recupera jocul şi încrederea"
Simona Halep

14erori neforţate a comis Simona Halep în faţa Ekaterinei Makarova, care a greşit de 26 de ori

Alte știri de la Indian Wells:

California stop

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut duminică seară în primul tur al turneului de la Indian Wells. Perechea româno-olandeză, cap de serie 1, a fost învinsă de dublul polonez Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-6 (6), 3-6, 10-6. 

De la începutul anului, câștigătorii din 2015 de la Wimbledon au adunat  8 victorii și șase înfrângeri. Pentru Horia și Juls urmează turneul de la Miami, care debutează pe 23 martie.

Niculescu out

Monica Niculescu, 34 WTA, s-a oprit duminică seară în turul al treilea la Indian Wells, ea fiind învinsă de Agnieszka Radwanska, 3 WTA, cu 6-2, 6-1.

"Am jucat cu ea și la Doha și asta m-a ajutat. Știam la ce să mă aștept. Are un joc diferit față de celelalte jucătoare, nu e niciodată ușor contra ei, e o adversară vicleană. Am știut că trebuie să am răbdare, e un lucru foarte important în astfel de meciuri, și să-mi fac jocul", a spus poloneza.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
lapusneanul
lapusneanul  •  15 Martie 2016, 09:33
Postat de catalynn pe 15 Martie 2016, 09:18

In sfarsit un articol citibil, fara greseli de ortografie la fiecare 2 rânduri ... In privința Simonei, se simte deja mâna lui Cahill si ședințele de pregătire cu Graf si Agassi, ea era oricum pe o panta ascendenta dar ii lipsea acel 10% pt a si concretiza la capitolul puncte/victorii. Inca mai da cu racheta de pământ, semn ca pana la "calmul englezesc" atat de necesar in tenis mai e de lucrat ... Bafta in continuare si sa vina Serena! :-)

stai ca apare fosfor sa te contrazica:)

catalynn
catalynn  •  15 Martie 2016, 09:18

In sfarsit un articol citibil, fara greseli de ortografie la fiecare 2 rânduri ... In privința Simonei, se simte deja mâna lui Cahill si ședințele de pregătire cu Graf si Agassi, ea era oricum pe o panta ascendenta dar ii lipsea acel 10% pt a si concretiza la capitolul puncte/victorii. Inca mai da cu racheta de pământ, semn ca pana la "calmul englezesc" atat de necesar in tenis mai e de lucrat ... Bafta in continuare si sa vina Serena! :-)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează