SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

„Suspendarea va fi mult diminuată”! Optimism în cazul Simonei Halep: „Ăsta e crezul meu”

Simona Halep speră că suspendarea de patru ani îi va fi micșorată la TAS / FOTO: Raed Krishan
Simona Halep speră că suspendarea de patru ani îi va fi micșorată la TAS / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 19:43 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 20:27

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, oferă un pronostic extrem de optimist în ceea ce o privește pe Simona Halep. Șeful tenisului românesc e încrezător că suspendarea de patru ani primită inițial de fostul lider mondial pentru dopaj va fi „mult diminuată” după apelul de la TAS. 

Într-o perioadă în care viitorul ei în tenis „plutește” sub „norii” incertitudinii, Simona Halep continuă să fie susținută de cei mai importanți oameni din tenisul autohton. George Cosac, omul din fruntea FRT, a vorbit despre situația delicată a fostei campioane de la Wimbledon și la Roland Garros, ajungând la o concluzie dătătoare de speranță. 

„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
CAZUL SIMONA HALEP
„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

George Cosac, optimist peste măsură: „Crezul meu este că sentința va fi mult diminuată”

Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. (...) Am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea (n.r. - despre neregularitățile din pașaportul biologic), dar până nu avem hotărârea definitivă de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

Cu siguranţă se va ajunge acolo (n.r. - face referire la decizia echipei Simonei de a da în respectiva firmă canadiană, situație despre care GSP a scris azi). Este o imagine câştigată în ani de muncă, în ani de sacrificii. Eu, dacă aş fi fost în locul ei, aș fi făcut la fel, aș fi dat în judecată firma”, a afirmat Cosac, potrivit Orange Sport

Simona reprezintă un brand pentru România! A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Nu văd care ar fi fost interesul ei să poată comite o greşeală de genul acesta
- George Cosac, președintele Federației Române de Tenis 

George Cosac: „Sunt convins că Simona Halep își va dori să revină pe teren”

Întrebat despre șansele Simonei Halep de mai reveni vreodată în Circuit, Cosac a mărturisit: 

„Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată”.

Simona a primit o suspendare de 4 ani și mai are o singură cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Suspendarea Simonei ar expira la data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.

Discursul Simonei Halep, la prima apariție publică după primirea suspendării: „Sănătatea este cea mai importantă. O spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente”

Citește și alte știri despre Simona Halep:

INVESTIGAȚIE GSP „De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

Scandalul Halep se poate extinde în tenisul mondial » Dezvăluire în ziarul canadian The Globe and Mail, care a preluat investigația GSP: „Simona nu a fost singura sportivă care a folosit acel produs în acea zi, la US Open”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
danglumetu
danglumetu  •  17 Octombrie 2023, 09:23

...sarmanul cosac si crezul lui...

Freyya
Freyya  •  17 Octombrie 2023, 00:17
Postat de BindenDanDat pe 16 Octombrie 2023, 22:22

A show about nothing. Si nici măcar nu e Seinfeld.

haha "come back... one year.... NEEEEEXT!"

Freyya
Freyya  •  16 Octombrie 2023, 23:31

si? albeste (do)pata? si daca apuca sa se intoarca sa joace - o spulbera astea tinere, o sa faca crize de nervi exact ca la RG in meciul cu Zheng (cand ajunsese in genunchi alergand inutil sa prinda scurtele aleia). e praf. gata. game over

Vezi toate comentariile (6)
Comentează