SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Știm jucătoarele care se vor lupta pentru trofeul de la Wimbledon » Au mai disputat câte o finală de Grand Slam

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) și Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA) se vor înfrunta în finala feminină de la Wimbledon.
Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) și Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA) se vor înfrunta în finala feminină de la Wimbledon.

Articol de - Publicat joi, 08 iulie 2021 19:30 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 20:38

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) și Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA) se vor înfrunta în finala feminină de la Wimbledon.

  • Finala Barty - Pliskova este programată sâmbătă, de la ora 16:00

Ashleigh Barty a învins-o în penultimul act pe Angelique Kerber (33 de ani, 28 WTA), scor 6-3, 7-6(3). 

Australianca venea la Wimbledon fără vreun meci pregătitor pe iarbă și după două abandonuri, în turul secund la Roland Garros, și în „sferturile” de la Roma. Incertitudinea a plutit în jurul său și după primul tur de la Londra, când a avut nevoie de set decisiv în fața Carlei Suarez Navarro. Din acel punct, Barty a jucat perfect.

Astăzi a avut cel mai dificil test, contra campioanei de la Wimbledon 2018. Barty a fost agresivă în primul set, a lovit de 18 ori câștigător, cu doar 7 erori neforțate. A avut un procentaj excelent al punctelor câștigate cu primul serviciu, 86%, și a închis actul după 35 de minute.

În partea secundă, Ashleigh a avut mult mai mult de muncă. Kerber a condus cu 5-2, dar i-a tremurat mâna. A greșit în momentele-cheie, iar în tie-break n-a avut reacție. Barty se califică în prima finală din carieră la Wimbledon și în a doua din carieră. Pe prima, la Roland Garros 2019, a câștigat-o.

VIDEO Rezumatul semifinalei Barty - Kerber

Karolina Pliskova, a doua finală de Grand Slam din carieră

În a doua semifinală, Karolina Pliskova a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka (23 de ani, 4 WTA), scor 5-7, 6-4, 6-4.

Karolina Pliskova s-a calificat în a doua finală de Grand Slam din carieră, după cea pierdută la US Open, în 2016. Nimic nu anunța parcursul excepțional al cehoaicei. Fusese eliminată în primul tur atât la Berlin, cât și la Eastbourne, iar jocul său era fragil.

+8 FOTO

Aerul londonez i-a priit. Nu a cedat niciun set până la semifinala de astăzi. A cedat primul set în fața Arynei Sabalenka. Din acel moment nu i-a mai oferit adversarei nicio minge de break. Serviciul i-a funcționat la parametri extraordinari, 14 ași, iar erorile neforțate au dispărut din joc. În decisiv a comis doar 4 greșeli și a încheiat cu o servă câștigătoare.

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

VIDEO+FOTO Roger Federer, zdrobit de Hurkacz în sferturi! Ultimul meci la Wimbledon? Ce a spus elvețianul

Simona Halep, mesaj pentru Emma Răducanu după eliminarea cu scandal de la Wimbledon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează