SPORTURI  »  TENIS  »  OBIECTIV

Ținta lui Novak Djokovic? Să fie cel mai bun din istorie!

Novak Djokovici cu trofeul de la Melbourne 2020 Foto Guliver/GettyImages
Novak Djokovici cu trofeul de la Melbourne 2020 Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 18:21

Sârbul Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP) a spus că are încredere în posibilitățile lui de a-și încheia cariera având cel mai mare număr de titluri majore și cele mai multe săptămâni ca lider mondial

 

Copilărie, pregătire fizică, obiceiuri de nutriție, problemele pe care le-a depășit de-a lungul carierei. Și nu numai. O confesiune amplă și onestă într-un program dedicat actualului număr unu mondial, realizat de Graham Bensinger în emisiunea In Depth. Jurnalistul a petrecut două zile întregi la Belgrad cu Novak, familia și apropiații acestuia, înainte de intrarea în izolare mondială cauzată de pandemia de COVID-19. Fragmente au apărut deja, iar întregul material urmează să fie difuzat în acest weekend. 

„Am o mare dragoste pentru tenis, pentru tot ce mi-a permis și îmi permite să fac. Uneori e dificil, trebuie să sacrifici multe lucruri, nu petrec atât de mult timp cu familia pe cât mi-aș dori și călătoresc tot anul. Dar e un drum pasionant, pe care nu eu l-am ales, ci parcă a fost invers”, a spus Nole. 

„Am încredere deplină în posibilitățile mele”

Obiectivele lui sunt cele mai înalte. „Am încredere deplină în posibilitățile mele de a-mi încheia cariera cu cel mai mare număr de titluri de Grand Slam și cele mai multe săptămâni ca lider mondial. Acestea sunt țintele mele, nu voi nega. Dar vă asigur că nu sunt singurele motive pentru a mă trezi în fiecare dimineață și a continua să joc, să lupt, ci progresul personal pe care îl obțin din asta”, a avertizat sârbul.

Longevitatea e posibilă

Va juca până spre 40 de ani? „Nu cred în limite, e doar o iluzie impusă de propria minte. Mi-ar plăcea să fiu activ atât de mult timp, dar pentru aceasta trebuie să găsesc armonia, împăcarea cu familia, să fiu sănătos, să-mi mențin rutinele, ca totul să fie în ordine în viața mea personală. Sunt conștient că, puțin câte puțin, voi reduce numărul turneelor jucate, dar voi dori să fiu prezent la cele mai importante. Acestea mă motivează cel mai mult”, a precizat jucătorul în vârstă de aproape 33 de ani.

17 titluri majorea cucerit Novak Djokovic în carieră, cel mai recent la începutul acestui an, la Australian Open

„Voia să se retragă”

În același interviu, soția sârbului, Jelena, a vorbit despre momentul major de cumpănă apărut în primăvara anului trecut. „E adevărat, mi-a spus că voia să se retragă. Pierduse la Miami, o înfrângere teribilă, ne-a adunat și ne-a spus: Am terminat. Eu i-am răspuns: Cuuum? Vreau să vorbiți cu sponsorii mei și să fiți foarte clari. Nu știu dacă mă voi opri pentru șase luni, un an sau definitiv. Spuneți-le că dacă vor să rămânem împreună, perfect, iar dacă nu, eu tot voi fi fericit. Vreau să fie limpede pentru toată lumea”, a reprodus ea cuvintele lui Novak. ”Am început să plângem, i-am spus că nu e momentul de retragere”, a încheiat Jelena. 

Ținta lui Novak Djokovic? Să fie cel mai bun din istorie!
Novaj Djokovic și soția lui, Jelena, la un eveniment monden Foto Hepta

„Novak nu e un bun perdant, nu-i place deloc să piardă, dar când cade în prăpastie, până la capăt, atunci revine. Atinge punctul cel mai de jos și construiește un turn nou. Și de fiecare dată e unul spectaculos” - Jelena Djokovic

282 de săptămânia petrecut sârbul pe prima poziție a clasamentului ATP, unde se află și acum, când ierarhia e înghețată

Citește și alte știri din tenis

Turneul de la Bucureşti a fost anulat! Anunțul făcut azi de WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează