SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Strategiile lui Darren Cahill au influențat-o pe Halep: "În trecut nu prea acceptam"

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2016 20:59

Simona Halep a vorbit despre colaborarea sa cu Darren Cahill și felul în care i-a fost schimbată mentalitatea de când este antrenată de australian.

"Contează mult relația cu antrenorul și m-am schimbat puțin în ultima vreme, acum accept să primesc sfaturi. În trecut nu prea acceptam pentru că așa îmi formasem o idee. Dar este de mare ajutor să ai sfaturile potrivite.

Îmi place foarte mult felul în care vorbește în timpul meciurilor, mă liniștește și îmi arată că trebuie să muncesc ca să câștig, că nu mi se oferă meciul", a declarat Halep la Dolce Sport.

Meciurile de Fed Cup sunt sâmbătă și duminică, începând cu ora 13:00, în direct la Dolce și liveTEXT pe GSP.RO. (vezi AICI programul)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
visinu
visinu  •  16 Aprilie 2016, 08:19
Postat de valyomanyd pe 16 Aprilie 2016, 00:17

Tanti, esti in eroare grava...Vezi ca circula pe internet un video in care Simona si Alexandra raspund la niste intrebari in "oglinda"....Simona spune ca, nu are cum sa schimbe loviturile, e prea tarziu...tehnica de lovire se invata in primii pasi de tenis ! Atacul la fileu e prezent dar lipseste cu desavarsire :))))asta se invata in timpul junioratului..

Nu e chiar asa greu sa imbunatateasca jocul la fileu. Daca mai baga printre turnee si cate un turneu de dublu asa de placere, isi intra in mana si la fileu cat de cat. Ca doar nu trece de la tenis la badminton. Apoi sa nu mai copieze robotii lu' Bollettieri, sa mai dea si ea o minge liftata, o scurta, un lob ceva, sa isi tina adversarul in incertitudine de ce va urma. Si neaparat sa ia mingea un pic mai repede. Iar daca vrea conditie fizica... sa se intereseze de medicul Serenei. Ii face ala bicepsul cat picioarele mele, de o sa serveasca mai tare ca Federer.

xhrz
xhrz  •  16 Aprilie 2016, 06:52
Postat de anne1970_ar pe 16 Aprilie 2016, 00:05

Cahill i-a schimbat loviturile, vom vedea daca a fost bine sau nu. Punctele negative s-au inmultit: pe langa servicul slab si atacul la fileu ineficient a aparut si distanta mare la care se pozitioneaza fata de linia de fund a terenului, fapt ce duce la returnarea mingilor in apropierea liniei de servicu a adversarei. Daca va juca si cu Germania in stilul asta, va fi o victima sigura.

Acum niște ani să făcea mare tam-tam când Nadal și-a schimbat primul serviciu și lovea semnificativ mai puternic. Astfel de schimbări sunt posibile pentru că serviciul pleacă dintr-o poziție statică, pe care jucătorul o controlează. Nimeni nu-și schimbă loviturile exersate timp de 15 ani în vreo 2-3 luni și rămâne în top 10 mondial.

catalynn
catalynn  •  16 Aprilie 2016, 00:36

Ca de obicei cate capete atâtea pălării, si tot atâtea păreri :-) Io nu sunt vreun specialist in domeniu, insa ca un fost sportiv, stiu ca Simona are dreptate, nu te învață antrenorul la 25 de ani chestii pe care fie le ai cadou de la natura, fie trebuia sa le fi învațat in copilărie. Desi Zidane a fost un fotbalist de excepție, nu il învață pe Ronaldo cum sa lovească balonul ... In aceasta etapa antrenorul fie e unul pus doar ca sa dea la număr, gen Alina Tecsor, un fel de garderobier :-), fie este cel care poate oferi sfaturi importante in ceea ce priveste strategia de abordare a meciului, a căuta punctele slabe ale adversarului si a folosi punctele forte alte propriului elev pt a câștiga meciul. Este precum un jocheu, care trebuie sa scoată ce e mai bun din calul sau. Ce a căpătat Simona odata cu venirea lui Cahil este siguranța de sine si calm. Insa este un proces, ea nu s-a antrenat cu el decat vreo luna si ceva înaintea si in timpul turneelor din America. Prea putin, insa rezultatele se vad dar mai e mult pana departe. Unde are de lucrat este capitolul fizic, Simona nu rezista mai mult de 90 de minute. Daca meciul intra in setul 3 iar afara e cald si mai ales umed e terminată. Asta nu tine de Cahill ci de cel care ii da pastilele. Pt ca desi a spus-o mai pe departe trebuie sa ia, pt ca altfel nu poate face celorlalți care si ei iau, din păcate aici a ajuns sportul in prezent ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close