SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Succes senzațional! Mergea și Bopanna vor juca finala Turneului Campionilor, după ce au trecut de Dodig și Melo

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 noiembrie 2015 14:25

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în finala Turneului Campionilor, după 6-4, 6-2 cu Dodig/Melo.

Deși s-au calificat ultimii la turneu și cu mari emoții, Mergea și Bopanna au obținut primii calificarea în finală, eliminîndu-i în semifinale chiar pe cei care i-au ajutat să ajungă la Londra.

Cei doi au controlat meciul de la un cap la altul, adversarii lor neavînd nici o șansă de a reintra în meci.

În grupă au cîștigat grupa, după ce i-au învins pe frații Bryan și pe Murray/Peers, fiind învinși în ultima etapă de Bolelli/Fognini.

În sesiunea de seară, de la ora 20:00, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor juca în compania principalilor favoriți, frații gemeni americani Bob și Mike Bryan, în cealaltă semifinală.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (9)
vlad007
vlad007  •  21 Noiembrie 2015, 22:57

Hotarat lucru Londra le prieste bine romanilor Florin Mergea si HoriaTecau! Primul a castigat la simplu doi ani la rand Wimbledonul la juniori, iar amandoi au castigat la dublu la al doilea triumf al lui Mergea. Subit acesta a disparut in decor, de parca plecase din lumea tenisului! Au mai jucat pentru Romania in Cupa Davis si atat. Horia Tecau si-a continuat cariera la varf in echipa cu suedezul Lundstedt si belarusul Max Marnai ajungand la formula ideala cu olandezul Jean Julien Rojer. Cativa ani nu s-a mai auzit de Florin Mergea. Si cand nimeni nu mai credea, revenirea in elita tenisului in echipe de dublu pentru Mergea s-a produs formidabil: impreuna cu indianul Boppana au devenit nasii fratilor gemeni Bob si Mike Bryan care dominasera ani in sir tenisul mondial la dublu. Anul acesta a adus apogeul jucatorilor nostri: finala la Wimbledon, castigata de Horia Tecau si Jean Julien Rojer in fata perechii Mergea - Boppana. Si acum ambele echipe de dublu cu romani au trecut triumfal de fratii Bryan si se pregatesc sa joace finala Turneului Campionilor! Ce frumos ar fi fost sa faca echipa de dublu impreuna! Si ce frumos va fi sa stim ca un roman va castiga oricum la dublu Turneul Campionilor, dupa fantasticele victorii ale lui Ilie Nastase la simplu cand batea crema tenisului mondial! Hai Mergea, te incumeti sa castigi vreodata si la simplu? Nu ar fi rau deloc nici la dublu si nici pentru Horia Tecau care formeaza un dublu tare cu Jean Julien Rojer. Sa invinga cel mai bun!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Noiembrie 2015, 15:55
Postat de lapusneanul pe 21 Noiembrie 2015, 15:41

bre, fratii brian sunt o sperietoare pentru tecau, nu i-a batut niciodata...

Si nu numai. Chiar daca nu mai sunt la nivelul din ultimul deceniu au totusi 3 Masters-uri castigate in acest an. Niciun dublu n-a castigat atat anul acesta. Sunt totusi pe primul loc in clasamentul ATP doubles, chiar daca in clasamentul de dublu i-a depasit Melo. Apropo de asta, Rojer/Tecau pot fi dublul nr. 1 al anului daca ii bat pe Bryans si vor fi amandoi pe locul 2, la egalitate, dupa Melo in clasamentul de dublu. Ar fi cea mai inalta pozitie a lor. Mergea revine in top 10 cu aceasta victorie. E pe 10 si mai poate urca 2 pozitii daca va castiga finala, dar nu isi poate atinge varful carierei (locul 7).

lapusneanul
lapusneanul  •  21 Noiembrie 2015, 15:41
Postat de catalynn pe 21 Noiembrie 2015, 15:31

Asa ar cam trebui, fratii Bryan nefiind o sperietoare, poate ca Mergea si Bopana le vor da niste ponturi lu' Rojer si Tecau, sau poate nu, pt ca asa cum I-au batut in grupa pe gemeni spera sa ii bata si-n finala :-)

bre, fratii brian sunt o sperietoare pentru tecau, nu i-a batut niciodata...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close