SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Temperaturi de 14 grade la Roland Garros » Jucătoarele se adaptează vremii friguroase, purtând haine groase și căciulițe

Simona Halep și Artemon Apostu  Efremov la antrenament Foto Jimmie48 +8   FOTO
Simona Halep și Artemon Apostu Efremov la antrenament Foto Jimmie48

Articol de - Publicat sambata, 26 septembrie 2020 14:30 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 14:52

În zilele următoare, prognoza meteo pentru Paris nu arată deloc încurajator. Șansele de ploaie sunt considerabile, mâine, când va începe turneul de la Roland Garros, acestea fiind estimate chiar la 100%! 

Temperaturile scăzute, cu maxime între 14 și 19 grade și minime de 10-11 au adus schimbări în vestimentația jucătoarelor, mai ales la antrenamente.

Trening, geacă, glugă, chiar și căciuliță

În loc de obișnuitele ținute lejere, apar tot mai des pantaloni și bluze de trening sau tricouri cu mâneci lungi. La intrarea pe teren, se observă trenciuri cazul lui Kiki Mladenovic sau căciulițe, precum cehoaica Marie Bouzkova. La antrenamentul Simonei Halep, favorita principală a turneului, românca a înfruntat și ea cu grijă temperatura scăzută, purtând cu trening negru. Antrenorul Darren Cahill a stat cu o haină sport, iar celălalt tehnician, Artemon Apostu-Efremov, era greu de recunoscut cu mască și glugă pe cap.

În conferința de presă dinainte de startul concursului, Simona a subliniat în câteva rânduri acest aspect. „E frig și când se întâmplă așa, condițiile sunt diferite, mai grele. Este o mare schimbare față de Roma. 15 grade mai puțin”, a punctat Halep, râzînd. ”Simt frigul. Simt că mă chinuiesc un pic, dar pentru toată lumea e la fel”. 

„Nu am senzațiile exacte”

Aceste condiții meteo valabile pentru lunile de toamnă și altfel decât cele din lunile mai-iunie, când se disputa în mod normal turneul, nu-i plac în mod deosebit Simonei. „Nu simt foarte bine, nu am senzațiile exacte. Ar trebui să le capăt în zilele acestea pentru mă antrenez doar o oră, o oră și jumătate. Apoi voi ști mai bine”, a explicat. „De fiecare dată când pășesc pe aceste terenuri îmi place fiindcă sunt mai dure și mingea sare mai mult”, a adăugat. 

”Mă bucur să fiu din nou în Paris, iubesc acest turneu, acest loc. Dar e un pic cam frig, să fiu sinceră. Sper să mă pot adapta la condițiile meteo. Sau să se îmbunătățească vremea” - Simona Halep

Muguruza nu e deranjată

Există însă și jucătoare care nu sunt deranjate de condițiile meteo, precum Garbine Muguruza, învinsa Simonei în semifinalele de la Roma. „Nu sunt surprinsă pentru că și atunci când se dispută turneul în mod normal vremea poate fi așa”, a declarat iberica. „Am jucat mulți ani aici în care a plouat și cerul era cenușiu. Dar a mers bine, nu mă plâng”, a punctat ea. 

Djokovic arată spre Nadal

Și Novak Djokovic pare să nu fie tulburat de vremea rece din capitala Franței. „Am mai trecut prin aceste condiții meteo la Paris. Un pic de ploaie, teren umed, săritură joasă a mingii, frig. Nu mă deranjează”, a spus sârbul, care a indicat însă că e un context care poate să nu-i convină Regelui zgurii, Rafael Nadal, deși l-a desemnat drept favorit la încă un titlu. „Știu că lui îi place ca mingea să sară înalt, temperatura să fie ridicată și terenul rapid, ca să-și poată folosi mult spinul. Vom vedea, va fi interesant”, a mai spus Nole. 

Citește și alte știri din tenis

Surpriză majoră! Pe cine vede Martina Navratilova ca principala adversară a Simonei Halep la trofeul Roland Garros: „Nici Serena, nici Pliskova”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează