SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Stefanos Tsitsipas, campion din nou la Monte Carlo

Foto: gettyimages
Foto: gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2022 18:36 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2022 18:53

Stefanos Tsitsipas (23 ani, 5 ATP) este campionul turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo, după ce l-a învins astăzi în marea finală pe Alejandro Davidovich Fokina (22 ani, 46 ATP), scor 6-3, 7-6 (3).

Grație acestei victorii, grecul reușește să-și apere trofeul câștigat la Monte Carlo în 2021 și își trece în palmares cel de-al 8-lea titlu ATP din carieră.

Joan Chelimo, atleta naturalizată a României, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul » A doborât recordul național deținut de Constantina Diţă!
ROMANIA
Joan Chelimo, atleta naturalizată a României, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul » A doborât recordul național deținut de Constantina Diţă!

Stefanos Tsitsipas, campion la Monte Carlo

Favorit cert înainte de meci, Tsitsipas și-a respectat statutul și s-a impus în fața lui Davidovich Fokina, dar nu fără emoții. Grecul a fost primul tenismen care a cedat pe propriul serviciu, însă a revenit imediat în meci și a făcut diferența pe final de set, scor 6-3, după doar 31 de minute.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, chiar dacă Stefanos a reușit break-ul în debutul său. Spaniolul Fokina și-a ridicat nivelul de joc și a avut forța să revină. Astfel, spre nemulțumirea lui Tsitsipas, setul doi a avut nevoie de tie-break, deși grecul a avut șansa de a încheia socotelile la scorul de 5-4, pe propriu serviciu.

În prelungiri, Fokina nu a mai avut soluție pentru jocul lui Tsitsipas, care și-a apărat astfel titlul de la Monte Carlo, scor 6-3, 7-6 (3).

8 titluri ATPare acum în palmares Stefanos Tsitsipas, după triumful de la Monte Carlo

Video cu momentul în care Tsitsipas a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Emma Răducanu, eșec dureros în Billie Jean King Cup: „E dificil când nu poți să alergi. Sper să mă fac bine”

Andreea Prisăcariu, sfătuită de WTA să se reprofileze: „Facem petiție” :D

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează