SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tecău şi Lindstedt au ratat finala. Horia este în ultimul act la dublu mixt

Lindstedt și Tecău luptîndu-se cu unul
dintre frații Bryan. FOTO Guliver / GettyImages
Lindstedt și Tecău luptîndu-se cu unul dintre frații Bryan. FOTO Guliver / GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 07:33

UPDATE 7:20. Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands, cap de serie 8, s-au calificat în vineri dimineaţă în finala de la dublu mixt, după ce au trecut în penultimul act de indienii Sania Mirza/Mahesh Bhupathi cu 6-3, 6-3. În finală dublul americano-român se va lupta pentru trofeu cu învingătorii din partida Roberta Vinci/Daniele Bracciali (Ita/Ita)-Elena Vesnina/Leander Paes (Rus/Ind,5)

 

Românul şi suedezul au pierdut ieri în penultimul act în faţa fraţilor Bryan cu 6-4, 3-6, 6-7 (5)

Lindstedt pune rachetele pe umăr şi pleacă la vestiare cu ochii în hard-ul albastru. Tecău lasă şapca pe bancă şi şterge transpiraţia. În urmă cu cîteva secunde Mike şi Bob Bryan au dat piept în piept în semn de victorie. Suedezul cu priviri acide albastre şi tînărul care şi-a ascuns ochii sub şapcă au feţe triste. Nu vor juca finala de la Australian Open. Acest lucru s-a decis după două ore în care Lindstedt şi Tecău au jucat cel mai bun meci al lor în faţa fraţilor Bryan, dar pe care l-au pierdut cu 6-4, 3-6, 6-7 (5) şi în care au avut o minge de meci şi 5-2 în tie-break-ul decisivului. Cum s-a putut întîmpla acest lucru? Simplu, ca orice meci de tenis, după ce se încheie.

Începutul ideal
"Eşti bine?", l-a întrebat Robert pe Horia, atunci cînd puneau pas lîngă pas pe holul dinainte de intrarea pe Rod Laver Arena. "Da", a răspuns Horia. Şi acest lucru s-a văzut în retururile incredibile ale românului care i-au făcut pe comentatorii englezi să exclame cuvinte ca "fabulos" sau "fantastic", în voleurile fine şi în determinarea cu care a jucat Horia. Lindstedt şi Tecău s-au desprins în primul set în game-ul al treilea, fraţii au revenit pe serviciul lui Horia, dar re-break-ul s-a petrecut imediat, iar prima parte se încheia cu 6-4.
Pumni strînşi, cîte un "come on" strecurat şi totul era limpede ca albastrul cer de la Melbourne. Liderii mondiali nu aveau cum să lase lucrurile aşa şi, profitînd de faptul că în timpul serviciului lui Horia din game-ul al 4-lea s-au tras salve de tun, ei s-au distanţat la 3-1 şi au cîştigat apoi setul cu 6-3.

Perfecţi pînă în tie-break
Apoi a început tensiunea să se acumuleze în rachete, mingi şi minţile celor patru. Nici o alunecare spre break pînă la 6-5 pe serviciul lui Bob, cînd Lindstedt şi Tecău au avut minge de meci. Bob a servit în corpul lui Tecău, care nu a reuşit un retur prea apăsat, iar Mike, de la fileu, a închis punctul. Soarta finaliştilor avea să se decidă în tie-break, unde Lindstedt şi Tecău au fost iar aproape de victorie, 5-2 şi două servicii pentru Robert, care nu greşise deloc pînă atunci în acest aspect al jocului. În cîteva secunde însă, totul se întorcea. Cinci puncte consecutive în favoarea fraţilor şi visele de finală se spulberau. "Doare îngrozitor de rău. Ce naiba să mai spun? A fost un meci incredibil de bun, dar ne-a scăpat printre degete! Mă simt ca şi cum aş fi luat în braţe un cactus", a spus Lindstedt pentru Eurosport Suedia.

Consolarea de la dublu mixt
Horia a încercat să uite de insuccesul din faţa fraţilor Bryan. La doar cîteva ore după tristeţea trăită, el l-a dat pe Robert pe Bethanie Mattek-Sands şi a jucat în sferturile de finală de la dublu mixt. Şi a reuşit pentru 76 de minute. Americanca şi românul au învins perechea formată din Jarmila Gajdosova/Bruno Soares (Aus/Bra) cu 4-6, 6-1, 13-11. La finalul partidei, Horia şi Bethanie au rămas un pic pe teren, nu au vorbit despre meciul pe care doar ce-l încheiaseră, ci despre serviciul îngrozitor de incomod al stîngaciului Bob Bryan şi despre momentele de final din partida de la dublu masculin. Unele înfrîngeri nu se uită atît de uşor. Cei doi urmau să joace în această dimineaţă pentru un loc în finală, cu indienii Sania Mirza/Mahesh Bhupathi.

"Am fost şi un pic norocoşi. Am reuşit să jucăm cel mai bun tenis la final. Ei formează o echipă care serveşte foarte bine, e greu să joci cu ei, e cel mai bun meci pe care l-au făcut împotriva noastră. Am simţit că nu au fost deloc nervoşi"
Mike Bryan

"Sînt dublul care a progresat cel mai mult în circuit. Au muncit foarte mult. Sînt pe zi ce trece mai buni"
Mike Bryan


"Trăim o mare dezamăgire. Genul de meciuri pentru care trăieşti şi te antrenezi, să fii atît de aproape şi să nu reuşeşti să cîştigi e îngrozitor"

" Trebuie să ne întoarcem la antrenamente. Nu prima şi nici ultima înfrîngere, dar e cu siguranţă cea mai grea. Trebuie să uităm de ea cît mai repede posibil"
Robert Lindstedt

2 finale de Mare Şlem au jucat Horia Tecău şi Robert Lindstedt, ambele disputate la Wimbledon, în 2010 şi în 2011

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
yellowviper
yellowviper  •  27 Ianuarie 2012, 23:25
Postat de ionutsb pe 27 Ianuarie 2012, 18:20

Felicitari Horia! Am auzit de la niste comentatori la un meci al vostru ca Robert ar vrea sa se retraga anul asta. Este adevarat? Are cineva idee ce conditii trebuie sa indeplineasca acest cuplu pentru a aunge la olimpiada?

jucatorii clasati pana pe locul 10 in lume la dublu(la data de 2 iunie 2012) pot sa participe la JO cu orice partener din aceeasi tara. Restul vor veni pe baza de wildcarduri de la ITF. Pana atunci mai sunt RG si Romanian Open asa ca Horia are toate sansele sa prinda top 10. Apoi ar putea juca la JO cu Hanescu sau Copil, ori (si) cu Niculescu la mixt.

breaz_valentin
breaz_valentin  •  27 Ianuarie 2012, 23:09
Postat de ionutsb pe 27 Ianuarie 2012, 18:20

Felicitari Horia! Am auzit de la niste comentatori la un meci al vostru ca Robert ar vrea sa se retraga anul asta. Este adevarat? Are cineva idee ce conditii trebuie sa indeplineasca acest cuplu pentru a aunge la olimpiada?

La olimpiada pot participa doar perechi formate din jucatori din aceeasi tara.

ionutsb
ionutsb  •  27 Ianuarie 2012, 18:20

Felicitari Horia! Am auzit de la niste comentatori la un meci al vostru ca Robert ar vrea sa se retraga anul asta. Este adevarat? Are cineva idee ce conditii trebuie sa indeplineasca acest cuplu pentru a aunge la olimpiada?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează