SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Şto eta, Katia? Dulgheru urcă ştafeta victoriilor în turneul de la Roma

Alexandra Dulgheru a îmbrăcat ieri pentru prima dată echipamentul de primăvară de la EleVen
Alexandra Dulgheru a îmbrăcat ieri pentru prima dată echipamentul de primăvară de la EleVen

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2015 00:00

Românca a reuşit s-o învingă pe a 8-a jucătoare a lumii, rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-4, 6-3, după o etalare de inteligenţă şi răbdare.

Cît mai pot duce picioarele după trei meciuri consecutive de peste două ore şi 20 de minute, sub soarele cald şi învăluitor al Romei? Miercuri, Piti triumfa la a opta minge de meci în faţa cehoaicei Lucie Safarova, 14 WTA, ieri se prezenta la prima oră de începere a meciurilor, 11:00, pe Terenul Pietrangeli.

Pentru a încerca să escaladeze un zid încă şi mai înalt: Ekaterina Makarova, numărul 8 mondial. Pe care o învinsese clar, 6-3, 6-0, în singura lor întîlnire anterioară, la Tokyo 2010, pe cînd românca era pe locul 28 WTA, iar rusoaica pe 43.

Ieri însă, diferenţa de 64 de poziţii în clasament dintre ele, în favoarea Katiei, nu s-a văzut. A fost astupată complet de evoluţia inteligentă a româncei, care a condus jocul din spatele terenului, jucîndu-se cu unghiurile şi lungimea mingilor.

Momentul-cheie a fost la 1-4 în primul set, cînd Piti, uşor descumpănită, l-a chemat pe Gonzalo López pentru sfaturi. A fost, de fapt, un dialog, în care antrenorul i-a spus să nu mai intre în ritmul tare al adversarei, să lovească înspre corp şi să trimită dreapta mai lung. Ea i-a răspuns, în spaniola perfectă, că vede dreapta nu doar lungă, ci şi mai largă.

Înapoi pe teren, a pus tactica în aplicare, iar Makarova, scoasă din cadenţa ei, a greşit imens, repetat. În total, de 32 de ori faţă de numai 18 erori ale lui Dulgheru.

La final, cînd tabela arăta 6-4, 6-3 în favoarea ei, s-a dus întîi, superfericită, la antrenor să-l îmbrăţişeze, abia apoi a strîns mîna adversarei. E pentru a doua oară în "sferturi" la un turneu Premier 5 sau Mandatory, după Miami 2011. Şi de luni va reveni în Top 50. Unde aparţine. De fapt, chiar mai sus.

Ciudat în două seturi!

Obişnuită cu meciurile lungi, ieri Alexandra a stat doar o oră şi 28 de minute pe teren. "E ciudat să termin meciul în două seturi. Mă durea tot la început, însă am reușit să uit de oboseală pe parcurs, mi-am intrat în ritm. Am încercat să fiu mai rapidă, să mă mișc mai mult, să fiu mai activă, atîta tot. Nu a fost ușor. Corpul m-a ascultat totuși, am făcut cam tot ce-mi trecea prin minte", a spus Alexandra Dulgheru la Dolce Sport.

"Mi-era teamă că nu voi rezista raliurilor din cauza oboselii. Cred că la meciul cu Halep vor fi 90 la sută români în tribune. Nu știu dacă vor fi și străini. E frumos pentru România, va fi un meci frumos și o atmosferă pe măsură. Am jucat cu ea cînd eram junioare, aveam 14-15 ani, cred că m-a bătut ea. O să vorbesc cu antrenorul și o să vedem ce planuri să punem în aplicare. Nu e degeaba numărul 2 mondial", a încheiat Piti.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10206934517827569
Denis Trusca  •  15 Mai 2015, 09:13

A urcat "stafeta"? Ştafetă = curier special care ducea scrisori sau mesaje urgente; ştafetar; scrisoare, mesaj urgent dus de un curier special; In mod sigur nu "stafeta" ati vrut sa spuneti. Stafeta se preda nu se urca. Aia care se urca se numeste "stacheta" Ştachetă = bară subţire, aşezată transversal, confecţionată din lemn, metal sau material plastic, peste care trebuie să sară sportivii la întreceri sau la exerciţii de atletism, fără să o atingă; (regionalism) ulucă, leaţ.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează