SPORTURI  »  TENIS  »  SUPERLATIVELE GSP 2019

SUPERLATIVELE GSP // EXCLUSIV VIDEO Finala cu Serena Willams, „pansament” pentru Simona Halep: „Când simt o amărăciune, mai pun o dată meciul”

Articol de , , - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 14:20

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) a fost premiat de Gazeta Sporturilor, la Gala GSP, și a primit titlul de sportivul anului 2019. A fost pentru a 5-a oară când jucătoarea de tenis primește acest trofeu. 

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Simona a vorbit despre finala de la Wimbledon, câștigată în fața Serenei Williams, 6-2, 6-2. Halep spune că urmărește meciul de câte ori se simte supărată din cauza jocului ei. 

- Te-ai mai uitat de atunci la vreun meci de la Wimbledon? 
-  M-am mai uitat la finală de două ori. Chiar când am avut probleme din nou cu spatele, în Asia, mi-am pus meciul și m-am gândit că totuși a fost un an destul de bun, că am jucat un tenis bun și acum, din cauza durerilor, nu am putut să ajung la nivelul maxim. Dar m-a liniștit acel meci, m-a ajutat foarte mult și atunci când simt așa, o amărăciune față de nivelul la care sunt, mai pun o dată meciul cu Serena

- Ai sărbătorit diferit, la Roland Garros doar ai ridicat brațele, aici ai simțit nevoia să te lași pe genunchi, parcă nu-ți venea a crede.  
- Da, nu mi-a venit să cred, încă o spun că e greu de crezut că am reușit să câștig Wimbledon-ul, mai ales cu Serena în finală, mai ales unde ea joacă cel mai bine. În primele tururi poți spune că mai ai o șansă cu ea, dar într-o semifinală sau într-o finală este foarte greu. A fost un fel de surpriză, dar am fost și stăpână pe mine, am controlat tot meciul, l-am făcut așa cum mi s-a zis și am avut o stare emoțională foarte echilibrată. 

Rezumatul video al finalei Wimbledon 2019, Simona Halep - Serena Williams  

Traseul spre titlul de la Wimbledon povestit de Simona 

A patra jucătoare a lumii reface pas cu pas drumul spre importantul trofeu cucerit în luna iulie. 

Turul 1, Aliaksandra Sasnovici: „Terenul 1, cumva? Cred că a fost un scor strâns, 6-4, 7-5, ceva de genul. Am avut emoții pentru că lovește plat, dă direct în minge și nu știi la ce să te aștepți. Era și primul meci, dar mă simțeam stăpână pe mine pentru că veneam de la Eastbourne, unde am jucat destul de bine”. 

Turul 2, Mihaela Buzărnescu: „Este întotdeauna dificil să joci cu o româncă, mai ales că este stângace, că avusese un an atât de bun în 2018. A fost o competiție între românce, am avut susținere importantă și pot să spun că în setul al treilea am simțit că am dominat un pic meciul”. 

Turul 3, Victoria Azarenka: „Turul trei a fost un meci incredibil, care mi-a dat multă încredere pentru că am câștigat atât de clar, deși game-urile nu au fost chiar ușoare. Mi-a dat încredere că sunt la un nivel foarte înalt pe iarbă și că am posibilitatea să progresez de la zi la zi”. 
 

Turul 4, Cori Gauff: „Un meci care a avut o încărcătură emoțională foarte mare pentru că ea având 15 ani și jucând în turul al patrulea la Wimbledon și venind din calificări, era un rezultat extraordinar. Toată lumea vorbea despre acest meci. Am avut un surplus de stres, de presiune, dar am stat pentru fiecare punct și mi-am spus că totuși experiența mea, a anilor adunați în care am jucat la nivel înalt, o să mă ajute să câștig”. 

Sferturi de finală, Shuai Zhang: „Ahh, foarte greu, mereu m-a bătut și la turnee importante, și la Grand Slam-uri. Am avut emoții, stres, m-au ajutat antrenorii, m-a ajutat Darren spunând că chiar dacă m-a bătut în trecut, am un joc pe care pot să-l pun în practică și să o încurc, iar atunci când am revenit de la 1-4, am prins încredere și mai mare”. 

Semifinale, Elina Svitolina: „Nu-mi place niciodată să joc cu ea, așa cum este și cu Kerber, meciurile sunt grele, sunt ciudate contra ei, am revenit eu, a revenit apoi ea la unele meciuri. Trebuie să stai concentrată la fiecare punct și să alergi mult, să muncești, e muncă brută la meciurile cu ea, dar am știut că pe iarbă am un mare avantaj dacă stau aproape de linie și o joc repede”. 

Finala, Serena Williams: „N-am avut nimic altceva în cap decât că trebuie să joc și să-mi iau șansa. Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit, nu mi-a fost teamă de nimic. Nu au fost așteptări foarte mari, știam că pot să joc la un nivel înalt ca să câștig contra ei. Meciurile pe care le-am jucat în trecut m-au ajutat foarte mult, am fost de multe ori aproape, dar n-am reușit să câștig. Nu mi-a fost teamă de absolut nimic la meciul acela”. 

Citește AICI interviul integral » Simona Halep, sportiva anului 2019: „Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit” 

Simona Halep, interviu de excepție pentru GSP » Momentul debusolant din final de an: „Darren l-a întrebat, iar răspunsul m-a uimit total” 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează